xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video)–Η GforceXanthi του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης ανοίγει τα φτερά της για το διαγωνισμό F1 in Schools!

Ιπποκράτης Καμαρίδης : Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον μας  – Θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους και θα κάνουν αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι δεν κάναμε –  Είναι δικά μας παιδιά και αλίμονο αν δεν υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες αυτού του είδους

Τo 2o ΓΕΛ Ξάνθης συμμετέχει για το σχολικό έτος 2021-2022 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα F1 in Schools με μία ομάδα 14 μαθητών την GforceXanthi υπό την καθοδήγηση και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους. Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) παγκοσμίως. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εστιάζει στον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Παράλληλα, εξετάζει τις δεξιότητές των διαγωνιζομένων και σε άλλους τομείς, όπως στο Marketing και την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης  βρέθηκε με εκπροσώπους της 14μελούς μαθητικής ομάδας GforceXanthi του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης και δήλωσε ενθουσιασμένος με τα νέα παιδιά που έχουν όνειρα και θέτουν στόχους και όπως υποστήριξε του ζήτησαν  την στήριξη για να μπορέσουν να υλοποιήσουν το project.

Είναι δικά μας παιδιά και αλίμονο αν δεν υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες αυτού του είδους

«…Αναλαμβάνω την υποχρέωση να προχωρήσω αυτό το project παρουσιάζοντάς  τους στον Δήμαρχο και κάνοντας την πρότασή τους στο Δήμο ώστε από την μεριά του sponsoring να έχουν την υποστήριξη της πόλης της Ξάνθης . Είμαι σίγουρος ότι θα αποδεχθεί και θα κάνει τα δέοντα..», κατέληξε ο κ. Καμαρίδης.  

Τo 2o ΓΕΛ  και η GforceXanthi  διεκδικεί με αξιώσεις μία σημαντική διάκριση στα πλαίσια του διαγωνισμού

 Η GforceXanthi είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στο διαγωνισμό F1 in schools 2021/22 που εκπροσωπεί το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Ανάμεσα στους στόχους που έχουν θέσει  είναι η απόκτηση χρήσιμων γνώσεων και εμπειριών καθώς και η  πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Ειδικότερα σκοπός  της ομάδας  GforceXanthi  του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης είναι να εισάγει και να προωθήσει στα σχολεία το STEM. Επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχον θέλουν να έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με μια αποτελεσματική στρατηγική περιβαλλοντική βιωσιμότητας. Τέλος, στηρίζουν τις ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων σε κάθε τομέα και προκρίνουν την αξία του σεβασμού απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ομάδα GforceXanthi  του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης στον σύνδεσμο https://gforcexanthi.gr/about-us/

Πληροφορίες για το πρόγραμμα F1 in Schools

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1.

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας.

 Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί.

Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1.

Related posts

Ξάνθη: Επείγουσα έκκληση για αίμα για συμπολίτισσά  μας !  Όποιος/α μπορεί να βοηθήσει  ας μεταβεί   στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

xanthipost

Ξάνθη – Συναυλία με τα Κίτρινα Ποδήλατα και πολλές εκδηλώσεις στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

xanthipost

Στο μονομελές… οι περισσότερες υποθέσεις μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ