xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video)-Κώστας Δαλάτσης: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» – Μεγάλη κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων της ΑΜΘ την προσεχή Πέμπτη στην Κομοτηνή

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ΑΜΘ μετά από απόφαση που λήφθηκε από το συντονιστικό τους όργανο

Μετά από τηλεδιάσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του τρόπου διεκδίκησης των αιτημάτων τους με δυναμική κινητοποίηση Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 10/02/2022 στις 12:00 στο κτήριο της Περιφέρειας.

Αυτά που σκέφτεται η κυβέρνηση  να δώσει είναι ψίχουλα – Καλύτερα να μην τα δώσει καθόλου – Όλα μας πνίγουν και είναι επιτακτική ανάγκη να μαζευτούμε για να διαδηλώσουμε για τα αιτήματά μας

 «…Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί τόσο ψηλά που καθιστά απαγορευτικό το να καλλιεργήσουμε  τα χωράφια μας.  Τα χωράφια μας θα μείνουν ακαλλιέργητα και εγκαταλειμμένα ..» δήλωσε στο xanthipost.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Ξάνθης  κ. Κώστας Δαλάτσης.

Το ΑΤΑΚ και τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια

Ο κ. Δαλάτσης  αναφέρθηκε και στα ηλεκτρονικά μισθωτήρια και τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι απαράδεκτη η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας των ηλεκτρονικών ενοικιαστηρίων. Και πρόσθεσε «…Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση προτίθεται να το πάρει πίσω αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Αυτό πρέπει να παρθεί πίσω για τα επόμενα 4 τουλάχιστον χρόνια ώστε να οργανωθεί πρώτα και το ίδιο το κράτος γιατί βάζει τους αγρότες να κάνουν μία δουλειά που είναι δική του…»

Στα ύψη οι τιμές των ζωοτρόφων  

Οι τιμές των ζωοτροφών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και καθιστούν μη  βιώσιμη την κτηνοτροφία, με τους κτηνοτρόφους παραγωγούς να αδυνατούν να σηκώσουν αυτό το κόστος, υπογράμμισε ο κ. Δαλάτσης και κάλεσε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν  στη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων  της ΑΜΘ την προσεχή Πέμπτη στην Κομοτηνή. «…Θέλουμε ηχηρή παρουσία για να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να δοθεί άμεσα λύση γιατί μπορεί και πρέπει να το κάνει..», κατέληξε ο κ.  Δαλάτσης.

ΒΙΝΤΕΟ ΔΑΛΑΤΣΗ

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιοποίησαν οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Α.Μ.Θ, τα αιτήματα που διεκδικούν είναι:

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.
  • Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος.
  • Ενίσχυση για ζωοτροφές , λιπάσματα και αγροεφόδια.

ΝΕΑ ΚΑΠ

  • Για τη νέα ΚΑΠ πάρθηκαν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
  • Οι ενισχύσεις να δίνονται σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν τη γη και τα ζώα.
  • Να σταματήσει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ να είναι ο φτωχός συγγενής του Εθνικού Αποθέματος και επιτέλους οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Α.Μ.Θ να εισπράττουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται.

ΕΛΓΑ

  • Δίκαιες και Άμεσες αποζημιώσεις για Αγρότες και Κτηνοτρόφους όποτε υπάρχουνε ζημίες.
  • Να εκσυγχρονιστεί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ με εξειδικευμένα στελέχη, να γίνονται οι διαδικασίες εκτίμησης με διαφάνεια και να υπάρξει ουσιαστική Ενεργητική προστασία.

ΑΤΑΚ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ

Κατάργηση του μέτρου αυτού, μέχρι η πολιτεία να ολοκληρώσει Κτηματολόγιο, Αναδασμούς και Δασικούς χάρτες. Δεν είναι υποχρέωση των Αγροτών και Κτηνοτρόφων να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ του κράτους και των ιδιοκτητών γης.

Related posts

Δήμος Ξάνθης – Κλειστό από 1 έως 31 Αυγούστου το Δημοτικό Κολυμβητήριο

xanthipost

Μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης  στο Πολύστυλο Αβδήρων

xanthipost

Ξάνθη : Μην πέφτετε στην παγίδα – Επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να εξαπατήσουν τους πολίτες!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ