xanthipost.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευθύνουσα Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, Λίλι Ζίγκοσλου: O δρόμος μας προς ένα βιώσιμο μέλλον!

Στη σημασία της εδραίωσης της θέσης της JTI ως βασικής εξαγωγικής δύναμης καπνικών προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη στάθηκε μεταξύ άλλων η Διευθύνουσα Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, Λίλι Ζίγκοσλου, μιλώντας στο στούντιο του CNN Greece, σε μια συνέντευξη ενδεικτική των προθέσεων της εταιρείας για συνέχιση της επιτυχούς 40χρονης επενδυτικής διαδρομής της στην Ελλάδα.

Η κυρία Ζίγκοσλου – που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο- αναφέρθηκε στην επίσκεψη που δέχθηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη του οποίου τη διαχείριση ανέλαβε η JTI το καλοκαίρι του 2018.

Έκανε λόγο για μια «πολύ παραγωγική συνάντηση» μαζί του, σημειώνοντας πως μίλησαν και για τη σημασία των ξένων επενδυτών και των εξαγωγών.

«Οι εξαγωγές είναι μια προτεραιότητα για εμάς. Εξάγουμε επιτυχώς τις βασικές μάρκες μας, Winston και Camel σε 10 χώρες της Ευρώπης: τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Γιβραλτάρ και την Κύπρο», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα καθώς αυξάνουμε την παραγωγική μας δυνατότητα κατά 6 φορές, δηλαδή από 0,7 δισεκατομμύρια σε πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια -κοντά στα 5 – βλέπουμε το 60% αυτών να αφορούν σε εξαγωγές».

Από το 2018, οπότε και ανέλαβε τη διαχείριση του εργοστασίου, η εταιρεία έχει αυξήσει την παραγωγή αλλά έχει καταστεί και εξαγωγικός βραχίονας, σημείωσε η κα Ζίγκοσλου.

Δεν είναι όμως μόνο τα κεκτημένα αλλά το βλέμμα προς τα επόμενα χρόνια και η σωστή ανάπτυξη της εταιρείας που κυριαρχεί στις σκέψεις των διοικούντων τόσο αναφορικά με την προσέλκυση του καλύτερου δυνατού ανθρώπινου δυναμικού, όσο και με την εξασφάλιση ενός βιώσιμου, «πράσινου» μέλλοντος.

«Το 2021 ήταν μια καταπληκτική χρονιά. Η JTI έλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για εμάς. Και να σκεφτείτε ότι επί εννιά χρόνια -σχεδόν δεκαετία- έχουμε λάβει αναγνώριση για την επένδυση που κάνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας», υπογράμμισε.

Παραμένοντας στο ίδιο μήκος κύματος δεν παρέλειψε να μιλήσει με πολλή θέρμη για την εισαγωγή από την αρχή του χρόνου του θεσμού της ίσης γονικής άδειας για τα δυο φύλα.

«Με αυτή την πρόνοια, εγγυόμαστε ότι όλοι οι εργαζόμενοί μας, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής προτίμησης ή τρόπου απόκτησης παιδιού, θα λάβουν πλήρη γονική άδεια μετ’ αποδοχών για 20 εβδομάδες για να έχουν χρόνο με την οικογένειά τους. Και το θεωρώ εκπληκτικό γιατί είναι κάτι που το νιώθω πολύ μέσα στην καρδιά μου, την πολυπολιτισμικότητα και τη συμπερίληψη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα και στο θέμα του αποτυπώματος στο περιβάλλον, η κυρία Ζίγκοσλου μίλησε για ανάγκη λήψης υπεύθυνων αποφάσεων.

«Για παράδειγμα, έχουμε ήδη κάνει το πρώτο βήμα ώστε να κάνουμε “πράσινο” τον στόλο πωλήσεών μας και από αυτή τη χρονιά, το κάνουμε και για τον υπόλοιπο στόλο μας, έτσι ώστε να έχει αυτό ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα».

Μιας και ο λόγος για τη χώρα μας και την οικονομική της προοπτική εν γένει, η διευθύνουσα σύμβουλος της JTI εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης για την Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε ότι «υπάρχουν μερικές προκλήσεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις υψηλότερες τιμές για προϊόντα ενέργειας όπως και για καταναλωτικά αγαθά».

Παράλληλα, μίλησε με ιδιαίτερη προσήλωση για το θέμα της εξασφάλισης ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος για τα καπνικά προϊόντα δίχως εκπλήξεις, εκτιμώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «το κράτος, η ελληνική αγορά και οι καταναλωτές θα έχουν όφελος».

Αναφέρθηκε μάλιστα σε έρευνα που έκανε η εταιρεία της, σύμφωνα με την οποία το παράνομο εμπόριο κυμαίνεται στη χώρα μας σε ποσοστό 28,1%, το οποίο και χαρακτήρισε «πολύ υψηλό». Διέβλεψε, ωστόσο, θετική στροφή σε αυτό το θέμα μέσω συλλογικού διαλόγου με την κυβέρνηση από τον οποίο θα διασφαλίζεται ότι η JTI είναι μέρος της εξίσωσης και πως θα ενημερώνεται εγκαίρως για τις όποιες μεταβολές ώστε να προετοιμάζεται για τη βιωσιμότητά της.

cnn.gr

Related posts

Delphi Economic Forum ΙΧ: Η JTI υποστηρικτής εκδήλωσης του Tholos Foundation

xanthipost

O Ramūnas Macius Vice-President, Fiscal Affairs and Anti-illicit trade της JTI στο Delphi Economic Forum IX – Το παράνομο εμπόριο χρηματοδοτεί την εγκληματικότητα – Η JTI συνεπής αρωγός των Αρχών στην καταπολέμησή του

xanthipost

ΑΑΔΕ – Λουκέτο για δύο χρόνια σε βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ