xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video)-Κωστής Χατζηδάκης : Η Ξάνθη έχει προβλήματα αλλά και πολλές δυνατότητες

Τονωτική ένεση για την περιοχή η δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας

Στο πλαίσιο περιοδείας του σε παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης,  επισκέφθηκε τη Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας  επισκέφθηκε την ορεινή περιοχή και τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Αρχικά, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετούν εκεί. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Πλέτενου και αμέσως μετά έκανε βόλτα στο χωριό Πάχνη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους στον κεντρικό δρόμο του χωριού και στα καφενεία.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ξάνθη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, είχε επαφές με τα νομαρχιακά στελέχη της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης το απόγευμα της Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ενώ αμέσως μετά  παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Νταμπουρατζής.

Τονωτική ένεση για την περιοχή η δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης «… Η Ξάνθη, έχει φυσικά προβλήματα, αλλά  έχει και μεγάλες δυνατότητες. Οι επισκέψεις μας με τους συναδέλφους σε τρεις παραγωγικές μονάδες αποδεικνύουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν νέες και καλές θέσεις εργασίας. Έχουν ήδη δημιουργηθεί σε αυτές τις μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, παρά την κρίση του κορονοϊού, παρά την τελευταία διεθνή ενεργειακή κρίση. Και αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, της φορολογικής, της εργασιακής, της ασφαλιστικής, του κλίματος εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί…».

Αγκαλιάζουμε τη μουσουλμανική μειονότητα με τον ίδιο τρόπο που στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην  ορεινή Ξάνθη ο Υπουργός υπογράμμισε, πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους στον κεντρικό δρόμο του οικισμού της Πάχνης και στα καφενεία και πρόσθεσε πως «..η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας…»

 «Στο πλαίσιο αυτό», τόνισε, «αγκαλιάζουμε τη μουσουλμανική μειονότητα με τον ίδιο τρόπο που στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες».

Αναφερόμενος στο 12%  τόνισε μεταξύ άλλων πως «…Στις 31 Μαΐου υπεγράφη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που αντιμετωπίζει το θέμα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που από ο,τι με διαβεβαιώνουν οι υπηρεσίες θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούνιο και μέσα στον Ιούνιο, θα μπορέσουν οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στους αναγκαίους συμψηφισμούς..»

Τέλος αναφερόμενος στην τελευταία στάση της Τουρκίας και στις παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου, ο κ. Χατζηδάκης  σημείωσε πως «…  Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την ειρηνική συνύπαρξη και την συνεργασία με όλους τους γείτονές της. Είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή και φιλειρηνική. Αυτό ισχύει φυσικά και σε σχέση με την Τουρκία. Σε αυτού του είδους τις σχέσεις, απαιτούνται δύο και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να αντιληφθεί η Τουρκία, διότι η στάση της ηγεσίας της είναι ένας ιστορικός αναχρονισμός που βλάπτει πρωτίστως τον ίδιο τον λαό της Τουρκίας…»

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος σε απόλυτο συντονισμό για το Κυπριακό

xanthipost

(video) – Παρουσίαση του Ενεργειακού Master Plan του Δήμου Ξάνθης

xanthipost

Δικαίωση Κριτσίνη – Το δικαστήριο απέρριψε εν τω συνόλω ως απαράδεκτη την αίτηση του Γιώργου Τσιτιρίδη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ