xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Εξήρε το έργο της Διοικήτριας του ΓΝΞ ο Μάκης Βορίδης  – Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου  στο Νοσοκομείο Ξάνθης 

Πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης  η μεταρρύθμιση του  συστήματος υγείας!

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης  αρχικά απευθύνθηκε  στον   Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο και  τον χαρακτήρισε  ως ένα από τα σπουδαιότερα στελέχη στον χώρο της υγείας, με γνώσεις του αντικειμένου αλλά κυρίως  έναν  άνθρωπο που είναι αφοσιωμένος στη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

Μάκης Βορίδης : Έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια για την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Αμέσως μετά ο κ. Βορίδης εξήρε το έργο της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενας Ροφαέλας και όπως τόνισε μεταξύ άλλων «… χωρίς να είμαι φίλος των φιλοφρονήσεων, η διοικήτριά σας είναι  αφοσιωμένη στην τήρηση ενός κομματιού που στον τομέα της υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικό και το οποίο λέγεται  προϋπολογισμός..».  

Είναι σημαντικό να εκτελούνται όπως πρέπει οι προϋπολογισμοί

 «…Από τη μία πλευρά προσπαθείς να επιτύχεις το αντικείμενο των δημοσίων πολιτικών και από την άλλη πλευρά αυτό πρέπει να το επιτύχεις σεβόμενος τα αντικειμενικά οικονομικά μεγέθη..» , πρόσθεσε ο κ. Βορίδης και τόνισε παράλληλα   πως με αφορμή τις επιτυχίες της Διοικήτριας του Νοσοκομείου είναι σημαντικό να επισημανθεί  και το θέμα του ενεργειακού  κόστος και της ενεργειακής εξοικονόμησης  όλων των δημοσίων φορέων που διαχειρίζονται δημόσια κτίρια.

Να σημειωθεί ότι ακολούθησε επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας  κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου  στο Νοσοκομείο Ξάνθης  και στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου συναντήθηκε με όλους τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας της ΠΕ Ξάνθης.

Ιωάννης Κωτσιόπουλος , Γενικός Γραμματέα Υγείας : Σήμερα, το Νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά και οι υπόλοιπες δομές υγείας που επισκέφθηκα,  μας δείχνουν ξεκάθαρα πως οι εικόνες που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα έτη, αποτελούν παρελθόν

Ακολουθεί η  δήλωση του  Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας  κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου  στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου στην πόλη της Ξάνθης

«…Η σημερινή μου επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ξάνθης, μου έδωσε μεγάλη χαρά. Αυτό γιατί διαπίστωσα ότι κάθε προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και αλλαγή εκ μέρους όλων μας, είναι καρποφόρα.

Με στόχο την ανάπτυξη, αξιοποιεί έναν προϋπολογισμό άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ του Προγράμματος ΕΣΠΑ, που χρησιμοποιείται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και της κτιριακής δομής.

Πυλώνα αυτής της προσπάθειας, αποτελεί η Περιφέρεια με την οποία συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό στις δομές υγείας. Συνεργατικά, εξασφαλίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί στο έπακρο με σωστή διαχείριση και για την υγεία.

Θέλω λοιπόν, να ευχαριστήσω την Περιφέρεια που ακόμη μια φορά είναι παρούσα και αρωγός στις προσπάθειες μας. Όπως μας υποστήριξε και στο παρελθόν με μια χρηματοδότηση άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ για τις δομές μας, μας υποστηρίζει και σήμερα ενεργά.

Όλα αυτά όμως εκ μέρους μας δεν θα είχαν τέτοιο αποτέλεσμα, αν το ίδιο το δυναμικό του νοσοκομείου δεν ήταν τόσο καταρτισμένο και αφοσιωμένο στο έργο του.

Σήμερα, το Νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά και οι υπόλοιπες δομές υγείας που επισκέφθηκα,  μας δείχνουν ξεκάθαρα πως οι εικόνες που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα έτη, αποτελούν παρελθόν.

Η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου που αντιμετώπισαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης με μαχητικότητα, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα. 


Η τάχιστη ανταπόκριση, η αξιοποίηση των δωρεών, η εκπαίδευση του προσωπικού και η ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και μας επιτρέπουν σήμερα να γυρίσουμε σελίδα.

Σας ευχαριστούμε όλους, κάθε μια και κάθε έναν από εσάς, εδώ στην Ξάνθη για όσα κάνετε και θα κάνετε. Θέλω να ξέρετε πως βρισκόμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε σε κάθε βήμα. Ανοίγουμε μαζί σας την πόρτα στο μέλλον..».

Related posts

(video) – Παρουσίαση του Ενεργειακού Master Plan του Δήμου Ξάνθης

xanthipost

Δικαίωση Κριτσίνη – Το δικαστήριο απέρριψε εν τω συνόλω ως απαράδεκτη την αίτηση του Γιώργου Τσιτιρίδη

xanthipost

Ξάνθη : Τροχαίο επί της 40 Εκκλησιών – Δυο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ