xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 (video)-Συναντήσεις Δημάρχου Ξάνθης και Προέδρου της ΔΕΥΑΞ στην Αθήνα για διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη ΔΕΥΑΞ

Σειρά επαφών είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, κατά το ταξίδι του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, για ζητήματα που αφορούν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης αλλά και  τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Δημοτικού Ιατρείου στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα ο σκοπός του ταξιδιού  ήταν η διευθέτηση μίας σειράς από ζητήματα  που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΞ τα όποια είναι κυρίως οικονομικά διότι όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, μιλώντας στο xanthipost.gr ,  λόγω των ανατιμήσεων  του τιμολογίου της ΔΕΗ  «….βρεθήκαμε να χρειαζόμαστε επιπλέον 2 εκατομμύρια για να καλύψουμε τις ανάγκες της ηλεκτρικής ενέργειας..» και πρόσθεσε πως «…τα έσοδα της επιχείρησης έχουν μειωθεί λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης των πολιτών και «με νύχια και με δόντια»  κρατάμε την κατάσταση για να μην εκτροχιαστεί και να μην αναγκαστούμε να κόβουμε παροχές ύδατος γιατί θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και πήγαμε να ζητήσουμε την βοήθεια της κεντρικής εξουσίας..»

Ειδικότερα :

Αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και ΔΕΥΑ

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης των Δήμων και των ΔΕΥΑ -που αποτελεί αίτημα της ΚΕΔΕ- μετά και τις μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, που είναι πιθανό να αυξήσουν και τα τιμολόγια του νερού και να προκαλέσουν δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις στους Δήμους.Ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, Ιπποκράτης Καμαρίδης, επανέφεραν το αίτημα για ένταξη των δήμων στον μηχανισμό στήριξης που δημιούργησε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της λήψης του συγκεκριμένου μέτρου για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Αξιοποίηση της λυματολάσπης

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, επισκέφθηκαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου και συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με το ζήτημα της «πράσινης» αξιοποίησης της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΞ. Συζητήθηκαν οι τρόποι διαχείρισής της, αλλά και η έναρξη των αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Τέλος, τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Ιατρείου και στην Ξάνθη, προκρίνει η δημοτική αρχή, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την επίλυση του προβλήματος στους οικισμούς Κιμμερίων και Ευμοίρου, όπου οι συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα, λόγω της έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Τσέπελης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχιας, Γιώργο Σταμάτη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ν. Σμύρνης, όπου και ενημερώθηκε για την δομή και τον τρόπο λειτουργίας της από τον δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, τον Γ. Γραμματέα του Δήμου, Δρα Μιχάλη Χρηστάκη και τους συνεργάτες του.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης.

«Θεωρούμε ότι η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, θα επιλύσει το πρόβλημα, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας της έλλειψης γιατρών», τόνισε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας «λάβαμε σημαντική ενημέρωση για το θέμα, την οποία και θα αξιοποιήσουμε, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου μας».

Τέλος ο κ. Καμαρίδης τόνισε πως  πιστεύει ότι “…πολύ σύντομα θα έχει και η Ξάνθη το δικό της Δημοτικό Κοινωνικό ιατρείο και για αυτό είμαι πάρα πολύ χαρούμενος…”

Related posts

Έβρος: Πυρά δέχτηκαν Έλληνες συνοριοφύλακες από αγνώστους – Ένας στο Νοσοκομείο

xanthipost

Σε αναστολή λειτουργίας οκτώ σχολεία στην Ξάνθη

xanthipost

Το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στα Άβδηρα Ξάνθης !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ