xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(video)– Ο Δήμαρχος Ξάνθης στην ΕΡΤ 3 : Ανοιχτή πρόσκληση για τις γιορτές παλιάς πόλης!  

Μανώλης Τσέπελης : Ο θεσμός των γιορτών παλιάς πόλης είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να συντηρήσουμε αυτόν τον αρχιτεκτονικό πλούτο, μέσω του πολιτισμού!   

Στην εκπομπή ώρα θερινή της ΕΡΤ 3 μίλησε ζωντανά μέσα από την παλιά πόλη της Ξάνθης και κάλεσε τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του τις όμορφες εκδηλώσεις

Στη γραφική παλιά πόλη της Ξάνθης, ακόμα και ο παραδοσιακός καφές είναι διαφορετικός – Η Ξάνθη είναι έτοιμη  να φιλοξενήσει την 31η διοργάνωση για τις γιορτές της παλιάς πόλης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ»: «…Από το 1991 ξεκινήσαμε αυτόν τον θεσμό. Είναι ο καλύτερος τρόπος μέσω του πολιτισμού να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να συντηρήσουμε αυτόν τον αρχιτεκτονικό πλούτο των 2.500 σπιτιών έτσι ώστε και να πείσουμε τους κατοίκους να μείνουν με τα ακριβά κόστη για την αναπαλαίωση αυτών των σπιτιών αλλά και ιδιαίτερα να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και επιχειρηματικές δραστηριότητες διατηρώντας την παράδοση του τρόπου λειτουργίας της παλιάς πόλης…».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Δήμαρχος  Ξάνθης και στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Θανόπουλο πρώην Νομάρχη Ξάνθης , τον άνθρωπο που διέσωσε τον παραδοσιακό οικισμό της πόλης και του οποίου η προτομή  θα στηθεί σ’ ένα μοναδικό σημείο της Παλιάς Πόλης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί  και στο κομμάτι του  εθελοντισμού  και σε όλους τους πολίτες που συνδράμουν για να δημιουργηθεί αυτή η μαγική  εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας με πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.λ.π.

«… Αντί να δίνετε λεφτά στους ψυχολόγους ελάτε στην Ξάνθη να γλεντήσουμε και να ξεχάσουμε την βίαιη ανατροπή που μας έφερε η πανδημία στη ζωή μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε ..» πρόσθεσε ο κ. Τσέπελης.

Related posts

Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

xanthipost

Πολιτική Προστασία Δήμου Ξάνθης -Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας έως 30/4/2024

xanthipost

(video) / 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης – Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ