xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου στο Ηράκλειο.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα είναι μία ηλιόλουστη, χαρμόσυνη ημέρα για το νησί μας, καθώς η Μεγαλόνησος υποδέχεται το νέο της ποιμενάρχη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της μακραίωνης, της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Είμαι σίγουρος ότι θα κομίσει αυτό το πνεύμα ανανέωσης που πάντα χρειάζεται η Εκκλησία, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών που αλλάζουν. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Προσωπικά του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη. Η πολιτεία, στα πλαίσια των διακριτών συνταγματικών ρόλων, θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας. Εξάλλου, όπως είπε και ο ίδιος, τον ίδιο λαό υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες.

Και εύχομαι πάντα για την Κρήτη μας οι καμπάνες να ηχούν τόσο χαρμόσυνα όσο ήχησαν  σήμερα.

Εις έτη πολλά Δέσποτα.

Related posts

(video) – Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες της Super League για δύο μήνες – Όλα τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

xanthipost

(video) – Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν από την Ξάνθη στην τουρκική πρεσβεία μαζί με τον Ερντογάν

xanthipost

(video) – Μητσοτάκης: Επόμενο βήμα η προσέγγιση για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ – Ερντογάν: Είμαστε αδέρφια, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν λύνεται

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ