xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Απολογισμός των Καλοκαιρινών  Αιμοδοσιών   Αγάπης 2022 –   Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Ιωάννης Παπαχρόνης : Μηνύματα ζωής, ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, αγάπης για τον συνάνθρωπο και την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από ανθρώπους κυρίως απλούς, καθημερινούς, ταλαιπωρημένους

 Το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν, προσήλθαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου μας για το έτος 2022.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» αναφέρει τα εξής :

          Τι υπέροχοι άνθρωποι…!  Με υψηλές θερμοκρασίες, με το μυαλό των περισσοτέρων συνδημοτών μας στις καλοκαιρινές διακοπές, με τον κορονοιό να επελαύνει παντού και να φοβίζει και φοβερίζει τους υπολοίπους, όχι από το να πηγαίνουν στα διάφορα πανηγύρια, εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα αλλά μόνο όταν και όσον αφορά ..την εθελοντική αιμοδοσία…, βρέθηκαν πεντακόσιοι είκοσι δύο  (522) συνάνθρωποί μας που προσήλθαν στις κατά τόπους αιμοδοσίες για να αιμοδοτήσουν κυρίως για άγνωστους συμπολίτες και συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στα κρεβάτια του πόνου. Τελικά επιλέχτηκαν και κατάφεραν να αιμοδοτήσουν οι τετρακόσιοι εβδομήντα οκτώ (478) που και πάλι αποτελεί μεγάλη επιτυχία δεδομένων όλων των καταστάσεων.

Δημάριο, Μελοίβια, Κιμμέρια, Ερατεινό, Γραβούνα, Ωραίον, Κουτσό, Χρυσούπολη, Σταυρούπολη, Μύκη, Γλαύκη, Κεντητή, Νέα Καρυά, Χρυσοχώρι, Κένταυρος και Εχίνος είναι οι περιοχές που αξίζουν οι κάτοικοί τους την μνεία μας για τη συμμετοχή τους.

          Το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν, προσήλθαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου μας για το έτος 2022.

           Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια περίοδο που ήταν  από τις πιο δύσκολες καλοκαιρινές εβδομάδες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας αλλά και λόγω του ότι πολλοί συμπολίτες μας εθελοντές απουσίαζαν λόγω διακοπών ή λόγω εύρεσης και απασχόλησης  εργασίας σε χώρες του εξωτερικού αλλά και λόγω των πολλών κρουσμάτων σε κορονοιό που συναντούσαμε σε κάθε περιοχή. Ένα εγχείρημα που αντίστοιχό του αυτή την περίοδο σχεδόν δε θα συναντήσει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα μας και θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει σε αυτό ο καθ΄ ύλην αρμόδιος , ο ίδιος ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

            Παρόλα αυτά όμως τα καταφέραμε. Η λίγη σχετικά ταλαιπωρία από την πλευρά των εθελοντών αιμοδοτών δεν ήταν τίποτα μπροστά στη μεγάλη ανακούφιση και στο μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης που μεταφέραμε όλοι μας μέσω της πράξης αυτής στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Το έχουμε τονίσει ξανά και ξανά ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει τέτοιες δύσκολες καταστάσεις στο φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον γνωρίζει πραγματικά για το τι  ακριβώς μιλάμε.

           Η αποστολή μας λοιπόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όσον αφορά τη συλλογή ικανοποιητικού αριθμού φιαλών αίματος και την ευαισθητοποίηση κυρίως νέων παιδιών να αιμοδοτήσουν σε μια τέτοια δύσκολη εποχή. Για μια ακόμη φορά αποτέλεσε μάθημα ζωής αλλά και περηφάνιας για όλους μας  η απόδειξη ότι αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμά μας. Περήφανοι που η συνεχή μας ενασχόληση, η αυταπάρνηση, η συνέπεια και η μεθοδικότητα συνεχίζει να φέρνει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

           Μηνύματα ζωής, ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, αγάπης για τον συνάνθρωπο και την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από ανθρώπους κυρίως απλούς, καθημερινούς, ταλαιπωρημένους. Με μεγάλη όμως περηφάνεια και συνειδητοποίηση στο τι ακριβώς καλούνται να κάνουν και να «προσφέρουν».

         Σε συνεργασία λοιπόν με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας και «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης και Καβάλας και των Δήμων Ξάνθης, Νέστου, Τοπείρου, Αβδήρων και Μύκης  από τις 25 έως και τις 3 Ιουλίου 2022.

           Τις ευχαριστίες μας στους Δήμους Ξάνθης, Νέστου, Τοπείρου Αβδήρων και Μύκης για τη συμπαράστασή τους και τη συνδιοργάνωσή τους.

           Τις ευχαριστίες μας στους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και τα διοικητικά τους συμβούλια τα οποία κατευθύνανε τα μέλη τους  στις αιμοδοσίες.

           Τις ευχαριστίες μας στους διευθυντές όλων των σχολείων, όπως και στη διεύθυνση Α’ Βάθμιας αλλά και στους Δήμους που μας παραχωρήσανε τις σχολικές αίθουσες.

           Τις ευχαριστίες μας στις κατά τόπους σχολικές εφορίες των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της περιοχής οι οποίες φροντίσανε τις σχολικές αίθουσες που χρησιμοποιήσαμε για την πραγματοποίηση των αιμοδοσιών.

          Τις ευχαριστίες μας στους τοπικούς ιμάμηδες διότι όλες τις προηγούμενες ημέρες αλλά και κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών, καλούσαν τους μουσουλμάνους αδελφούς μας να προσέλθουν προκειμένου να αιμοδοτήσουν.

          Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους εθελοντές κατοίκους και κυρίως τις γυναίκες του Κενταύρου, οι οποίοι πραγματοποιήσανε τη μεγαλύτερη αιμοδοσία -σύνολο εβδομήντα δύο (72) εθελοντές- των καλοκαιρινών και θερμών αυτών ημερών.

          Τις ευχαριστίες μας και στους ιερείς που σε κάποια χωριά βοηθήσανε και αυτοί με τον τρόπο τους, είτε ενημερώνοντας και παρακινώντας τους συγχωριανούς τους είτε αιμοδοτώντας και οι ίδιοι μαζί τους.

           Τις ευχαριστίες μας στους επιχειρηματίες  του Espressonist Χρυσουπόλεως για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν κ.Μίλαν Ψάλτου, κ. Κωνσταντίνο Καραμπάση, και κ.Αναστάσιο Αρβανιτίδη.

           Τις ευχαριστίες μας για την  υποστήριξη στο Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

         Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

          Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 478 συμπολίτες μας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 522 εθελοντών  που προσήλθαν κατάφεραν και   αιμοδότησαν οι 178, από τους οποίους οι  342 ήταν άντρες και οι 136 γυναίκες. Οι νέοι ηλικιακά εθελοντές μας  από 17 έως 35 ετών ήταν συνολικά 187 -ποσοστό 39,12% επί συνόλου ενώ  αρκετοί νέοι γονείς από 36 έως 50 προσέφεραν το αίμα τους, οι οποίοι συνολικά ήταν  190 και σε ποσοστό συμμετοχής τους στο 39,75%. Προστέθηκαν επίσης στην οικογένεια της «αγάπης» 124 νέα μέλη (ποσοστό 25,94% επί συνόλου).

          Καλωσορίζουμε επίσης στην οικογένειά μας τους αιμοδότες της Γραβούνας και της Χρυσουπόλεως. Αν συνεργαστούμε και δουλέψουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα, είναι σίγουρο ότι τα επόμενα έτη θα έχουμε περισσότερη ανάπτυξη της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην περιοχή.

         Ευχαριστούμε επίσης τους είκοσι έξι (26) εθελοντές μυελού των οστών για τη δωρεά τους μέσω σάλιου και για την ενίσχυση της Παγκόσμιας Τράπεζας Δοτών.

         Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες για τον προσεχή Οκτώβριο και Νοέμβριο με τη συμμετοχή της εκπαίδευσης και διαφόρων άλλων φορέων και ιδιωτών.

         Υπενθυμίζουμε όμως ότι όλοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν το αίμα τους. Η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ξάνθης θα παραμείνει και όλο τον Αύγουστο κανονικά σε λειτουργία για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. και τις Δευτέρες και Πέμπτες το απόγευμα 17:30μμ-19:30μμ.

                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο Πρόεδρος                                                           Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                             Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Ξάνθη, 5 Αυγούστου 2022

 • Espressonist Chrysoupoli
 • Ioannis Savvidis
 • Thomas Karamitziotis
 • Τασος Αποστολιδης
 • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γραβούνας Νέστου
 • Tahir Omer
 • Hamza Karadayı
 • Ceylan Maslar Aycicek
 • Tzenan Tsarektsi
 • Βεργος Χαλβατζης
 • Anastasia Gkiaouraki
 • Maria Gkanidou
 • Kostas Charalampidis
 • Μαρια Γατουλα
 • Κώστας Χιώτης
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ
 • Ελληνικος Συλλογος Θαλασσαιμιας
 • Αλέξανδρος Μουστακίδης
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΕΣΤΟΥ
 • Χρήστος Πρωτόπαπας
 • Kalliopi Zisaki
 • Ridvan Deli Huseyin
 • Νιτσα Τσακιριδου
 • Vasiliki Apostolidoy
 • Christos Mpatzios

Related posts

Στα χέρια των αρχών  ο οδηγός που παρέσυρε την 19χρονη στον Παλαιό Ζυγό!

xanthipost

ΚΚΕ Ξάνθης – Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο τραγικό περιστατικό – Ταχεία ανάρρωση στη 19χρονη κοπέλα που χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε

xanthipost

Seeds for the Future 2023 : Ο Ξανθιώτης Αναστάσιος Ελευθεριάδης από το Πετροχώρι ανάμεσα στους αριστούχους φοιτητές!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ