xanthipost.gr
ΚΟΣΜΟΣ

(video) – Ιταλία: Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες από κατάρρευση παγετώνα στις Άλπεις – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν παγετώνας αποκολλήθηκε και γλίστρησε σε πλαγιά στις ιταλικές Άλπεις

Ιταλικά ΜΜΕ περιγράφουν ότι μάζες πάγου, χιονιού και συντριμμιών γλίστρησαν κάτω από το βουνό πριν χτυπήσουν τους πεζοπόρους. «Δυστυχώς, πέντε άτομα βρέθηκαν άψυχα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Μικέλα Κάνοβα, λέγοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών «παραμένει προσωρινός αριθμός». Οι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία στις περιοχές Trentino-Alto Adige και Veneto.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό τραυματιών συμμετείχαν πέντε ελικόπτερα και σκύλοι διάσωσης. Τα σωστικά συνεργεία έπρεπε να προχωρήσουν με προσοχή λόγω του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης του πάγου και του βράχου.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο, χαρακτηριστικό μιας κατολίσθησης», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «Μετά από αυτό, είδαμε μια χιονοστιβάδα χιονιού και πάγου να κατευθύνεται προς την κοιλάδα με μεγάλη ταχύτητα και ξέραμε ότι κάτι κακό είχε συμβεί».

Η υπηρεσία διάσωσης των Άλπεων ανέφερε σε tweet ότι ένα τμήμα του παγετώνα έσπασε κοντά στην Punta Rocca (Rock Point), «κατά μήκος του δρομολογίου που χρησιμοποιείται συνήθως για να φτάσει στην κορυφή». Το κομμάτι είναι γνωστό ως serac, ή κορυφή ενός παγετώνα. Ωστόσο, το έντονο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιταλία από τα τέλη Ιουνίου θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας που οδήγησε στην αποκόλληση, δήλωσε ο Walter Milan στην κρατική τηλεόραση.

athensvoice.gr

Related posts

Χιούστον Τέξας : Σωλήνας σε πισίνα ρούφηξε 8χρονη – Μετά από 13 ώρες προσπαθειών ανασύρθηκε νεκρό το άτυχο παιδί

xanthipost

(video) – Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Φόβοι για θύματα

xanthipost

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση – Διαφεύγουν οι δράστες

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ