xanthipost.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κομοτηνή : Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Θεόφιλος Πυλιανίδης νικημένος από τον κορονοϊό – Σήμερα τον αποχαιρέτησαν οι αγαπημένοι του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ακαδημαϊκή, αθλητική κι όχι μόνο κοινότητα

Θρήνος στη Θράκη, στον τοπικό αθλητισμό αλλά και στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Θεόφιλου Πυλιανίδη.

Πριν τέσσερις μέρες διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη και δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε.

Ο Θεόφιλος Πυλιανίδης ήταν πτυχιούχος της Ε.Α.Σ.Α. Θεσσαλονίκης το 1982 και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το 1994. Ήταν διευθυντής του τομέα προπονητικής στο ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Έκανε την διδασκαλία των αλμάτων του κλασικού αθλητισμού στην ειδικότητα του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ από το 1986, καθώς και των μαθημάτων «Επιλογή Αθλητικών Ταλέντων» και «Προπόνηση στην παιδική ηλικία».

Ήταν 62 ετών.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του στίβου, ο Θεόφιλος Πυλιανίδης, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, χτυπημένος από τον ιό covid-19.

Ο Πυλιανίδης ήταν Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με ειδικότητα την προπονητική, υπήρξε αθλητής του Ηρακλή στο άλμα επί κοντώ κι έπειτα προπονητής στο αγώνισμα του, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον στίβο και ως διεθνής κριτής.

Τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην Επιτροπή Επιμόρφωση του ΣΕΓΑΣ, στην οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε να προσφέρει αυτά που μπορούσε. Στα 62 του χρονιά άφησε πίσω του, τον γιο του, κι ένα πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, αφού ως καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής υπήρξε πρωτοπόρος σε διάφορους τομείς κι έδειξε το δρόμο σε πολλούς προπονητές, που σήμερα ξεχωρίζουν στα στάδιο της χώρας.

Related posts

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

xanthipost

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας υποδέχτηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης στην έδρα της  Περιφέρειας ΑΜΘ

xanthipost

 Καβάλα :  Συνελήφθη  γιατί είχε 316,4 γραμμάρια ηρωίνης κρυμμένα στο σπίτι του !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ