XanthiPost
ΕΛΛΑΔΑ

Προς κατάργηση η μάσκα στα σχολεία

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ειδικά για τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «θα συζητήσουμε για το πρωτόκολλο πώς θα λειτουργούν τα σχολεία όταν υπάρχει κρούσμα» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε φιλοσοφία αυστηρού τέστινγκ όπως σε άλλες περιόδους ενώ για τη μάσκα η λογική μας είναι η σύσταση».

Τη λογική στην οποία θα κινηθεί το υπουργείο Υγείας όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα εξήγησε το πρωί της Τετάρτης (24/08) ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Alpha. «Οι σκληροί δείκτες της πίεσης του ΕΣΥ παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα και θα υπάρξει και η ανάλυση του ΕΟΔΥ που θα δείξε ότι ένα σημαντικό μέρος των θανάτων είναι με covid».

«Είμαστε σε μια φάση που έχει εμβολιαστεί άνω του 70% του πληθυσμού, υπάρχουν επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, καλύτερα αντιικά φάρμακα και αυτό μας δίνει την εικόνα ότι αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο της πανδημίας δεν θα έχουμε ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ- θα υπάρξει λόγω των ιώσεων – αλλά δεν θα μας οδηγήσει σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε «έχουμε μπει σε μια φάση που μπορούμε χωρίς αχρείαστα μέτρα να προχωρήσουμε. Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε στην κανονικότητα και τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια».

Τι είπε για τα σχολεία

«Θα συζητήσουμε για το πρωτόκολλο πώς θα λειτουργούν τα σχολεία όταν υπάρχει κρούσμα» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε φιλοσοφία αυστηρού τέστινγκ όπως σε άλλες περιόδους ενώ για τη μάσκα η λογική μας είναι η σύσταση».

Παρόλα αυτά ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «πηγαίνοντας προς τον χειμώνα οπότε έχουμε περισσότερες λοιμώξεις αναπνευστικού αλλά και πιο κλειστή κοινωνική ζωή θα εξεταστεί πού θα έχουμε υποχρεωτική χρήση μάσκας και όχι σύσταση. Βασική μας επιδίωξη είναι και η χρήση μάσκας να είναι στη λογική της σύστασης να υπάρξει δηλαδή κουλτούρα ότι όπου υπάρχει συνωστισμός φοράμε μάσκα. Η λογική μας είναι να μην συζητήσουμε επέκταση αλλά αν χρειαστεί θα το συζητήσουμε».

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας στο ΣΚΑΙ επεσήμανε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις με περιορισμούς δραστηριοτήτων όπως τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, ενώ σημείωσε ότι η λογική που θα ακολουθηθεί, θα είναι αυτή των όσο το δυνατόν πιο ήπιων περιορισμών.

Εκτιμάται, όπως είπε πως δεν θα απαιτηθούν μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, θα το εξετάσουμε».

«Είμαστε στην αποκλιμάκωση αυτού του κύματος» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι για τον Σεπτέμβριο ήδη υπάρχει ένα πλάνο για το πώς θα αναπτυχθούν κλίνες χωρίς να περιοριστούν χειρουργεία. Έκανε, δε, λόγο για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για απλές κλίνες. «Δεν φαίνεται ότι θα πιεστούμε σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ», τόνισε.

Ως προς τα σχολεία, ανέφερε ότι «η λογική μας θα είναι και εκεί να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς», προσθέτοντας ότι πριν από το άνοιγμά τους, θα υπάρξει συζήτηση με τους ειδικούς και με το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Dnews η έναρξη των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στις 12 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει με self test ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες εβδομάδες ανάλογο με το επιδημιολογικό αποτύπωμα που έχει σχηματιστεί.

dikaiologitika.gr

Related posts

Δωρεάν διακοπές: Όλα τα voucher φέτος με κρατική επιδότηση, πότε «ανοίγουν»

xanthipost

Κακοκαιρία Barbara: Έτοιμα τα Γκρέϊντερ του Στρατού

xanthipost

Στον Πειραιά το θηριώδες πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «George H.W. Bush» -Το χαζεύουν οι περαστικοί

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ