xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(video)–Ενθουσιασμένοι οι συντελεστές της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»  από την Σταυρούπολη Ξάνθης

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από την συχνότητα της ΕΡΤ 3 μέσα στον Μάρτιο του 2022

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»  στην κεντρική πλατεία της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Πρωταγωνιστής της εκπομπής η όμορφη Σταυρούπολη Ξάνθης και οι κάτοικοί της , οι ζωές τους, ο τρόπος που αναπαράγουν στην καθημερινότητα τους τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους, όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στο χρόνο αλλά και όλα όσα ονειρεύονται.

Οι συντελεστές της εκπομπής περιπλανήθηκαν εδώ και 5 ημέρες στα όμορφα δρομάκια του οικισμού, γνώρισαν τις παραδόσεις,  εστίασαν  στα ήθη και τα έθιμα, τα παραδοσιακά τραγούδια και τα γλέντια, στη σχέση με το φυσικό περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων.

Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι φορέων της Σταυρούπολης μύησαν τον παρουσιαστή της εκπομπής στον δικό τους τρόπο ζωής και ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από την φιλοξενία και τα όσα  έζησε και γεύτηκε στην όμορφη Σταυρούπολη.  

Κωστής Ζαφειράκης, παρουσιαστής της εκπομπής  «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»  : Η περιοχή σας είναι γεμάτη με θησαυρούς και εκπλήξεις – Είστε ωραίοι άνθρωποι  

Ο παρουσιαστής της εκπομπής  Κωστής Ζαφειράκης δήλωσε στην κάμερα του xanthipost.gr πως έγινε  Σταυρουπολίτης για τις 5 ημέρες  που διήρκησαν τα γυρίσματα της εκπομπής και πρόσθεσε : « Αριστούργημα ! Έχω κάνει άπειρα θέματα για την περιοχή. Έχουμε κάνει γυρίσματα  με άλογα στον Νέστο, διαδρομή με ποδήλατα, κανό καγιάκ, σκαρφαλώσαμε στην Ροδόπη, μαζέψαμε μήλα και φουντούκια. Η περιοχή σας είναι γεμάτη θησαυρούς και εκπλήξεις. Το λέω με όλη μου την καρδιά,  είναι ωραίοι τόποι και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι είστε ωραίοι άνθρωποι. Και επιμένουν κάποιοι άνθρωποι με το πείσμα τους να ξαναπεράσει το τρένο…».

Μανώλης Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης  :  Σκοπός μας να προβάλλουμε την ιστορία , το φυσικό περιβάλλον, τους υπέροχους ανθρώπους , τα ωραία εδέσματα για να τα γνωρίσουν όλοι σε κάθε γωνία της Ελλάδος  την περιοχή της Σταυρούπολης

Όπως τόνισε ο κ. Τσέπελης,   μιλώντας στο xanthipost.gr “…Είπαμε, να δούμε αυτό τον ευλογημένο τόπο  και με κάθε τρόπο  να προβάλλουμε την ιστορία του, το φυσικό περιβάλλον, τους υπέροχους ανθρώπους , τα ωραία εδέσματα για να τα γνωρίσουν όλοι σε κάθε γωνία της Ελλάδος  και  να γίνει  η περιοχή πόλος έλξης..”

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να προβάλλουμε την  περιοχή προς πάσα κατεύθυνση , κατέληξε.

Παναγιώτης Αμβροσιάδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ξάνθης : Η περιοχή αυτή είναι ένας θησαυρός και θα πρέπει να αναδειχθεί

Ο κ. Αμβροσιάδης επεσήμανε την σημασία της προβολής της περιοχής και όπως υποστήριξε «…Η εκπομπή στο χωριό ξανά θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και  στους ομογενείς για να  ξαναθυμηθούν και να γνωρίσουν ξανά την περιοχής μας. Η Σταυρούπολη, τα Κομνηνά, το Νεοχώρι, ο Δαφνώνας και όλα τα χωριά  μας έχουν έναν θησαυρό που πρέπει να τον αναδείξουμε όλοι μαζί ..».

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης  με τα χορευτικά του τμήματα πλαισίωσε την εκπομπή  και έδωσε μία νότα παράδοσης, αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς σε όλους τους παρευρισκόμενους που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  τους χορευτές να δίνουν την ψυχή τους και να χαρίζουν  απλόχερα σε όλους τη διάχυτη θετική τους ενέργεια.

Πέπη Στάντιου, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης  :  Στηρίζουμε κι εμείς αυτή την προσπάθεια, καλύπτοντας  το πολιτιστικό κομμάτι και ιδιαίτερα αυτό της παράδοσης

Όπως δήλωσε η κ. Πέπη Στάντσιου στο xanthipost.gr, , ήταν μία εξαιρετική εμπειρία η συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης  στην εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»   και όπως επεσήμανε η εν λόγω προβολή  είναι  ιδιαίτερα σημαντική για την Σταυρούπολη ώστε να γίνει η περιοχή γνωστή ευρέως ενώ  παράλληλα υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένη πως  η εκπομπή  θα συμβάλει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.  

«..Στηρίζουμε κι εμείς ως Λύκειον των Ελληνίδων αυτή την προσπάθεια, καλύπτοντας  το πολιτιστικό κομμάτι και ιδιαίτερα αυτό της παράδοσης..» , κατέληξε ο κ. Στάντσιου.

Δέσποινα Χατζογλίδου, Ειδική συνεργάτης Δημάρχου : Στόχος μας ο τηλεθεατής να έχει  μία ολοκληρωμένη εικόνα από την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων της

 Όπως δήλωσε η κ. Χατζογλίδου στο xanthipost.gr, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης   έγιναν οι πρώτες επαφές  με τους συντελεστές της εκπομπής και πριν ένα μήνα ενημερώθηκαν   ότι θα έρθει η εκπομπή στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης  για να γίνουν τα γυρίσματα. Επεσήμανε μάλιστα πως  έγιναν όλες  εκείνες οι προσπάθειες ώστε να έχει ο τηλεθεατής μία ολοκληρωμένη εικόνα από την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων της. Τέλος η κ. Χατζογλίδου ενημέρωσε  πως  «επιλέχθηκαν τρία χωρία, της Σταυρούπολης, του Δαφνώνα και του Νεοχωρίου και εδώ και αρκετές μέρες τα συνεργεία της ΕΡΤ3  πήραν  συνεντεύξεις από επαγγελματίες της περιοχής και παράλληλα  έζησαν μαζί τους και κατέγραψαν  την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Κυριακή στο Χωριό – Συντελεστές

Παρουσίαση- σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης

Αρχισυνταξία: Άνη Κανέλλη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος

Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Κώστας Αυγέρης, Μπάμπης Μιχαλόπουλος

Εναέριες λήψεις: Μπάμπης Μιχαλόπουλος

Ήχος -Μίξη ήχου: Σίμος Λαζαρίδης

Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου

Μοντάζ: Βαγγέλης Μολυβιάτης

Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου

Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

Related posts

Σύλλογος  ΣΤΗΡΙΖΩ : Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων συλλέγει τρόφιμα ώστε να δοθούν στις Μονογονεϊκές Οικογένειες

xanthipost

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης για το φορολογικό Νομοσχέδιο

xanthipost

ΓΝΞ – Προκήρυξη 3 θέσεων ειδικευμένων ιατρών Εσωτερικής παθολογίας / 246 θέσεις στα 47 Νοσοκομεία και ΚΥ της 4ης ΥΠΕ

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ