Αντί να συσπειρωθούμε απέναντι στα καλέσματα και τις προκλήσεις των καιρών, αναλωνόμαστε σε αγώνες μεταξύ πρωτοβάθμιων σωματείων, με πρωτοπόρο και υποκινητή το Σωματείο του νυν Προέδρου του ΕΚΞ
Με ένα δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ξάνθης εγκαλεί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και ζητά άμεσα να απομονωθεί το καρεκλοκένταυρο κατεστημένο που οι «επαγγελματίες» συνδικαλιστές διατηρούν και το οποίο, όπως υποστηρίζουν, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα εκσυγχρονισμένο και ρεαλιστικό εργατικό κίνημα. Τέλος, στα πλαίσια της ανακοίνωσης η ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα ΞΑΝΘΗΣ καλεί τα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα στα οποία συμμετέχουν, να πάρουν θέση.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Έργα και ημέρες της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Η ακρίβεια καλπάζει , το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται, νέες μορφές μαύρης εργασίας προκύπτουν, το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται στα ύψη και το πρώτο που κάνει η διοίκηση είναι να συνηγορεί σε αγωγές πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια σε αποφάσεις άλλου πρωτοβάθμιου σωματείου.
Πρωτοφανής κατάσταση στα 130 χρόνια Συνδικαλιστικού Κινήματος, έλαχε σε εμάς να το ζήσουμε.
Αντί να συσπειρωθούμε απέναντι στα καλέσματα και τις προκλήσεις των καιρών, αναλωνόμαστε σε αγώνες μεταξύ πρωτοβάθμιων σωματείων, με πρωτοπόρο και υποκινητή το Σωματείο του νυν Προέδρου του ΕΚΞ, που επί τριετίας ήταν διαλυμένο, ( είχε να κάνει εκλογές από το Φεβρουάριο του 2019) και ξαφνικά τον Ιανουάριο του 2022 ένα μήνα πριν τις εκλογές στο Ε.Κ.Ξ με προσωρινή απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης κάνει εκλογές με 905 ψηφίσαντες ανενεργούς επί 3 χρόνια, για να προλάβει τις εκλογές του Ε.Κ. Ξάνθης.
Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα πιστή στο νέο ρόλο που της ανατέθηκε από τους εργαζομένους, δηλώνει ότι θα παραμείνει στις δύσκολες αυτές στιγμές συμπαραστάτης τους.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους που μας στηρίζουν υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα υγιές Συνδικαλιστικό Κίνημα απομονώνοντας το καρεκλοκένταυρο κατεστημένο και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που το διατηρούν για ένα εκσυγχρονισμένο και ρεαλιστικό εργατικό κίνημα.
Στη Δημοκρατία οι συνδικαλιστικές διαφορές λύνονται με διάλογο και αγώνα στα μετερίζια της εργασίας και όχι στις Δικαστικές Αίθουσες.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα στα οποία συμμετέχουμε να πάρουν θέση για ένα πρωτοβάθμιο σωματείο που ανελλιπώς συμμετέχει παντού.
ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΞΑΝΘΗΣ

