XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Δ’ Σώμα Στρατού:  Τελετή παραλαβής των νέων μηχανημάτων μηχανικού το πρωί της Πέμπτης στο Στρατόπεδο Μ. Βόγδου στους Τοξότες

Η προμήθειά τους χρηματοδοτήθηκε από  πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Το ΓΕΣ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και τις Περιφέρειες και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας προμήθειας μέσων Μηχανικού και αναβάθμισης των δυνατοτήτων τους, έχει εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 την προμήθεια μηχανημάτων

Η τελετή παραλαβής των νέων μηχανημάτων και οχημάτων Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού, πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Πέμπτης  24 Αυγούστου στο Στρατόπεδο Μ. Βόγδου στους Τοξότες Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή  της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου  Άγγελου Χουδελούδη, του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσιόπλου, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του εκπροσώπου του Δημάρχου Ξάνθης,   Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αμβροσιάδη και άλλων επισήμων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννη Τσιόπλος: «…Η σημερινή εκδήλωση έχει ως σκοπό να τιμήσει όσους συμμετείχαν ενεργά και προσπάθησαν ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που βλέπετε και να εστιάσει στην άριστη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων με τους φορείς  της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην προκειμένη περίπτωση με την  Περιφέρειας ΑΜΘ, έτσι ώστε να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και οχημάτων με την προμήθεια νέου αξιόπιστου και με μεγάλες δυνατότητες υλικού…»

Στα πλαίσια του χαιρετισμού του  ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννη Τσιόπλος  ανέφερε τα εξής :

«…Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το Δ’ Σώμα Στρατού καθώς εντάσσεται επίσημα στις επιχειρησιακές δυνατότητές του, αριθμός νέων οχημάτων και μηχανημάτων μηχανικού προερχόμενα από την συνέργεια φορέων των κρατικού μηχανισμού  μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Η σημερινή εκδήλωση έχει ως σκοπό να τιμήσει όσους συμμετείχαν ενεργά και προσπάθησαν για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που βλέπετε και να εστιάσει στην άριστη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων με τους φορείς  της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην προκειμένη περίπτωση με την  Περιφέρεια ΑΜΘ, έτσι ώστε να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και οχημάτων με την προμήθεια νέου αξιόπιστου και με μεγάλες δυνατότητες υλικού.

Μέσα από τέτοιες δράσεις χρηματοδότησης οι οποίες υλοποιούνται έγκαιρα, το τελικό αποτέλεσμα έχει δυο επιμέρους συνιστώσες. Η πρώτη αφορά στις δυνατότητες του Σώματος Στρατού οι οποίες αναβαθμίζονται σε επιχειρησιακό επίπεδο και η δεύτερη αφορά στην τοπική κοινωνία και στο κοινωνικό σύνολο, αφού πλέον το Σώμα Στράτου θα μπορεί να συνδράμει με επιπρόσθετες δυνατότητες μηχανικού στην περιφέρεια ΑΜΘ  για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών.  

Το Σώμα Στρατού θα συνεχίσει την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση του στόλου διαφόρων τύπων οχημάτων μηχανημάτων  αλλά και της αναβάθμισης των υποδομών του, υπό τις κατευθύνσεις των προϊσταμένων κλιμακίων και έχοντας οικοδομήσει μία σταθερή σχέση εμπιστοσύνης  και εκτίμησης με την Περιφέρεια ΑΜΘ, όπως προανέφερα. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι για την εδώ παρουσία σας, ιδιαιτέρως δε τον κ. Περιφερειάρχη και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, στο πρόσωπο του οποίου ευχαριστούμε και τις προηγούμενες διοικήσεις του σώματος στρατού και της στρατιάς, που συνέβαλε καταλυτικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.  

 Τέλος να συγχαρώ όλους του εμπλεκόμενους  στην υλοποίηση της διαδικασίας ταχείας παραλαβής κα ένταξης των νέων οχημάτων και μηχανημάτων..» κατέληξε ο Διοικητής του Δ’ Σ.Σ.

Χ. Μέτιος, Περιφερειάρχης ΑΜΘ : «…Με την απόφασή μας να χρηματοδοτήσουμε την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών από το Δ΄ Σώμα Στρατού, αναγνωρίζουμε τον σπουδαίο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μεγάλη συμβολή τους στην Πολιτική Προστασία…»

Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή ο κ. Μέτιος ανέφερε τα εξής :

«Από την αρχή της θητείας μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου ως βασικό στόχο όχι μόνο να απορροφούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους αλλά να επιλέγουμε εκείνα τα έργα και τις δράσεις που έχουν χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες. Σήμερα λοιπόν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω στην τελετή παραλαβής μηχανημάτων και οχημάτων Μηχανικού από το Δ΄ Σώμα Στρατού. Μηχανημάτων που η προμήθειά τους έγινε χάρη στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.

Με την απόφασή μας να χρηματοδοτήσουμε την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών από το Δ΄ Σώμα Στρατού, αναγνωρίζουμε τον σπουδαίο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μεγάλη συμβολή τους στην Πολιτική Προστασία. Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες του Ελληνικού Στρατού, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τους πολίτες και την Πατρίδα, και τους παρέχουμε τα απαραίτητα μέσα για την υψηλή αποστολή τους. Σήμερα ειδικά, που έχουμε αρχίσει να βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η ευθύνη μας να στηρίζουμε τον Ελληνικό Στρατό στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.  Στη σημερινή εποχή των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, Ένοπλες Δυνάμεις και Περιφέρεια συνεργαζόμαστε στενά και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτή τη συνεργασία και να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο Δ’ Σώμα Στρατού και να το στηρίζει στο κρίσιμο κοινωνικό και εθνικό του έργο.», κατέληξε ο κ. Μέτιος.

Λαζαρίδης Παναγιώτης,  Διοικητής του 724 Τάγματος Μηχανικού Τοξοτών Ξάνθης : «…Το 2018 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προσπάθειες ένταξης σε προγράμματα ΕΣΠΑ για την προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού και βασιζόμενοι στη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατέστη εφικτή η χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ της προμήθειας των νέων  μηχανημάτων μηχανικού…»   

Στα πλαίσια του χαιρετισμού του  ο Διοικητής του 724 Τάγματος Μηχανικού Τοξοτών Ξάνθης   τόνισε μεταξύ άλλων πως «…το  ΥΠΕΘΑ ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια τη διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η πολιτεία. Έτσι στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν το 2018 οι πρώτες προσπάθειες ένταξης σε προγράμματα ΕΣΠΑ για την προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού και βασιζόμενοι στη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατέστη εφικτή η χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ της προμήθειας των νέων  μηχανημάτων μηχανικού…»  

Αμέσως μετά ο Διοικητής του 724 Τάγματος Μηχανικού Τοξοτών Ξάνθης παρουσίασε αναλυτικά στα οχήματα και τα μηχανήματα που παραλήφθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως μετά το πέρας της τελετής παραλαβής των νέων μηχανημάτων ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο του στρατοπέδου.

Related posts

Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης : Επιστημονική εκδήλωση συνταγματικού δικαίου – Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στον Πολυχώρο Τέχνης “Οικία Μάνος Χατζιδάκις”

xanthipost

Ε.Φ.Ε.Ε. ΞΑΝΘΗΣ   : Ακύρωση της ημερίδας  “Εξωδικαστικός Συμβιβασμός” λόγω καιρικών συνθηκών

xanthipost

Δήμος Ξάνθης : Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ