XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξάνθη – Προσοχή : Συνεχίζουν να ενοχλούν τηλεφωνικά  ηλικιωμένους και να προσπαθούν να τους εξαπατήσουν !

Σύμφωνα με καταγγελία – ανάρτηση  συμπολίτισσάς μας σε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης, τη Δευτέρα, άγνωστοι τηλεφώνησαν στο σταθερό του πατέρα της  και προσποιούμενοι ο ένας τον αδερφό της , λέγοντας πως είχε τροχαίο με σοβαρά κατάγματα στο πόδι, και ο άλλος τον γιατρό, αλλοδαπό μάλιστα, ο οποίος του είπε πως πρέπει να μπει επειγόντως στο χειρουργείο.

Μόλις ο πατέρας της  είπε πως θα ξεκινήσει για το νοσοκομείο, του κλείσανε το τηλέφωνο, πριν προλάβουν να προχωρήσουν σε εκβιασμό για χρήματα!

«…Το αναφέρω για να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι αυτού του είδους οι εξαπατήσεις συμβαίνουν και στην περιοχή μας. Είναι πολύ εύκολο ο πανικός της στιγμής να σε οδηγήσει σε λάθος κινήσεις…» καταλήγει η συμπολίτισσά μας που προσπάθησαν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να εξαπατήσουν τον ηλικιωμένο πατέρα της .

 Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία  επανειλημμένα εξέδωσε οδηγίες για την προστασία των πολιτών, ενώ ενημερώνει και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν συνήθως οι δράστες.

• Σας τηλεφωνούν και σας λένε ότι το παιδί σας έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και σας ζητούν χρήματα για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

• Επίσης μπορεί να ισχυριστούν ότι το παιδί σας έχει δήθεν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται χρήματα για να χειρουργηθεί.

• Στο τηλέφωνο μπορεί να προσποιούνται τους γιατρούς, δικηγόρους ή ακόμα και τους αστυνομικούς.

• Σας ζητούν να έρθουν άμεσα στο σπίτι σας για να παραλάβουν τα χρήματα ή σας δίνουν ραντεβού σε κάποιο σημείο.

• Σε άλλη περίπτωση μπορεί να έρθουν στο σπίτι σας προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ και ισχυρίζονται ότι δήθεν υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη. Σας ζητούν να βάλετε τα χρήματα και κοσμήματα σε σεντόνι ή μαξιλαροθήκη δήθεν να τα προστατέψετε από ενδεχόμενο πυρκαγιάς, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούν σε ανύποπτο χρόνο.

• Επίσης μπορεί να ισχυριστούν ότι το παιδί σας έχει οφειλές και πρέπει άμεσα να εξοφληθούν.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά και προτρέπει:

• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ ή άλλου οργανισμού για την επιδιόρθωση βλάβης, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε τηλεφωνικά είτε αυτοπρόσωπα να σας πείσουν να τους δώσετε χρήματα και κοσμήματα με οποιοδήποτε πρόσχημα.

• Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια πριν επικοινωνήσετε με το συγγενικό σας πρόσωπο. Οι επιτήδειοι θα επιδιώξουν να σας κρατούν στην «γραμμή» για να μην έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τα συγγενικά σας πρόσωπα.

• Μην πείθεστε αν σας δώσουν να μιλήσετε στο τηλέφωνο με τον υποτιθέμενο συγγενή σας.

• Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να τους δώσετε χρήματα.

• Να μην δεχτείτε σε καμία περίπτωση να σας οδηγήσουν σε Τράπεζα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

• Να έχετε πάντα διαθέσιμα τα τηλέφωνα που πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς).

• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης, καλώντας στο 100.

Related posts

ΔΠΕ Ξάνθης  – Προκήρυξη Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

xanthipost

Κιμμέρια Ξάνθης : Απέραντη θλίψη για τον άδικο χαμό ενός νέου συμπολίτη μας  – Ο Χασάν Ζιμνάκ  έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Γερμανία

xanthipost

Ξάνθη: Μετεωρολογικό σταθμό δημιουργούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ