xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: «Ο 7χρονος θα μπορούσε να είχε σωθεί» – Γροθιά στο στομάχι η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Αν έχεις ακούσει ή αναγνωρίσει ένα κακοποιημένο ή παραμελημένο παιδί πρέπει να μιλήσεις.»

Τα κενά στο σύστημα που «σκότωσαν» τον 7χρονο στη Κυψέλη, καταγγέλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μιλά για πρωτοφανές κενό του συστήματος, σε συνέχεια πλήθους υποστηρικτικών ενεργειών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός, καταφέρνοντας να σώσει την αδελφή του δολοφονημένου παιδιού.

Σε σοβαρή καταγγελία προχωρά το Χαμόγελο του Παιδιού για τα κενά του συστήματος, που, όπως φαίνεται, αν λειτουργούσε καλύτερα και με μεγαλύτερη ευαισθησία, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά, δεν θα θρηνούσαμε τον 7χρονο στην Κυψέλη.

Ειδικότερα το «Χαμόγελο» σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη δολοφονία του 7χρονου από τη μητέρα του και τον σύντροφό της στην Κυψέλη καταγγέλλει τα «κενά στο σύστημα που θα μπορούσαν να το είχαν σώσει».

Η προβληματική κατάσταση στο ζευγάρι φαίνεται να ήταν γνωστή στις Αρχές ήδη από το 2008.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε σειρά ενεργειών, τόσο για τη μητέρα του (Χριστίνα-Κλαούντια) ως ανήλικη που κυοφορούσε, όσο και αργότερα για την αδελφή του δολοφονημένου παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό τα ερωτήματα που θέτει το Χαμόγελο του Παιδιού βασανίζουν το μυαλό του καθενός.

  • Τι ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη των παιδιών;
  • Γιατί δεν υπήρξε παρακολούθηση και στήριξη της οικογένειας;
  • Είναι δυνατόν δύο άνθρωποι που κακοποιούν το ένα παιδί να φέρονται εξαιρετικά στο άλλο;

Οι απαντήσεις πρέπει να υπαρξουν άμεσα γιατί οι ευθύνες είναι τεράστιες και όταν μιλάμε για τη δολοφονία ενός 7χρονου παιδιού βαραίνουν όλην την κοινωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από Το Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τη δολοφονία 7χρονου αγοριού από την 29χρονη μητέρα του και τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της το 2017 στην Κυψέλη, η οποία σήμερα εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία:

Καταγγέλλει ένα πρωτοφανές κενό του συστήματος, σε συνέχεια πλήθους υποστηρικτικών ενεργειών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός, καταφέρνοντας να σώσει την αδελφή του δολοφονημένου παιδιού.

Παρόλο που για το δολοφονημένο παιδί δεν έγινε ποτέ κάποια αναφορά ή κλήση στις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού, ωστόσο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών, τόσο για τη μητέρα του (Χριστίνα-Κλαούντια) ως ανήλικη, όσο και για την αδελφή του.

Συγκεκριμένα ενημερώνει:

• Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπια παρέμβαση της τότε ανήλικης, Χριστίνα-Κλαούντια, (μητέρα του δολοφονημένου παιδιού), η οποία τότε ήταν 15 ετών. Η επιτόπια πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας που έλαβε ο Οργανισμός από πολίτη. Επιπλέον, σύμφωνα με το άτομο που κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056, η τότε ανήλικη κυοφορούσε.

• Στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η φερόμενη ως αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Το κορίτσι φαίνεται ότι είναι αδελφή του δολοφονημένου παιδιού, καθώς η καταγγελία αφορούσε τη μητέρα της, Χριστίνα-Κλαούντια.

• Στις 17 Μαΐου 2018 – την επόμενη δηλαδή ημέρα – ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το παιδί είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονταν κάθε λεπτό κοντά της για τη φροντίδα και ανακούφισή της. Ωστόσο, η μητέρα αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή.

• Στις 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο.

• Στις 27 Ιουνίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια. Από την παιδοψυχιατρική εκτίμηση που διεξήχθη φαίνεται ότι το παιδί που βρέθηκε νεκρό ζούσε από τον Νοέμβριο του 2016 με τον πατέρα του στην Πολωνία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

• Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τί ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού;

• Ενώ έγιναν πολλές ενημερώσεις και ενέργειες για την προστασία των παιδιών φαίνεται ότι το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.

Θα μπορούσε να έχει σωθεί…

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

● Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Αν έχεις ακούσει ή αναγνωρίσει ένα κακοποιημένο ή παραμελημένο παιδί πρέπει να μιλήσεις.»

in.gr

Related posts

(video) –  Viral έγινε άνδρας που πρόσφερε νερό σε εξαντλημένο φίδι

xanthipost

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν από 94χρονη μπαούλο με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ

xanthipost

Εκτός ελέγχου μεθυσμένο ζευγάρι – Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ