Έχει εργαστεί ως δάσκαλος σε Μειονοτικά δημοτικά σχολεία της Ξάνθης, ως γραμματέας στη Μουφτεία Ξάνθης και ως Ιεροδιδάσκαλος σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Στις 8 Μαρτίου 2022, ο Συντονιστής Δρ. Ιωάννης Σάββας, διόρισε τον νέο Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Χεμσερή Νεζντέν, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Ο Συντονιστής, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορκωμοσίας, συνεχάρη τον Σοφολογιώτατο και του ευχήθηκε καλή θητεία, υγεία και δύναμη στην επίτευξη του δύσκολου έργου του.
Ποιος είναι ο Νέος Τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν
Είναι απόφοιτος της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δάσκαλος σε Μειονοτικά δημοτικά σχολεία της Ξάνθης, ως γραμματέας στη Μουφτεία Ξάνθης και ως Ιεροδιδάσκαλος σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.