xanthipost.gr
ΚΟΣΜΟΣ

(video) – Αφρική : Απαγάγουν μικρά παιδιά για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες

“Όταν ήμουν 7 χρονών βρέθηκα στην Γκάνα και τοποθετήθηκα σε ένα σκληρό, απάνθρωπο σύστημα για το οποίο δεν γνώριζα τίποτα” – Συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που έπεσε θύμα μιας παράλογης πρακτικής

Τροκόσι είναι όταν οι γονείς παραδίδουν το παιδί τους σε τοπικούς ιερείς, γιατί η οικογένεια κουβαλάει μια πολύ μεγάλη αμαρτία και φοβούνται την τιμωρία από τον Θεό

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους όσα ακούστηκαν στο ρεπορτάζ του BBC γύρω από απαγωγές μικρών παιδιών για να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες οικογένειες στην Αφρική.

Μια γυναίκα από τη Γκάνα, χρειάστηκε να περάσει 20 χρόνια στη προσωπική της φυλακή, πριν καταφέρει να βγει ελεύθερη, αλλά με βαθιά τραύματα στη ψυχή της και να ζήσει τη ζωή που της έκλεψαν.

“Όταν ήμουν 7 χρονών βρέθηκα στην Γκάνα και τοποθετήθηκα σε ένα σκληρό, απάνθρωπο σύστημα για το οποίο δεν γνώριζα τίποτα”.

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει να αφηγείται την ιστορία της η Brigitte Sossou Perenyi, ξ οποία έπεσε θύμα ενός εθίμου που ονομάζεται τροκόσι.

Τροκόσι είναι όταν οι γονείς παραδίδουν το παιδί τους σε τοπικούς ιερείς, γιατί η οικογένεια κουβαλάει μια πολύ μεγάλη αμαρτία και φοβούνται την τιμωρία από τον Θεό.

Έτσι η 7χρονη Brigitte, δόθηκε για να εξαγνιστεί η αμαρτία του θείου της που είχε διαπράξει παιδεραστία – Το τροκόσι έχει απαγορευτεί με νόμο στη Γκάνα, όμως χιλιάδες παιδιά έχουν πέσει θύματα του

Οι γονείς μου μού είπαν ότι έπρεπε να φύγω από το σπίτι και να πάω να ζήσω με τον θείο μου. Με έβαλαν στο πίσω μέρος μίας μηχανής, ο οδηγός ήταν κάποιος που δεν γνώριζα καν.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ο αέρας που έκανε τα μάτια μου να δακρύζουν, μετά όμως συνειδητοποίησα ότι έκλαιγα. Γιατί με είχαν πάρει μακριά από την οικογένεια μου.

Έπειτα ο άγνωστος άντρας με άφησε μόνη μου σε ένα μέρος όπου δεν είχα ξαναβρεθεί ποτέ μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω καν τη γλώσσα. Μου έβγαλαν τα ρούχα και με τύλιξαν με ένα παρεό. Άλλαξαν ακόμα και το όνομα μου,” θυμάται γεμάτη πίκρα η Brigitte.

Η μικρή Brigitte σώθηκε όταν ένας Αμερικανός με οικονομικά ανταλλάγματα απελευθέρωσε δεκάδες παιδιά και εφήβους που βρήκαν καταφύγιο στις ΗΠΑ.

e-radio.gr

Related posts

Γερμανία: Σάλος με τις δηλώσεις της Yπ. Παιδείας -«Τα σχολεία να προετοιμάζουν τους μαθητές για πόλεμο»

xanthipost

Βρέθηκε το φωτεινότερο αντικείμενο που παρατηρήθηκε στο Σύμπαν

xanthipost

Βουλγαρία: Νεκρός ανεσύρθη ο Έλληνας σκιέρ – «Δεν είχαν μαζί τους κατάλληλο εξοπλισμό», τονίζει διασώστης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ