xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video)–Σοφία Ζαχαράκη: Η μνήμη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό «εργαλείο» έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε!

Αύριο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός Μνημείου για τον χαμό ανθρώπων από τον άνθρωπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι, βρέθηκε και ξεναγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Με αφορμή την επίσκεψή της στην Ξάνθη για την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, η κ.Ζαχαράκη  βρέθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι,  συνοδευόμενη από  τον Βουλευτή ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και την Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κ. Σοφία Ψωμά, όπου την υποδέχθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Πρόεδρος του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης .

Η μνήμη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό «εργαλείο» έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε – Το νήμα της υπόμνησης, της υπεύθυνης στάσης απέναντι στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να αναδειχθεί

Η κ. Ζαχαράκη αφού  ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη   και τον Αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη για την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του Ολοκαυτώματος,  δήλωσε πως «…αύριο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός Μνημείου για τον χαμό ανθρώπων από τον άνθρωπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις..»

Να μπορέσουμε να καταστήσουμε και την Ξάνθη έναν προορισμό, ο οποίος θα ξανασυστηθεί στον κόσμο, έτσι ώστε να μην είναι απλά ένα κομμάτι από όπου περνά ο ταξιδιώτης, αλλά να παραμένει.

Παράλληλα η Υφυπουργός Τουρισμού,  απευθυνόμενη στον Βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ κ. Τσιλιγγίρη, αναφέρθηκε  και στην τουριστική προβολή τη περιοχής και τόνισε μεταξύ  άλλων : «…Την ίδια στιγμή, μου δίνεται και μια ευκαιρία, αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός της επίσκεψης, να μπορέσουμε να αναδείξουμε και όλα τα κομμάτια, που έχουν να κάνουν με το τουριστικό προϊόν αυτής της περιοχής, που είναι πολυδιάστατα. Και ειδικά σε αυτή την περιοχή, κύριε Αντιπεριφερειάρχα,  μπορούμε να συζητήσουμε και σε δεύτερο χρόνο, για όλες τις ειδικές ( προνομιακές ) συνθήκες που μπορεί να έχει με το φυσικό περιβάλλον, το πολιτιστικό περιβάλλον, το κομμάτι της ιστορίας, της γαστρονομίας και το θρησκευτικό κομμάτι που μπορεί να αναδειχθεί και να μπορέσουμε να καταστήσουμε και την Ξάνθη έναν προορισμό, ο οποίος θα ξανασυστηθεί στον κόσμο, έτσι ώστε να μην είναι απλά ένα κομμάτι από όπου περνά ο ταξιδιώτης, αλλά να παραμένει..»

Η  Ξάνθη, ένας προορισμός «city break»

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και  στην καινούρια καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού που «τρέχει» από την προηγούμενη εβδομάδα και πρόκειται για τους προορισμούς  city break. Πρόκειται για ταξίδια μικρής διάρκειας που έχουν ως σκοπό την γνωριμία με μια πόλη και περιλαμβάνουν επισκέψεις στα αξιοθέατα, τα μουσεία, τις ομορφιές και τον ιδιαίτερο πολιτισμό μιας πόλης.

Εδώ, στην Ξάνθη, πέραν αυτής της υπέροχης Παλιάς Πόλης και των μουσείων, μπορείς να έρθεις και να «διανθίσεις» την παραμονή σου

Η κ. Ζαχαράκη  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον χώρο  της Οικίας του Μάνου Χατζιδάκι  και δήλωσε μεταξύ άλλων  «πως υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας και κάτοικοι της χώρας, που μπορεί να μην γνωρίζουν ότι η Ξάνθη, είναι η γενέθλια πόλη αυτού του σπουδαίου ανθρώπου».

 Αμέσως μετά ο  Πρόεδρος του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας, ξενάγησε  την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη  στο σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός Μάνος Χατζιδάκις.

Η έκπληξη στην Υφυπουργό από μαθήτριες του Ωδείου Ξάνθης

Αξίζει να τονιστεί ότι την κ. Ζαχαράκη υποδέχθηκαν,  πέραν των επισήμων, δυο ταλαντούχες Ξανθιώτισσες μαθήτριες του Εθνικού Ωδείου μαζί με την μουσικό τους  κ. Εύα Ξανθοπουλίδου, και ερμήνευσαν με την μαγευτική τους φωνή , προς τιμήν της Υφυπουργού, δύο τραγούδια του αξέχαστου  Μάνου Χατζιδάκι.

Τέλος ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  κ. Κουρτίδης  πρόσφερε στην κ. Ζαχαράκη, το πιστό αντίγραφο του πρώτου προγράμματος της Ορχήστρας Χρωμάτων  του Μάνου Χατζιδάκι,   ως αναμνηστικό δώρο.

Related posts

(video) – ΕΟΤ: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους

xanthipost

(video) – Μουσικό Σχολείο Ξάνθης : – “Θέλουμε ένα κτίριο που να μην είναι ερείπιο” –  Διαμαρτυρία … μετά μουσικής στην ΠΕ Ξάνθης

xanthipost

(video) – ΔΠΘ : Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – Διαμαρτυρία  “του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης”  έξω από τη φοιτητική λέσχη το μεσημέρι της Τετάρτης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ