XanthiPost
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

(video) – Μίνι φεστιβάλ τεχνολογίας από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Μία  νότα καινοτομίας και τεχνολογίας  στις Γιορτές Παλιάς Πόλης  

Δ. Γιαννακούδης, Υπεύθυνος Xanthi TechLab: Στόχος μας  είναι να καθιερωθεί αυτό το φεστιβάλ τεχνολογίας  το οποίο θα προσελκύει νέους ανθρώπους , μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και να δώσουμε μία άλλη νότα, τεχνολογίες και καινοτομίας στις γιορτές παλιάς πόλης.

Τον  Υπεύθυνο του Xanthi TechLab κ. Δημήτριο Γιαννακούδη ,  συνάντησε το xanthipost.gr στον χώρο του Λιμνίου  ο οποίος μας ενημέρωσε για τις δράσεις του μίνι φεστιβάλ  τεχνολογίας αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία των επιτυχημένων δράσεων του  Xanthi TechLab.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννακούδης, στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthipost.gr το απόγευμα της Παρασκευής στον χώρο του Λιμνίου,  το μίνι φεστιβάλ τεχνολογίας διοργανώθηκε  από το Xanthi TechLab  σε συνεργασία με τις φοιτητικές ομάδες του Δ.Π.Θ. DMA, DIR, IEEE και ΤedX DUTH τις οποίες και μας παρουσίασε.Πραγματικά κάνουν υπέροχες δράσεις  και είμαι ιδιαίτερα  χαρούμενος για την άψογη συνεργασία, υπογράμμισε.

Στόχος μας  είναι να καθιερωθεί αυτό το φεστιβάλ τεχνολογίας  το οποίο θα προσελκύει νέους ανθρώπους , μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και να δώσουμε μία άλλη νότα, τεχνολογίες και καινοτομίας στις γιορτές παλιάς πόλης, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακούδης και κατέληξε πως τόσο για  την εκπαιδευτική ρομποτική όσο και για  τις υπόλοιπες  δράσεις,  υπάρχει έντονο τον ενδιαφέρον για  συμμετοχές και εγγραφές .

Ένα ξεχωριστό μονοήμερο event με διαφορετικό τόνο στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022

 Το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με Προέδρο τον Ηλία Ασκαρίδη και σε συνεργασία με τις δραστήριες φοιτητικές ομάδες του Δ.Π.Θ. DMA (Democritus Mechatronics & Automation), DIR(Democritus Industrial Robotics), IEEE(Institute of Electrical Engineers ) και ΤedX DUTH, δημιουργούν ένα μοναδικό οικοσύστημα τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Η ερευνητική φοιτητική ομάδα Democritus Mechatronics & Automation – DMA

Αποτελείται από 20 προπτυχιακούς φοιτητές των πολυτεχνικών τμημάτων του Δ.Π.Θ. Η ομάδα εστιάζει στην έρευνα και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σχετικών με την Μηχανοτρονική και τους Αυτοματισμούς, με στόχο την προώθηση των τεχνολογιών αιχμής στην φοιτητική και τοπική κοινότητα, καθώς και των ανοιχτών τεχνολογιών.

Η DMA ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022, και έχει διεκδικήσει την 9η θέση μεταξύ 53ων ομάδων στον διαγωνισμό UAV Competition (προσομοιώνοντας την λειτουργία ενός αυτόνομου πυροσβεστικού εναέριου οχήματος) στο πλαίσιο του συνεδρίου ICUAS 2022 στο Dubrovnik της Κροατίας (Μάιος 2022).

Democritus Industrial Robotics (DIR)

 Πρόκειται για τη φοιτητική ομάδα βιομηχανικής ρομποτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρύθηκε το 2018 υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αντώνιου Γαστεράτου έχοντας την έδρα της στη Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή της στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό βιομηχανικής ρομποτικής, RoboCup, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία @Work όπου και εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο αλλα και την χώρα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις (4η, 6η και 9η θέση παγκοσμίως). Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς συνεργασίας των 20 προπτυχιακών φοιτητών που στελεχώνουν την ομαδα και της ρομποτικής τους πλατφόρμας ονόματι “TALOS”.

Παγκόσμιος οργανισμός του «ΙΕΕΕ» – Φοιτητικό παραρτήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές παρουσίασαν  τις διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται μέσα στις ομάδες του παραρτήματος.

TEDxDUTH

To TEDxDUTH (αυτοχρηματοδοτούμενη, μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική διοργάνωση) αποτελεί το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο «Ιδεών που αξίζει να διαδοθούν» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υπό την αιγίδα του Δ.Π.Θ.. Κάθε χρόνο ομιλητές, αλλά και τοπικοί παράγοντες, με ενδιαφέροντα θέματα πλαισιώνουν με τις ιδέες τους το συνέδριο μας. Φέτος διοργανώνεται το 3ο TEDxDUTH από μία οργανωτική επιτροπή 70 εθελοντών προπτυχιακών φοιτητών από πλήθος πανεπιστημιακών τμημάτων του Δ.Π.Θ.. Ήδη η οργανωτική επιτροπή έχει δείξει την παρουσία της δυναμικά σε αρκετές εκδηλώσεις, ευελπιστώντας σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα να διοργανώσει το φθινόπωρο υβριδικά το συνέδριο TEDxDUTH σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τους τοπικούς φορείς.

Related posts

Φοβερή ανακάλυψη: Βρέθηκε ένας πιθανός υδάτινος εξωπλανήτης, καλυμμένος από έναν βαθύ ωκεανό

xanthipost

Τρεις φοιτήτριες «γεφυρώνουν» την επικοινωνία σχεδιαστών και παραγωγών 3D προϊόντων με την αγορά

xanthipost

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει καλύτερα από τους γιατρούς αν και πότε ένας ασθενής θα πάθει καρδιακή ανακοπή

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ