XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροντερό “παρών” του Σωματείου των Εργαζομένων του ΓΝΞ στην αυριανή πανεργατική απεργία

Έσπευσαν να μας ανακηρύξουν ήρωες το 2020 χωρίς να το ζητήσουμε και τώρα απαξίωση με χιλιάδες συναδέρφους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου

«Κατεβάζει ρολά» αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η χώρα με την γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε και δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ενημερώνει για την συμμετοχή του στην αυριανή  απεργία της 9ης Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στο ΓΝΞ  δηλώνουν πως το νοσοκομείο λειτουργεί ακόμη χάρις των υπεράνθρωπων προσπαθειών των εργαζομένων, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 50 έτη. Δεν αντέχουμε άλλο ούτε τους μισθούς πείνας, ούτε τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας, τονίζουν μεταξύ άλλων

Ειδικότερα στα πλαίσια της ανακοίνωσης αναφέρουν τα εξής :

Δυόμιση χρόνια πανδημίας ήταν αρκετά να αναδείξουν για ακόμη μια φορά περίτρανα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των δημοσίων δομών υγείας.

Αντί αυτού βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε την απαξίωση τόσο της δημόσιας υγείας όσο και των εργαζομένων της. Έσπευσαν να μας ανακηρύξουν ήρωες το 2020 χωρίς να το ζητήσουμε και τώρα απαξίωση με χιλιάδες συναδέρφους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου. Ένα μέτρο άδικο και καθαρά εκδικητικό, ένα μέτρο χωρίς καμία απολύτως επιστημονική βάση.

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την κρίση της ενέργειας αλλά και με την απειλή της απόλυσης που εξαπολύει ο Υπουργός Υγείας σε κάθε ευκαιρία. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή χωρίς ένα ευρώ μισθό και ουσιαστικά σε ομηρία. Μια στιγμή που δεν περισσεύει κανείς, έχουν την πολυτέλεια να κρατούν έμπειρα χέρια εκτός δουλειάς.

Το νοσοκομείο μας καθώς και όλες οι μονάδες υγείας βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, τα μεγάλα οργανικά κενά χωρίς πρόθεση κάλυψης τους, οι συνεχείς αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης και η μη αναπλήρωση τους οδηγούν στην εξουθένωση του προσωπικού. Το κλείσιμο της ΜΕΘ, οι συγχωνεύσεις κλινικών, οι ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, καθώς και οι παραιτήσεις γιατρών λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας με τις συνεχείς εφημερίες και με τον υψηλό φόρτο εργασίας οδηγεί σταθερά στην συρρίκνωση και στην υπολειτουργία του νοσοκομείου.

Οι παραιτήσεις γιατρών και η στροφή τους στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αφυπνίσει τους πολίτες της Ξάνθης

Το νοσοκομείο λειτουργεί ακόμη χάρις των υπεράνθρωπων προσπαθειών των εργαζομένων, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 50 έτη. Δεν αντέχουμε άλλο ούτε τους μισθούς πείνας, ούτε τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας.

1. Επιστροφή τώρα των συναδέλφων μας σε αναστολή εργασίας.

2. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών ΟΑΕΔ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

4. Κατάρτιση νέου οργανισμού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

5. Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας.

Η Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό και πρέπει να παλέψουμε να παραμείνει δημόσιο. Πρέπει να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας με τους δικούς μας αγώνες και την παρακαταθήκη που θα τους αφήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Γεωργιάδου Ελένη                                                           Χρηστάκη Μαρία

Related posts

(video) – Ηλίας Ασκαρίδης : Με σύμμαχο τον καλό καιρό και χωρίς απρόβλεπτα πραγματοποιήθηκαν εύρυθμα όλες οι χριστουγεννιάτικες δράσεις !

xanthipost

(video-Φωτο) – Ξάνθη: Άναψε το δέντρο με κάλαντα και πυροτεχνήματα σε μία κατάμεστη από κόσμο πλατεία  – Τα Χριστούγεννα είναι εδώ!

xanthipost

Παραμένει  Πρόεδρος  του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης ο  Γιάννης Κατσούλης – Εκλογές και νέα σύσταση ΔΣ

xanthipost

Απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρέσει σε %d bloggers: