Το μυστικό της; Δεν περιλαμβάνει καθόλου ζάχαρη, αλλά μέλι
Το απόλυτο spread για το πρωινό αλλά και ένα ιδανικό σνακ για ενέργεια, η πραλίνα φουντουκιού τρώγεται χωρίς τύψεις. Αρκούν πέντε υλικά για να τη φτιάξεις και μέσα σε δεκαπέντε λεπτά είναι έτοιμη.
Σοκολατένια και απολαυστική, η πραλίνα φουντουκιού φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και ταιριάζει με ψωμί, φρούτα, κέικ και pancakes, ενώ τρώγεται ακόμα και σκέτη με το κουτάλι.
Το μυστικό της; Δεν περιλαμβάνει καθόλου ζάχαρη, αλλά μέλι.
Υλικά
- 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 10 γρ. κακάο σε σκόνη
- 50 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
- 50 γρ. μέλι
- 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή από ξηρό καρπό (αμυγδαλου, φουντουκιού, κτλ)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 -12 λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα. Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2 λεπτά (έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν) και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το κακάο το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.
Διατηρούμε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες (αν δεν τελειώσει στις πρώτες δυο τρεις μέρες).
oneman.gr