«…Μπορεί όπως είπατε τα ελληνικά μου να μην είναι καλά, ξέρω όμως πολύ καλά να μιλάω ανοιχτά και ειλικρινά. Και σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι εσείς ήσασταν αυτός που με κοιτούσε στα μάτια και περίμενε τα δικά μου λόγια για να του δημιουργήσω την παράταξη, περίμενε τα δικά μου λόγια για να του κλείσω υποψηφίους..»
Με αφορμή την απουσία υπηρεσιακών υπαλλήλων από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» επιτέθηκε στην δημοτική αρχή για ανικανότητα και εικόνες διάλυσης και όπως υποστήριξε δεν παρευρίσκονται οι εν λόγω υπάλληλοι (κ. Μανά και κ. Τζανόγλου) γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
«… Φτάνει κ. Μελισσόπουλε αυτή η φαιδρότητα, μιλήστε για εμάς, και όχι για τους υπαλλήλους..»
Τότε παρενέβη ο κ. Φανουράκης και απευθυνόμενος στον κ. Μελισσόπουλο του ζήτησε να σταματήσει να επιτίθεται στους υπαλλήλους του Δήμου και να απευθύνει τις κατηγορίες του προς τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και όχι προς τους υπαλλήλους . Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος «… Φτάνει κ. Μελισσόπουλε αυτή η φαιδρότητα, μιλήστε για εμάς, και όχι για τους υπαλλήλους..»
Απίστευτη επίθεση Μελισσόπουλου επί πρσωπικού στον κ. Φανουράκη
Τότε ο κ. Μελισσόπουλος έλαβε το λόγο επί προσωπικού και του επιτέθηκε, προσβάλλοντάς τον και κατηγορώντας τον ότι δεν κατανοεί και διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του, λόγω δυσκολίας κατανόησης της ελληνικής γλώσσας και συνέχισε πως οι αντιδράσεις του και οι όποιες αντιρρήσεις του, αφορούν μόνο την πολιτική ανικανότητα της δημοτικής αρχής.
Ο κ. Φανουράκης τότε του απάντησε : «…Μπορεί όπως είπατε τα ελληνικά μου να μην είναι καλά, ξέρω όμως πολύ καλά να μιλάω ανοιχτά και ειλικρινά. Και σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι εσείς ήσασταν αυτός που με κοιτούσε στα μάτια και περίμενε τα δικά μου λόγια για να του δημιουργήσω την παράταξη, περίμενε τα δικά μου λόγια για να του κλείσω υποψηφίους και στην τελευταία μας συνάντηση δεν είχατε το θάρρος να με κοιτάξετε στα μάτια και να μου πείτε την απόφασή σας να φύγω από την παράταξη…»