xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

(video) – Οι εκδηλώσεις από την ΠΕ Ξάνθης – Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Κώστας Κουρτίδης στα ΜΜΕ

Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ξάνθης -«Ημέρες Μνήμης 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή» –  Λευκή Νύχτα στις 02 Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη  – Προάγγελος των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης  στην αίθουσα  συσκέψεων της Π.Ε. Ξάνθης με θέμα τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του «Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ξάνθης» και  τις «Ημέρες Μνήμης 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Όπως εξήγησε ο κ Κουρτίδης προχώρησε στην συγκεκριμένη συνέντευξη γιατί η ΠΕ Ξάνθης θα πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα και για αυτό το λόγο έπρεπε να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις.

Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ξάνθης

Ο κ. Κουρτίδης αρχικά ενημέρωσε για την αλλαγή του χώρου πραγματοποίησης της  παιδικής θεατρικής παράστασης «Η μικρή Γοργόνα του Κρίστιαν Άντερσεν», το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου,  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή μας. Όπως επεσήμανε θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Ξάνθης) και όχι στο Υπαίθριο Δημοτικό  Αμφιθέατρο όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως θα διατεθεί ως χώρος στάθμευσης ο χώρος του  κτιρίου Γκέριν (έναντι του κτιρίου πρώην ΙΚΑ), για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. 

Συναυλία Νατάσας Μποφίλιου το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 – Στενά Νέστου – Γαλάνη

Αμέσως μετά προχώρησε σε εκτενή ενημέρωση για τις μουσικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τη συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022  στα Στενά  του Νέστου στη Γαλάνη.  Όπως τόνισε ο κ. Κουρτίδης  θα διατεθούν  δωρεάν λεωφορεία που θα ξεκινούν από τις  07:30 μ.μ. από την Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης και στις 08:00  μ.μ. από Τοξότες και Γαλάνη με τελικό προορισμό το χώρο της συναυλίας στα Τέμπη  του Νέστου. Μετά το πέρας της συναυλίας τα λεωφορεία θα επιστρέφουν στα ίδια σημεία. Για όσους επιθυμούν να κρατήσουν σίγουρη θέση στο λεωφορείο, μπορούν  να το κάνουν σκανάροντας το QR code της συνημμένης αφίσας. Επίσης θα υπάρξουν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να μην υπάρξει πρόβλημα στην πρόσβαση των οχημάτων και των λεωφορείων  στον χώρο διεξαγωγής της συναυλίας.  

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 – Λιμνίο – Τουρνουά Σκάκι – Ώρα 10.30

Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 10.30  και οι δηλώσεις συμμετοχής  για τους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιούνται  στον χώρο του Λιμνίου 9.30 με 10.00π.μ.  Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του τουρνουά στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης»  

«Ημέρες Μνήμης 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή»

Πρόκειται για εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης που εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Μνήμης 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» και οι οποίεςπεριλαμβάνουν μουσικοαφηγηματική παράσταση  και τραγούδια σε 5 προσφυγικά χωριά της Ξάνθης . Ο κ. Κουρτίδης  ενημέρωσε ότι θα γίνει και μία συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση σε κεντρικό σημείο της πόλης στις 14 Σεπτεμβρίου, μία  θεατρική παράσταση  “ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΑΓΓΕΛΩΝ”  στις 16 Σεπτεμβρίου που γράφτηκε ειδικά για την επέτειο των 100 Χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή καθώς και μία ημερίδα.

Επανέρχεται ο θεσμός των Λευκών Νυχτών – Λευκή Νύχτα  στις 02 Σεπτεμβρίου – Προάγγελος των γιορτών παλιάς πόλης

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 12.00 το βράδυ ενώ παράλληλα θα γίνει μία συναυλία στην κεντρική πλατεία με καλλιτέχνες  από την Ξάνθης (Νίνα Μαζάνη και Αντώνη Μουσαδέ) και μία μπάντα του δρόμου καθώς και μία χορευτική ομάδα θα γεμίσει με χρώματα, χορούς  και μουσικές τους δρόμους της Ξάνθης.

Ο κ. Κουρτίδης αναφέρθηκε και στην σημαντική συμβολή του κ. Τάσου Τεφρωνίδη  στην συγκεκριμένη δράση («Ημέρες Μνήμης 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή») ο οποίος , όπως υποστήριξε, συνέδραμε τα μέγιστα για τη  σχεδίαση του πανό  για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή που βρίσκεται αναρτημένο έξω από το κτίριο της ΠΕ Ξάνθης. Επίσης αναφέρθηκε και στην έκθεση φωτογραφίας  που θα πραγματοποιηθεί στο Χατζιδάκειο στις 02  Σεπτεμβρίου με σημαντικά ιστορικά στιγμιότυπα της εποχής εκείνης, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει ο κ. Τεφρωνίδης.

Ο κ. Τεφρωνίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Κουρτίδη και εξήγησε τη διαδικασία που ακολούθησε για να συλλέξει τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο ενώ τόνισε ότι ήταν τεράστια η ανταπόκριση των χρηστών.

Ο κ. Κουρτίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άψογη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης κ. Ιωάννη Κατσούλη. Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης βγήκε ένα εξαίρετο αποτέλεσμα αφού διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης σε 5 προσφυγικά χωριά της Ξάνθης, με οργάνωση και  απόλυτο συντονισμό.   

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης κ. Ιωάννης Κατσούλης  ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Κουρτίδη για την ευκαιρία που έδωσε  στον Σύλλογο Μικρασιατών  Ξάνθης ώστε να διοργανώσει αυτές τις εκδηλώσεις και  παράλληλα αναφέρθηκε στον διαδικτυακό χάρτη που έχει δημιουργηθεί και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου, όπου καταγράφονται όλα τα προσφυγικά χωριά της περιοχής.    

Related posts

Γενισέα Ξάνθης : Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

xanthipost

(video) – Η Ξάνθη θα πλημμυρίσει από νιάτα και μουσικές  – “Η μουσική αγγελιοφόρος της Ειρήνης”   μέσω του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων!

xanthipost

Επετειακή εκδήλωση για τη «Μάχη των Οχυρών»  από το  Δ’ Σώμα Στρατού

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ