XanthiPost
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – Κινήσεις απελπισίας ή ερασιτεχνισμού;

Σε κινήσεις απελπισίας και ερασιτεχνισμού έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το μέλος της ΠΑΕ Ανδρέας Γκλαβίνης και ο Μεγαλομέτοχος της ομάδας Βασίλης Παπαδημητρίου;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του κ. Γκλαβίνη , ορίστηκε ραντεβού με περίπου 10 επιχειρηματίες της πόλης μας , για να συζητήσουν μήπως και  καταφέρουν να   βρουν έστω και ύστατη στιγμή,  μια λύση για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ..

Το ραντεβού  είχε οριστεί  για την Παρασκευή στις 20:00 το απόγευμα. Γύρω στις 17:00 όμως, και μετά από  τηλεφωνικές επικοινωνίες , το ραντεβού ακυρώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους επιχειρηματίες που αποκλείστηκαν από το ραντεβού,  τελικά βρέθηκαν ο Μπιλ Πάπας,  και ο κ. Γκλαβίνης  μόνο με δυο επιχειρηματίες στο ΚΤΗΜΑ.

Εκεί προς έκπληξη των παριστάμενων επιχειρηματιών  διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία συγκεκριμένη πρόταση , αλλά ούτε  ακριβής  αποτύπωση της οικονομικής  κατάστασης  της  ΠΑΕ. Η  μόνη πρόταση που τέθηκε (από πλευράς  του κ. Γκλαβίνη σύμφωνα με πληροφορίες)  ήταν να ενεργοποιηθεί ο ερασιτέχνης και να παίξει η ομάδα με το ΑΦΜ του ερασιτέχνη στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Μία  πρόταση που είναι μη υλοποιήσιμη  , διότι αφού έχει δηλωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής , δεν μπορεί , ούτε να αποσυρθεί τώρα , ούτε να δηλωθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και μάλιστα με άλλο ΑΦΜ.

Ο ερασιτεχνισμός  όμως δεν σταματάει εδώ

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν το ραντεβού στο Κτήμα , ο κ. Μπιλ Πάπας συνοδευόμενος από τον κ. Γκλαβίνη, βρέθηκαν στο Δημαρχείο Αβδήρων και συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη και στελέχη του Δήμου. Εκεί κατέθεσαν την πρόταση ν’ αναλάβει ο Δήμος Αβδήρων να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ (πληροφορίες λένε για κόστος άνω των  2.000.000€) , αλλά όταν μπορέσει και θελήσει η ΠΑΕ να τις αγοράσει και πάλι . Βέβαια και  αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό , γιατί δεν στέκει νομικά.

Μήπως  κάποιοι δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και τους κανόνες που διέπουν τους δημόσιους φορείς;

Και πολύ εύλογα ο Δήμαρχος τους απάντησε , ότι όταν αγοράσει κάτι ο Δήμος,  δεν υπάρχει η δυνατότητα , σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τους Δήμους, να το επιστρέψει πίσω.

Όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη , δείχνουν έναν ερασιτεχνισμό και μία προχειρότητα. Μία  ομάδα πρότυπο , που δυστυχώς για τον τόπο μας , κάποιοι την έφεραν σε αυτή την δυσχερή  θέση.

Η διοίκηση τα τελευταία δυο χρόνια διαχειρίστηκε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ με μεγαλομέτοχο τον κ. Μπιλ Πάπας!  Ποιοι και πως τα διαχειρίστηκαν;

Η «παγωμάρα» στους φιλάθλους της ιστορικής ομάδας μας  είναι μεγάλη .

Το xanthipost σεβόμενο την ιστορία της ομάδας , δεν θέλει να υπεισέλθει  σε εσωτερικά θέματα και κινήσεις που  έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αν και όλα πλέον σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν  στο φως της δημοσιότητας .

Μας θλίβει το γεγονός  ότι σύμφωνα με πληροφορίες  στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ δεν υπάρχει «ψυχή» ζώσα , έχει κοπεί το ρεύμα και πιθανόν και  το νερό.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε  τις λίγες μέρες που απομένουν,  να γίνει ίσως ένα θαύμα και να βρεθεί ένας σοβαρός και  αξιόπιστος επενδυτής.

Related posts

Λέοντες Ξάνθης : Υποδέχθηκαν τους μαθητές Δημοτικών σχολείων στα πλαίσια της Ημέρας Αθλητισμού

xanthipost

Την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΠΟ λόγω Μητρώου

xanthipost

12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης : Τα εκτάκια υιοθετούν τα πρωτάκια – Χέρι χέρι στον πρώτο τους περίπατο!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ