xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Σοφία Παπαδοπούλου:  Η Ξάνθη θηλάζει δυναμικά και συμμετέχει στο 13ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Αναντικατάστατο το μητρικό γάλα – Οι άνθρωποι πρέπει να μεγαλώνουν στις αγκαλιές και με πολλή αγάπη

Η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Ξάνθης κ. Σοφία Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μεγάλη ανταπόκριση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από νέες μητέρες που επιλέγουν τον μητρικό θηλασμό  για τα βρέφη τους.

Τον 13ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό με σύνθημα “Υποστηρίζω, εμπιστεύομαι, διαδίδω τον Θηλασμό” διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στις 6 Νοεμβρίου,  το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Οι εκδηλώσεις για τον δημόσιο μητρικό θηλασμό θα πραγματοποιηθούν σε 48 πόλεις της Ελλάδας.

Για την Ξάνθη την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος  η  Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης, η οποία  και καλεί όλες και όλους , την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με  ώρα προσέλευσης  στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατείας Ξάνθης σε αυτή την εκδήλωση -γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

Η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Ξάνθης κ. Σοφία Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μεγάλη ανταπόκριση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από νέες μητέρες που επιλέγουν τον μητρικό θηλασμό  για τα βρέφη τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά  “η Ξάνθη θηλάζει δυναμικά” και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αφού όπως είπε, έχουν ξεπερασθεί τα ταμπού του παρελθόντος, όταν οι μητέρες δίσταζαν να θηλάσουν σε δημόσιο χώρο, ενώ πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Οι άνθρωποι πρέπει να μεγαλώνουν στις αγκαλιές και με πολλή αγάπη, πρόσθεσε η κυρία Παπαδοπούλου επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να αποτελεί και τη βασική προτεραιότητα για κάθε οικογένεια, ενώ όπως είπε από το 2012 που λειτουργεί η Εθελοντική Ομάδα της Ξάνθης  με 2.200 μέλη σήμερα, η ίδια διαπιστώνει  το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι μητέρες για να ενημερωθούν για τον θηλασμό και το μητρικό γάλα, η αξία του οποίου δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα.

Χαίρομαι, όταν βλέπω νέες μητέρες  να θηλάζουν, τόνισε η κυρία Παπαδοπούλου, γιατί το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο, αυτό άλλωστε ορίζει και η φύση του ανθρώπου, αλλά πρόσθεσε ότι  οι μητέρες πρέπει να ενημερώνονται σωστά κάτι που προσφέρει η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και έρευνες    που βρίσκονται στα ηλεκτρονικά αρχεία του λογαριασμού της Ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πέρα από την ενημέρωση οι μητέρες μπορούν να βρουν σε 24ωρη βάση υποστήριξη και στήριξη από τις άλλες μητέρες, μέλη της Ομάδας. Κάτι που επίσης είναι σημαντικό για τον θηλασμό, σύμφωνα με την κυρία Παπαδοπούλου, είναι η ψυχολογία των γυναικών, γιατί όπως εξήγησε μία μητέρα για να θηλάσει θα πρέπει πρώτον να το επιθυμεί η ίδια και να έχει δίπλα της ανθρώπους που θα την στηρίζουν.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας την Κυριακή η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, αλλά η κάθε μητέρα θα μπορεί να θηλάσει από το σπίτι της και να στείλει τις φωτογραφίες που θα βγάλει στην Εθελοντική Ομάδα και με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η καταμέτρηση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού.

radio899.gr

Related posts

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Δροσερού

xanthipost

Δήμο Ξάνθης – Κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας

xanthipost

Σέλερο Ξάνθης – Νεότερη ενημέρωση για τροχαίο : Ο διακινητής συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε ζευγάρι γύρω στα 70 κάτοικοι Ξάνθης!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ