xanthipost.gr
ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Αυτός που έφερε το ροκ εν ρολ …. στην Ξάνθη!

Η  Guernica και το όνομα Λάκης Κοτώρνος που  “ράφτηκε” για πάντα με το ροκ στην Ξάνθη

Γράφει ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Λένε, ότι όλα άρχισαν κάποιο απόγευμα στην Ξάνθη. Τότε ήταν που ένας νεαρός “μαλλιάς”, ντυμένος με μαύρα πέτσινα μπουφάν είπε : “Θα φτιάξω μια ροκ παμπ στην Ξάνθη. Θα την πω Guernica!

Σε μια πόλη που πίναμε “bacardi cola” και “Rosso antico” με πορτοκαλάδα. Τα ροκ τραγούδια ήταν για άλλους. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πολλά. Τέλος πάντων. Το μαγαζί έγινε. Και το όνομα Λάκης Κοτώρνος “ράφτηκε” για πάντα με το ροκ στην Ξάνθη. Τόσο καλό ήταν το ράψιμο που δεν λέει να ξεκολλήσει 40 χρόνια μετά.

Εμείς οι νεώτεροι “βλέπαμε” από μακριά. Αυτούς με τα δερμάτινα και τα τζιν που είχαν από πίσω παράξενα σχήματα, κονκάρδες και σύμβολα. Κάτι σαν “σατανιστές” που έλεγαν οι μεγάλοι. Έκαναν παρέες μόνο μεταξύ τους και σύχναζαν στο Λιμνίο και σε σκοτεινά απόκοσμα μέρη.

Το βράδυ μαζεύονταν στην οδό Μεσολογγίου. Στην Guernica. Εκεί είχε και πίστα να χορεύουν. Με τον γνωστό πίνακα του Πικάσο από δίπλα. Δεν φαινόταν και τίποτα απ’ έξω….

Η Ξάνθη και πάλι πρωτοπόρα. Έγραφε ιστορία. Κι αυτός εξακολουθούσε να περνά με την χιλιάρα Kawasaki γύρω απ’ την κεντρική πλατεία.

Λάσκαρης Κοτώρνος. “Ωραίος ως ροκάς” ! Να σέβεστε…..

Related posts

Παλιά Πόλη Ξάνθης : Το Γαλακτοπωλείο  που άφησε εποχή – Ο κ. Άγγελος και η κ. Ανθούλα!

xanthipost

Μνήμες…. Κάποτε…το φημισμένο παζάρι της Ξάνθης…

xanthipost

(video) – Πρώτες πειραματικές τηλεοπτικές εκπομπές του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ