xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξάνθη: «Sold out» τα ξενοδοχεία για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης – Επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό!

Ηλίας Ασκαρίδης : Καλούμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί, να γνωρίσει τις παραδόσεις μας, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, να δει το παρόν, το μέλλον αλλά και το παρελθόν

Για τις ημέρες που έχει και δυνατά ονόματα τραγουδιστών στις μουσικές συναυλίες είμαστε στο 100%,» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχείων & Τουριστικών Επιχειρήσεων Νομού Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος λέγοντας πως και ενδιάμεσα της εβδομάδας υπάρχει κίνηση, με τους ξενοδόχους να ευελπιστούν σε sold out σε καθημερινή βάση

Τριάντα ένα χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης οι οποίες έπειτα από δυο χρόνια αναβολής λόγω πανδημίας, επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, η οποία ξεκινάει απόψε, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, με τριήμερες εκδηλώσεις ιστορικών οχημάτων που οργανώνει η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης.

Παράλληλα, προάγγελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας με στόχο την τόνωση της οικονομίας είναι η αποψινή ‘Λευκή Νύχτα’ στην εμπορική αγορά της Ξάνθης, από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, με δρώμενα στον εμπορικό ιστό και συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μανώλης Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης : Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι κρίσεις εναλλάσσονται ταχύτατα και απαιτούν αποτελεσματικές λύσεις, η Ξάνθη ακολουθεί τον «δρόμο» που γνωρίζει και διακρίνεται: τον Πολιτισμό, ο οποίος μπορεί να δώσει απαντήσεις στη γενική κατήφεια

Η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και όπως δηλώνει αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση του κορυφαίου θεσμού της περιοχής, τις Γιορτές Παλιάς Πόλης «Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι κρίσεις εναλλάσσονται ταχύτατα και απαιτούν αποτελεσματικές λύσεις, η Ξάνθη ακολουθεί τον «δρόμο» που γνωρίζει και διακρίνεται: τον Πολιτισμό, ο οποίος μπορεί να δώσει απαντήσεις στη γενική κατήφεια».

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, οργανωμένες καθημερινές ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, εικαστικοί και ιστορικοί περίπατοι, εκθέσεις, συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ξάνθης, εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά, παραδοσιακή μουσική και χοροί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, γευστικές δοκιμές, ποδηλατικά φεστιβάλ, ποδοσφαιρικά τουρνουά παλαιμάχων, σκακιστικό τουρνουά κ.ά. συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πλούσιο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης που ξεκινούν επίσημα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Ηλίας Ασκαρίδης, Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού : Καλούμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί, να γνωρίσει τις παραδόσεις μας, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, να το δει το παρόν, το μέλλον αλλά και το παρελθόν

«Ύστερα από δυο χρόνια αναβολής είμαστε έτοιμοι για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και καλούμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί, να γνωρίσει τις παραδόσεις μας, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, να το δει το παρόν, το μέλλον αλλά και το παρελθόν» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτές τις ημέρες όλοι οι Ξανθιώτες γινόμαστε εθελοντές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σ’ ότι αφορά την τελευταία, υπό κανονικές υγειονομικές συνθήκες, διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, το 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του ΚΠΔΞ Ηλία Ασκαρίδη, είχαν επισκεφτεί την πόλη, κατά μέσο όρο, 50.000 – 60.000 κόσμος.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες δράσεις στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, δίχως τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων και δραστηριοτήτων από την πλευρά τους προς αποφυγή του συγχρωτισμού, και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν εκείνη την περίοδο.

Επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΚΠΔΞ οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, αποτελούν έναν από τους βασικότερους οικονομικούς πνεύμονες όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

«Φέτος, περιμένουμε κόσμο όχι μόνο από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό, από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σκόπια, ακόμη και από Γερμανία και Αγγλία, τα δε ξενοδοχεία για αυτές τις ημέρες είναι ‘sold out’» λέει ο κ. Ασκαρίδης.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει «θα έρθει γκρουπ από Χαλκίδα για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης με 60 άτομα και δεν βρίσκουν ξενοδοχείο στην Ξάνθη, οπότε θα μείνουν στην Καβάλα» υπογραμμίζει.

Γιάννης Ιερόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχείων & Τουριστικών Επιχειρήσεων Νομού Ξάνθης: Γεμάτα τα ξενοδοχεία – Για τις ημέρες που έχει και δυνατά ονόματα τραγουδιστών στις μουσικές συναυλίες είμαστε στο 100%

«Sold out» τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, τουλάχιστον για τα δυο Σαββατοκύριακα της διοργάνωσης των Γιορτών Παλιάς Πόλης, δηλαδή στις 3 – 4 Σεπτεμβρίου και 10 -11/9.

«Για τις ημέρες που έχει και δυνατά ονόματα τραγουδιστών στις μουσικές συναυλίες είμαστε στο 100%,» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχείων & Τουριστικών Επιχειρήσεων Νομού Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος λέγοντας πως και ενδιάμεσα της εβδομάδας υπάρχει κίνηση, με τους ξενοδόχους να ευελπιστούν σε sold out σε καθημερινή βάση.

Όπως εξηγεί ο κ. Ιερόπουλος, τα ξενοδοχεία στην πόλη της Ξάνθης, φέτος καταγράφουν πληρότητες σε καθημερινή βάση ενώ χαμηλότερα κινούνται τα περιφερειακά. Βασική αιτία των αυξημένων πληροτήτων είναι αφενός η επανεκκίνηση του τουρισμού, αφετέρου το άνοιγμα του Αγίου Κωνσταντίνου (52 χλμ. από Ξάνθη) στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. «Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, είχαμε πολύ κόσμο, και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, πολλούς γάμους αλλά και τουρίστες, τα παράλια μας είναι γεμάτα κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους» επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού Ξάνθης. Επιπρόσθετα, το τριήμερο 3-6 Σεπτεμβρίου, αναμένουν πολλούς Βούλγαρους με αφορμή την εθνική εορτή στην χώρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των συνόρων Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ, ήδη από τα μέσα Απριλίου 2022, έχει ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σημειώνεται ότι στην πόλη της Ξάνθης λειτουργούν 14 ξενοδοχεία, οι κλίνες συνολικά στο νομό, μαζί με τις περιφερειακές μονάδες, ανέρχονται σε 1.750, ενώ στη δυναμική διαμονής προστίθενται και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που υπολογίζονται περίπου στα εκατό (100).

Θετικό αποτύπωμα για το επιχειρείν

«Αέρας» αισιοδοξίας φυσάει στον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης, όπου έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας, έχει έρθει η πολυπόθητη κανονικότητα και η διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως αυτής με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, μια από τις βασικές εορτές που διοργανώνονται στην πόλη (σ.σ. οι άλλες δυο είναι  το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και η Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μάιο μήνα) και οι οποίες όλες μαζί αποτελούν τον οικονομικό πνεύμονα της Ξάνθης.

Προάγγελος της αισιοδοξίας και της οικονομικής τόνωσης όπως δηλώνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος Εστιατόρων Νομού Ξάνθης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου είναι η αποψινή ‘Λευκή Νύχτα’, «μια γιορτή του εμπορικού κόσμου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης η κα. Τσιακίρογλου εκφράζει την ικανοποίησή της, προσθέτοντας πως κατά μέσο όρο το 20% του ετήσιου τζίρου στον κλάδο της εστίασης προέρχεται από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. «Κατ’ επέκταση ενισχύεται και το λιανικό εμπόριο» υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ και της εστίασης στο νομό Ξάνθης.

Σ’ ότι αφορά το καλοκαίρι υπήρξε θετικό αποτύπωμα στην περιοχή, τόσο στην κατανάλωση όσο και στην επισκεψιμότητα, «ευελπιστούμε ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί» υπογραμμίζει η ίδια.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης

Με εκδηλώσεις με ιστορικά οχήματα από απόψε, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 στην πλατεία Διοικητηρίου, οργάνωση της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης, ξεκινάει το πρόγραμμα της φετινής 31ης διοργάνωσης Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Το Σάββατο 3/9 μετά την επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης από τον δήμαρχο Ξάνθης (20.30), θα ακολουθήσει συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού – Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου-, την Κυριακή 4/9 στην κεντρική σκηνή θα ανέβει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ενώ τη Δευτέρα 5/9 για πρώτη φορά στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με Αρχιμουσικό τη Νίκη Μαζαράκη, θα παρουσιάσει μουσικές διασκευές Ελλήνων καταξιωμένων συνθετών και ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.

Μεταξύ άλλων, την Παρασκευή 9/9 θα τραγουδήσει ο λαϊκός τροβαδούρος Κώστας Χατζής ενώ το Σάββατο 10/9 θα ανέβει στη σκηνή ο επιτυχημένος δημιουργός και ερμηνευτής της γενιάς του Μιχάλης Χατζηγιάννης.

GRTimes.gr

Related posts

Λιμνίο Ξάνθης : Εικόνες εγκατάλειψης – Ξερά χόρτα και φύλλα παντού  – Εκτός λειτουργίας το δίκτυο ποτίσματος !

xanthipost

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους οικισμών στα Άβδηρα Ξάνθης αφού ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έλλειψη νερού    –  Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αβδήρων

xanthipost

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος – Το μήνυμα της Κυριακές  «Οι Καρποί του Φωτός»

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ