xanthipost.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ με τον Χρήστο Μέτιο

Την Τετάρτη 02/02/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Βασίλη Δελησταμάτη.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας μας. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να προωθήσει και να διεκδικήσει επίλυσης  των δίκαιων αιτημάτων μας από τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς .

Επίσης δεσμεύτηκε για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στα θέματα του πρωτογενή τομέα.

Με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερώσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ στους Βουλευτές και στη Διοίκηση της Περιφέρειας .

Κανένας πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.

Εχθές πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του τρόπου διεκδίκησης με δυναμική κινητοποίηση  Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή,        την Πέμπτη 10/02/2022 στις 12:00 στο κτήριο της Περιφέρειας.

Καλούμε όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Περιφέρειας μας να συμμετάσχουν στη δυναμική αυτή διαμαρτυρία.

   Τα αιτήματα που διεκδικούμε:

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.
  • Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος.
  • Ενίσχυση για ζωοτροφές , λιπάσματα και αγροεφόδια.

ΝΕΑ ΚΑΠ

  • Για τη νέα ΚΑΠ πάρθηκαν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
  • Οι ενισχύσεις να δίνονται σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν τη γη και τα ζώα.
  • Να σταματήσει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ να είναι ο φτωχός συγγενής του Εθνικού Αποθέματος και επιτέλους οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Α.Μ.Θ να εισπράττουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται.

ΕΛΓΑ

  • Δίκαιες και Άμεσες αποζημιώσεις για Αγρότες και Κτηνοτρόφους όποτε  υπάρχουνε ζημίες.
  • Να εξιχρονιστεί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ με εξειδικευμένα στελέχη, να γίνονται οι διαδικασίες εκτίμησης με διαφάνεια και να υπάρξει ουσιαστική Ενεργητική προστασία.

ΑΤΑΚ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ

  • Κατάργηση του μέτρου αυτού, μέχρι η πολιτεία να ολοκληρώσει Κτηματολόγιο, Αναδασμούς και Δασικούς χάρτες. Δεν είναι υποχρέωση των Αγροτών και Κτηνοτρόφων να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ του κράτους και των ιδιοκτητών γης.

Εάν υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος που δεν τον αγγίζουν και δεν τον απασχολούν οι λύσεις των παραπάνω αιτημάτων δεν χρειάζεται να συμμετέχει.

Για την συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος αναφέρει:

Πραγματοποιήσαμε πολύωρη σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επικεντρωθήκαμε σε τρεις βασικές ενότητες:

το κόστος παραγωγής εισροών (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, πετρέλαιο και ενέργεια)

τα προβλήματα που υπάρχουν με το ΑΤΑΚ – ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια γης

τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας και τις προτάσεις τους για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Related posts

Συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη 5 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία – “..Μου άρπαξαν ό,τι είχα στην ψυχή μου.. η κάθε μέρα που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.”!

xanthipost

Κεραμωτή  : Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονο: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού

xanthipost

Ξάνθη : Σπανακόρυζο με κατσαρίδα σέρβιραν στους φοιτητές  – Αγανακτισμένη η φοιτητική κοινότητα ζητά αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού και των παρεχόμενων υπηρεσιών  

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ