XanthiPost
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(video) – Δ. Κολυμβητήριο Ξάνθης : Οι μαθητές της Γ’ Τάξης Δημοτικού ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης το πρωί της Πέμπτης

Το πόσο σημαντικό ήταν το άνοιγμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για ολόκληρη την τοπική κοινωνία έγινε, για άλλη μια φορά, απολύτως αντιληπτό σήμερα το πρωί, στην έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης για τους μαθητές της Γ’  τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας

Το άνοιγμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου δίνει τη δυνατότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της ΠΕ Ξάνθης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων με στόχο την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η κολυμβητική εκπαίδευση και επάρκεια για την αποφυγή του πνιγμού, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας μαθητών και μαθητριών.

Τους πρώτους μαθητές υποδέχτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, μαζί με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Μαριγούλα Κοσμίδου και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  κ. Ευμορφία Στυλιανίδου.

Παρόντες, οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Μπεκήρ Ογλού Σουά, Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης και Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Ευγενία Θεοδοσιάδου.

Μανώλης Τσέπελης : Πιστεύω απόλυτα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που η δημοτική κολυμβητική μας δομή μπορεί να υποστηρίξει ένα τόσο σημαντικό έργο

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που το Κολυμβητήριο αναλαμβάνει… “δράση”», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης , υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του μαθήματος κολύμβησης για τους Έλληνες μαθητές. «Περάσαμε ένα καλοκαίρι όπου οι πνιγμοί στη Θράκη ήταν σχεδόν καθημερινοί. Πιστεύω απόλυτα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που η δημοτική κολυμβητική μας δομή μπορεί να υποστηρίξει ένα τόσο σημαντικό έργο», υπογράμμισε.

Κοσμίδου Μαριγούλα, αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ : Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συντονίστηκαν και απέδειξαν ότι η Κοινότητα αποτελεί έναν ενιαίο κρίκο, μία αλυσίδα η οποία όταν εργαστεί ταυτόχρονα μπορεί να αποδώσει !

Όπως δήλωσε η κ. Κοσμίδου στην κάμερα του xanthipost.gr, «… σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή γιατί σήμερα ξεκινάμε αυτό το οποίο θα δουν τα μικρά παιδιά όταν θα γίνουν ενήλικες αφού  θα μπορούν να διαχειρίζονται το σώμα τους μέσα στη θάλασσα…».  Παράλληλα η κ. Κοσμίδου  συνεχάρη όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για το θετικό αποτέλεσμα τηςπροσπάθειά τους και τέλος υπογράμμισε πως το υπουργείο παιδείας θα κάνει τα πάντα για να προχωρήσει η εν λόγω δράση και να ευνοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.  

 Ευμορφία Στυλιανίδου, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης : Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι για την πρωτοπορία αυτή στην εκπαίδευσή μας και θα συνεχίσουμε  υποστηρίζοντας την εκπαίδευση των παιδιών με τον καλύτερο τρόπο!

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων η κ. Στυλιανίδου, «…σήμερα είναι μια γιορτή της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης διότι ξεκινήσαμε το μάθημα της κολύμβησης, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο…» και υπογράμμισε πως τα Δημοτικά Σχολεία, 1ο, 7ο, 6ο 14ο,3 ο, 1ο και 2ο Μειονοτικό Ξάνθης θα έχουν στο αναλυτικό τους πρόγραμμα το μάθημα της κολύμβησης μέχρι  περίπου και τις γιορτές των Χριστουγέννων.   Η κ. Στυλιανίδου αναφέρθηκε  στους όρους  και τις προϋποθέσεις  του προγράμματος  στο οποίο εντάσσεται η δράση και κατέληξε «..: Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι για την πρωτοπορία αυτή στην εκπαίδευσή μας και θα συνεχίσουμε  υποστηρίζοντας την εκπαίδευση των παιδιών με τον καλύτερο τρόπο…»

Related posts

(video) – Ηλίας Ασκαρίδης : Με σύμμαχο τον καλό καιρό και χωρίς απρόβλεπτα πραγματοποιήθηκαν εύρυθμα όλες οι χριστουγεννιάτικες δράσεις !

xanthipost

(video-Φωτο) – Ξάνθη: Άναψε το δέντρο με κάλαντα και πυροτεχνήματα σε μία κατάμεστη από κόσμο πλατεία  – Τα Χριστούγεννα είναι εδώ!

xanthipost

Παραμένει  Πρόεδρος  του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης ο  Γιάννης Κατσούλης – Εκλογές και νέα σύσταση ΔΣ

xanthipost

Απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρέσει σε %d bloggers: