XanthiPost
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(video) – Στο ίδιο έργο θεατές – Για τρίτη φορά χάνει την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη ο κ. Μελισσόπουλος

Η  εμμονή του εκθέτει τον ίδιο, αλλά και τους συνεργάτες του – Απορρίφθηκε και η νέα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για τον ορισμό των μελών του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού

Το σίγουρο είναι ότι η απόρριψη μιας ακόμη προσφυγής έχει και την αντίστοιχη διαβάθμισή του. Με αποτέλεσμα να συνεχίζει ο κ. Μελισσόπουλος συστηματικά να «αποδομεί» το πουλέν της παράταξής του, κ. Παναγιώτη Σταυρακάρα. Και  εξαιτίας της εμμονής του, μετέρχεται τρόπους που εκθέτουν τον ίδιο, αλλά και τους συνεργάτες του («ενωμένους» και μη).

Ο  τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα γίνεται όλο και πιο ορατός προς την κοινωνία.  Στην… ουσία της «λογικής» του, τα πράγματα είναι ίσως λίγο πιο περίπλοκα. Ο  κ. Σταυρακάρας, πιθανότατα,  μετά την επιμονή και εμμονή του επικεφαλής  της παράταξή του,  επανήλθε στην Αποκεντρωμένη, με τη γνωστή ατζέντα, αμφισβητώντας τη νομιμότητα στο θέμα εκλογής αντιπροέδρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Τι άλλαξε από τον Ιούνιο και την απόρριψη της προσφυγής που ο κ. Σταυρακάρας κατέθεσε και τότε;  Απολύτως τίποτα!  

Μάλλον  ο κ. Μελισσόπουλος δεν καταλαβαίνει πότε μια υπόθεση είναι χαμένη και όταν  χάνει,  όλα γίνονται «κόκκινα».  Χαρακτηριστικό είναι ότι προσέλαβε μεγαλοδικηγόρο και έτσι ίσως έπεισε και τον Παναγιώτη Σταυρακάρα να μπει εκ νέου στη διαδικασία.  Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη προσφυγή κατατέθηκε εκπρόθεσμα, ενώ για να καλυφθεί το «κενό» ακολουθήθηκε  η γνωστή τακτική, «χαρτί από γιατρό».  Μόνο που η γνωμάτευση-βεβαίωση γιατρού από το νοσοκομείο της Ξάνθης που συνιστά στον κ. Σταυρακάρα κατ’ οίκον ξεκούραση έχει ημερομηνία… 15 Μαΐου 2022.

Παρά την αλαζονεία του κ. Μελισσόπουλου και την πιθανή αμφισβήτηση που προβάλλει προς τους θεσμούς, οι θεσμοί συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους – Στην ουσία της υπόθεσης η Επιτροπή βάζει (για άλλη μια φορά)  τα πράγματα στη θέση τους

Συζητήθηκε και  η νέα προσφυγή η οποία απορρίφθηκε προβάλλοντας το νομικό πλαίσιο:

«…Εν προκειμένω νόμιμα με την υπ ́αριθμ. 28/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης μετά τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» ορίσθηκε η δημότισσα Φεβρωνία Αχταρίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω ΝΠΔΔ, ως αντιπρόεδρος αυτού έναντι του ήδη προσφεύγοντος ανθυποψηφίου της Π. Σταυρακάρα ο οποίος είχε προταθεί από τις λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεδομένου ότι, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά με άλλη ειδικότερη διάταξη, κατά τον ορισμό του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των υποψηφίων, όπως συνέβη εν προκειμένω που οι προταθέντες-υποψήφιοι έλαβαν δεκαεννέα (19) ψήφους έκαστος, επικρατεί η ψήφος του προέδρου κατ ́εφαρμογή των γενικών διατάξεων του άρθ. 96 παρ. 4 του Δ.Κ.Κ. και του άρθ. 6 παρ. 7 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης» σημειώνεται στην απόφαση της Επιτροπής η οποίας απέρριψε τον ισχυρισμό ότι θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι διατάξεις του ΔΚΚ για την εκλογή Δημάρχου ή Κοινοτάρχη, επειδή όπως σημειώνεται αφορούν στα δημοτικά ιδρύματα και όχι στα δημοτικά νομικά πρόσωπα εν γένει.

Τέλος, απορρίφθηκε ως αόριστος και αβάσιμος ο λόγος της κρινόμενης προσφυγής από την πλευρά του Μελισσόπουλου περί έλλειψης πλήρους, σαφούς και ειδικής αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης του Συντονιστή της ΑΔΜΘ δεδομένου ότι σ ́αυτήν «γίνεται πλήρης αναφορά του πραγματικού της υπόθεσης καθώς και των εφαρμοστέων διατάξεων και ειδικότερα των άρθ. 240 Δ.Κ.Κ., του άρθ. 6 παρ. 1 του ν. 4623/2019 καθώς και οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (άρθ. 6 παρ. 7) σε συνδυασμό, με τις ερμηνευτικές επί του κρίσιμου εν προκειμένω ζητήματος, εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών».

Συμπερασματικά:

Εδώ και πέντε μήνες ο κ. Μελισσόπουλος προσπαθεί να βρει το δίκιο,  που νομίζει πως έχει. Εκθέτει πολλάκις τον κ. Παναγιώτη Σταυρακάρα, απλώς γιατί ίσως  έτσι πιστεύει ότι κάνει κακό στον Μανώλη Τσέπελη.  Τόση ταλαιπωρία  με την αιτιολογία ότι νοιάζεται για «το καλό της πόλης». Για την οποία όμως, άρχισε να μην πείθει. Πρωτίστως, τους συνεργάτες που ταλαιπωρεί.

Ίσως εκτός από μία συγνώμη που οφείλει στον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Λάμπρου, οφείλει και μία συγγνώμη  στον κ. Παναγιώτη Σταυρακάρα.

Γιατί η «σκόνη» που σηκώνει, πνίγει τελικά τον ίδιο και τους συνεργάτες του!

Ακολουθεί η απόφαση με το αιτιολογικό και το σκεπτικό της απόρριψης της προσφυγής

Related posts

Υποψήφιος Δήμαρχος  Αβδήρων ο Δημήτρης Δόντσος  – Επίσημη ανακοίνωση

xanthipost

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023 – Θρακικές Λαογραφικές Εορτές -Αναλυτικά το πρόγραμμα

xanthipost

(video) – Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ξάνθη το απόγευμα της Πέμπτης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ