XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video)-Αναδασμός στο Εράσμιο Ξάνθης: Μετά από πολύχρονη αναμονή οι αγρότες θα μπουν στα νέα κτήματά τους

Πρόκειται για ένα έργο που επιλύει δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των αγροτών της περιοχής – Τα αγροτεμάχια θα παραδοθούν το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2023

Την Τετάρτη 01 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Ερασμίου, πραγματοποιήθηκε από τους υπεύθυνους φορείς η συνέντευξη τύπου που αφορούσε τον αναδασμό στην περιοχή  ενώ παράλληλα   αναρτήθηκε  και ο χάρτης των ζωνών στις οποίες θα τοποθετηθούν τα νέα κτήματα των αγροτών με σκοπό να τα καλλιεργήσουν τις επόμενες περιόδους.

Κώστας Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης : Ο αναδασμός αυτός προσπαθεί  να γίνει εδώ και χρόνια και αφορά περίπου σε 30.000 στρέμματα – Έχουν οριστεί οι δρόμοι και τα αρδευτικά κανάλια

Όπως υποστήριξε ο κ. Κουρτίδης μιλώντας στην κάμερα του xanthipost.gr «..Ο αναδασμός αυτός προσπαθεί να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον ωρίμασε. Υπήρχε ένα νομικό θέμα που αφορούσε τις διεκδικήσεις του ελληνικού δημοσίου. Στην προκειμένη περίπτωση θα ισχύσει το τεκμήριο του κτηματολογίου και γι’ αυτό τον λόγο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε ..»

Ο ανάδοχος συνέταξε  τους  χάρτες των ζωνών, άνοιξε το γραφείο του και σε συνεργασία  με τους καλλιεργητές θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες 

Ο κ. Κουρτίδης ευχαρίστησε θερμά τις υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης, την Επιτροπή Αναδασμού και τον Ανάδοχο του έργου  γιατί δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά  για να επιτευχθεί το εν λόγω αποτέλεσμα. Τέλος ο κ. Κουρτίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους του Ερασμίου για την υπομονή που έδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και όλο τον υπηρεσιακό μηχανισμό για την υποστήριξη των τελευταίων μηνών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του αναδασμού.

Δημήτριος Γαλανόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ : Μετά από πολύχρονη αναμονή οι αγρότες θα μπουν στα νέα κτήματά τους –  Θα αλλάξει η ζωή τους –  Θα χαίρονται να πηγαίνουν στις εκτάσεις που καλλιεργούν!

Ο κ. Γαλανόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι για την περιοχή και τους αγρότες η συγκεκριμένη εξέλιξη.   

«….Επιτέλους είμαστε σε θέση ως ΠΕ Ξάνθης να μιλήσουμε ουσιαστικά ότι ο αναδασμός, δηλαδή τα τεμάχια που θα κοπούν από τις εκτάσεις του Ερασμίου, θα παραδοθούν το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2023. Μετά από πολύχρονη αναμονή οι αγρότες θα μπουν στα νέα κτήματά τους, θα αλλάξει η ζωή τους  και θα χαίρονται να πηγαίνουν στις εκτάσεις που καλλιεργούν. ..» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλανόπουλος.  

Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης:  Θα συνδράμουμε ώστε να επιλυθούν όποια προβλήματα προκύψουν  

Όπως εξήγησε η κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης,  θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν προκύψουν  και κυρίως σε νομικά θέματα, με γνωματεύσεις και προς την επιτροπή του αναδασμού αλλά και προς τους ιδιώτες, αφιλοκερδώς.

Όποτε και αν ζητηθεί η βοήθειά μας, θα είμαστε δίπλα τους, κατέληξε η κ. Χατζηφωτιάδου.

Related posts

Στη Βουλγαρία ο Δήμαρχος Ξάνθης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ – Συμμετείχαν σε άτυπη σύσκεψη

xanthipost

Δήμος Μύκης – Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων/διοριστέων για την απασχόληση στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων

xanthipost

(video) – Εράσμιο Ξάνθης:  Τα ΕΡΑΣΜΕΙΑ επιστρέφουν – Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ