xanthipost.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κτηνοτρόφοι ΑΜΘ:  Δηλώνουν την απογοήτευσή τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναμένοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ ανανεώνουν το ραντεβού τους με τον Υπουργό στην Κομοτηνή

Φύγαμε προβληματισμένοι έως απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της σύσκεψης

Ειδικότερα στα πλαίσια του δελτίου τύπου που εξέδωσαν και δημοσιοποίησαν αναφέρονται τα εξής :

Θέμα : « Συνάντηση Κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ με τον Υπουργό ΑΑΤ»

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Δελησταμάτη, συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28/9/2022 στο ΥΠΑΑΤ με τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η ΓΓ κ. Χ.Καλογήρου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Γ.Κεφαλάς και συνεργάτες του υπουργού.

Ενημερώσαμε τον κ. υπουργό για τα θέματα που απασχολούν την κτηνοτροφία πανελλαδικά αλλά και στην περιφέρειά μας.

Τα κυριότερα από τα θέματα που θέσαμε στον υπουργό ήταν:

Το στρατηγικό σχέδιο της επερχόμενης ΚΓΠ 2023-2027.

Η ανισομερής κατανομή των βοσκοτόπων από το 2015 μέχρι και σήμερα, μέσω της Τεχνικής Λύσης και η επίπτωσή της στην οικονομία των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεωνκαι στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, ιδιαίτερα στην περιφέρειά μας.

Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών.

Οι Ελληνοποιήσεις και το πρόβλημα που προέκυψε για μεγάλη μερίδα συναδέλφων, με τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές των αμνοεριφίων το φετινό Πάσχα.

Οι εκκρεμότητες πληρωμών ενισχύσεων και αποζημιώσεων προηγουμένων ετών.

Ο κ.υπουργός συζήτησε μαζί μας και παρέθεσε τις δικές του σκέψεις και αιτιάσεις.

Για όλα τα βασικά αλλά και επιμέρους θέματα που συζητήσαμε, δεν πήραμε ικανοποιητικές και πειστικές απαντήσεις.

Διαπιστώσαμε ότι ο κ. υπουργός έχει γνώση του γενικού πλαισίου των θεμάτων, αλλά όχι εμπεριστατωμένη, πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση από το συμβουλευτικό του περιβάλλον, πολιτικό και υπηρεσιακό.

Διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά, ότι ο κ. Γεωργαντάς, όπως και οι προκάτοχοί του εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κτηνοτροφία.

Ο κ. υπουργός μας υποσχέθηκε ότι εντός των μηνών  Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου, θα επισκεφθεί την περιφέρειά μας, για μια νέα επαφή και για να μας  ενημερώσει για τη νέα ΚΓΠ.

Συνεχίζουμε λοιπόν, δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία στο διάλογο με τον κ. υπουργό κι ελπίζουμε μέχρι τότε τουλάχιστον, ναέχουν εγκριθεί οι αλλαγές που προτείναμε για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ, να έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ανισομερούς  κατανομής των βοσκοτόπων,να έχει πολλαπλασιαστείτο κονδύλι για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τιςζωοτροφές με τον τρόπο που έχουμε από καιρό προτείνεικαι να έχει βρεθεί ο τρόπος να ενισχυθούν οι συνάδελφοι, που πούλησαν τ’ αμνοερίφιά τους την περίοδο του φετινού Πάσχα σ’ εξευτελιστικές τιμές, λόγω των Ελληνοποιήσεων.

Προσήλθαμε στη συνάντησημε τον κ. υπουργό, με συγκρατημένη αισιοδοξία συζητώντας και προτείνοντας λύσειςστα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Φύγαμε προβληματισμένοι έως απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της σύσκεψης.

Θα θέλαμε τέλος να επισημάνουμε σε όλους, να μην εκλάβουν τη μέχρι σήμερα ευγενική και μετριοπαθή στάση μας, σε κάθε μορφή διαλόγου που συμμετέχουμε, ως αδυναμία.

Κάνουμε τεράστια υπομονή, προσπαθούμε μέχρι παρεξηγήσεως να είμαστε συνεργάσιμοι, αλλά θέλουμε και οι συνομιλητές μας ν’ αφουγκράζονται τις προτάσεις μας και να έχουν τις ίδιες αγαθές και φιλοπρόοδες προθέσεις μ’ εμάς.

Υπενθυμίζουμε σε όλους όσους παίρνουν αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουντομέλλον μας αλλά και το μέλλον του τόπου μας, ότι δεν είμαστε πρόβατα για σφαγή και δε θα λειτουργήσουμε έτσι, σε κανένα από τα θέματα που μας αφορούν, έμμεσα ή άμεσα.

Περιμένουμε τον κ. υπουργό και το επιτελείο του στην Κομοτηνή, καλά προετοιμασμένο για τα θέματα που του θέσαμε και με λύσεις που ναικανοποιούν τουλάχιστον, το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΗΛ.6972896984

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΗΛ.6932759101

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΛ.6932855153

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.6972409960

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΛ.6972316281

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ ΤΗΛ.6936924070

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛ.6973036466

•             ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ ΤΗΛ.6906899820

•             ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΗΛ.6973305775

•             ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΗΛ. 6940801337

•             ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ. 6942454831

Related posts

Σοβαρό τροχαίο στο Πολύστυλο Καβάλας. Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά

xanthipost

Ορκίζεται η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με Περιφερειάρχη τον Χριστόδουλο Τοψίδη

xanthipost

Συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη 5 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία – “..Μου άρπαξαν ό,τι είχα στην ψυχή μου.. η κάθε μέρα που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.”!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ