XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΞ : Ψήφισμα για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ψηφίζουμε υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και συναδέλφων μας που αυτή τη στιγμή ζουν υπό συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης

Μη περαιτέρω παράταση αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid 19 και επιστροφή στα καθήκοντά τους ζητά με ψήφισμα που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΞ και τάσσεται υπέρ της επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

 Αφού επιτρέπεται το δικαίωμα στην εργασία στους συναδέλφους που και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, τη στιγμή μάλιστα που καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους την πέμπτη ημέρα νόσησής τους, γιατί υποχρεούνται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε αναγκαστική ανεργία με το πλέον τιμωρητικό μέτρο της πλήρους στέρησης αποδοχών, διερωτάται το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΞ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίαση της 30-6-2022, ασχολήθηκε με το ζήτημα της άρσης αναστολής εργασίας των υγειονομικών

Να σημειωθεί ότι το  ψήφισμα υπέρ της άρσης αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα  στη συνεδρίαση της 30-6-2022, το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το ζήτημα της άρσης αναστολής εργασίας των υγειονομικών και θεωρεί απολύτως δίκαιο το αίτημα των συνδημοτών μας να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους.

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΞ

                Από 1/9/2021 σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 206 και 207 του Ν. 4820/2021 και «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης» έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εργασίας λόγω της μη συναίνεσης σε υποχρεωτικό εμβολιασμό 7000 υπάλληλοι δομών υγείας πανελληνίως. Το γεγονός αυτό για τη κοινωνία της Ξάνθης σημαίνει απώλεια εργασίας και οικονομική εξαθλίωση για περισσότερες από 100 οικογένειες συμπολιτών μας και για το Νοσοκομείο της Ξάνθης απομάκρυνση και μη αντικατάσταση ειδικά εκπαιδευμένου νοσηλευτικού και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικού.

                Καθώς, δέκα και πλέον μήνες μετά την απομάκρυνσή των υγειονομικών του Νοσοκομείου μας η αναπλήρωση όλων αυτών των θέσεων εργασίας από συμβασιούχους δεν έχει υλοποιηθεί, γίνεται αντιληπτό, τόσο η τραγική έλλειψη προσωπικού σε ένα ήδη υποστελεχωμένο Ε.Σ.Υ., και μάλιστα σε καιρούς αυξημένων αναγκών παροχής υγείας στον πληθυσμό, όσο και οι εξαντλητικές συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται το υπόλοιπο προσωπικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την σωματική και ψυχική του κόπωση όσο και για την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στον προσερχόμενο συμπολίτη μας.

                Το επιβαλλόμενο μέτρο της αναστολής εφαρμόστηκε με αιτιολογία την «προστασία της δημόσιας υγείας από τους επικίνδυνους ανεμβολίαστους υγειονομικούς». Ως επαγγελματίες υγείας όμως, όλοι οι υγειονομικοί (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) συναισθάνονται πάντα την ευθύνη απέναντι στον ασθενή για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας τηρώντας καθημερινά, σωστά και σχολαστικά όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, πόσο δε μάλλον τώρα που ο κορονοιός έχει γίνει καθημερινό θέμα στη ζωή μας και επιβάλλεται η τήρηση ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας.

                Τα πρωτόκολλα αυτά, από την ημέρα του γνωστοποιήθηκε ο COVID-19 και βρέθηκαν όλοι οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή μάχης, εφαρμόστηκαν από όλους με υπευθυνότητα και ευλάβεια, προστατεύοντας τόσο τους ασθενείς όσο και τους ίδιους διενεργώντας τις προβλεπόμενες από το Υπουργείο Υγείας ειδικές εξετάσεις αλλά και τακτικά rapid tests. Τα συγκεκριμένα test εξακολουθούν να γίνονται από εργαζόμενους που είτε διαθέτουν παλιά πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν λήξει, είτε έχουν απαλλαγεί της υποχρέωσης εμβολιασμού από ιατρικές επιτροπές, και παρόλα αυτά προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αφού δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία οι συνάδελφοι, γιατί αποτελούν οι συνάδερφοι που δεν εμβολιάστηκαν; Και αφού επιτρέπεται το δικαίωμα στην εργασία στους συναδέλφους που και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό τη στιγμή μάλιστα που καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους την πέμπτη ημέρα νόσησής τους, γιατί υποχρεούνται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε αναγκαστική ανεργία με το πλέον τιμωρητικό μέτρο της πλήρους στέρησης αποδοχών;

                Γίνεται κατανοητό πως το μέτρο της αναστολής όχι μόνο στερείται επιστημονικής βάσης, όχι μόνο επιβάλλει την άνιση και άδικη μεταχείρηση προς τους συναδέλφους μας, αλλά καταστρατηγεί το εργασιακό τους δικαίωμα και καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους.

                Οι πάνω από 100 οικογένειες αναστολέων μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολύτεκνοι, μονογονείς και άνθρωποι με κάποια μορφή αναπηρίας, αναγκάζονται σε ανεργία, και μάλιστα σε παραδειγματική τιμωρία χωρίς αποδοχές, χωρίς να δικαιούνται οποιοδήποτε επίδομα και σύμφωνα με την τροπολογία αρ. 67. Ν. 4886/24-1-2022, ρητώς δεν δικαιούνται καμία άδεια, καμία υπηρεσιακή μεταβολή, κανένα ιδιωτικό έργο με αμοιβή και συνεπώς απαγορεύεται να κάνουν οποιαδήποτε άλλη εργασία ώστε να βιοποριστούν. Κι εφόσον προβλέπεται η παράταση των αναστολών μέχρι 31/12/2022 όπου θα επαναξιολογηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, μέχρι τότε θα βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση, χωρίς καμία απολύτως πηγή εισοδήματος.

                Οι συνάνθρωποι και συνάδελφοί μας, κατανοούν τη δεινή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται αυτοί και οι οικογένειές τους καθώς καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, επιφορτισμένοι με άγχος και ανασφάλεια για το αύριο όσο η «εργασιακή ομηρία» επιμένει και ο χρόνος αναστολής έχει ξεπεράσει κάθε λογικό όριο!

                Κατόπιν αυτών και αντιμετωπίζοντας το θέμα ανθρωπιστικά και συναδελφικά ψηφίζουμε υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και συναδέλφων μας που αυτή τη στιγμή ζούν υπό συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης, ενώ όλες οι δομές Υγείας του Νομού μας στερούνται από ικανό και έμπειρο προσωπικό.

                ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

                                      Η Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

                                Γεωργιάδου Ελένη                                                           Χρηστάκη Μαρία

Related posts

Δήμος Τοπείρου – Πρόσληψη 24 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

xanthipost

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Με εντολή εισαγγελέα «άνοιξε»  και πάλι το θέμα της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης ΟΤΑ ΑΕ – (video)

xanthipost

(video) Κολυμβητήριο Ξάνθης : Όλα έτοιμα για την πρώτη βουτιά!  

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ