xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο 

Υπό τον πρωθυπουργό η αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – H φύλαξη των συνόρων στον Έβρο στο επίκεντρο

Το θέμα της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο θα βρεθεί στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνέρχεται αύριο Τρίτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το θέμα επανήλθε τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο με αιχμή την ομάδα των 38 προσφύγων και μεταναστών που βρέθηκαν στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτόντας πολιτική αντιπαράθεση.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είπε «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι» προσθέτοντας πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα. 

«Επειδή η Τουρκία δεν είναι μια εμπόλεμη χώρα οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται στη χώρα μας, έρχονται γιατί θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» τόνισε.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι η νησίδα του Έβρου δεν είναι ελληνικό έδαφος και ότι σύμφωνα με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Κτηματολόγιο το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες πριν από λίγες ημέρες, ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας. Όπως σημείωσε ο υπουργός, οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, αναγκάζουν τους διακινητές να βρουν άλλες διαδρομές, εργαλειοποιώντας παράλληλα τις νησίδες του Έβρου.

Related posts

Πάτρα  : Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

xanthipost

Κυψέλη: Αδερφός μαθητή μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου

xanthipost

Θεσσαλονίκη: 19χρονος έπεσε από τον τρίτο όροφο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ