XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στη Λεύκη Ξάνθης

Στο παρεκκλήσι τους Αγίου Νεκταρίου στη Λεύκη Ξάνθης  βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης,  οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Φανουράκης και Πάνος Αμβροσιάδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα (9/11) τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου

Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους της Ορθοδόξου εκκλησίας. Γεννήθηκε στη Σηλυβρία της ανατολικής Θράκης το 1846 και κοιμήθηκε το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου του 1920 σε ηλικία 74 ετών. Ήταν το πέμπτο από τα επτά παιδιά της οικογένειάς του και το κατά κόσμον όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς.

Η οικογένεια του ήταν πτωχή σε υλικό πλούτο αλλά πλούσια σε αρετές χριστιανικές και γι’ αυτό η αγωγή του νεαρού Αναστάσιου ήταν πολύτιμο εφόδιο μέσα στη ζωή του. Από μικρός έδειχνε την ιερατική του κλίση για προσευχή.

Είχε συγχρόνως μεγάλη έφεση στα γράμματα και σαν μέλισσα συνέλεγε τόσο από τους φορείς της εγκυκλοπαιδικής γνώσεως, όσο και από τα συγγράμματα των πατέρων της εκκλησίας το νέκταρ της σοφίας και της ψυχοπνευματικής αναβαθμίσεως. Αποτέλεσε λοιπόν λαμπρή προσωπικότητα και γι’ αυτό παρά τις οικονομικές δυσχέρειες που σε όλη του τη ζωή τον ακολουθούσαν, πάντοτε διακρινόταν στους πνευματικούς κύκλους.

Σε ηλικία 14 ετών πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάζεται σκληρά και συγχρόνως παρακολουθεί με διάκριση το σχολείο.

Στα 20 περίπου χρόνια του διορίστηκε παιδονόμος στο εκεί σχολείο του Μετοχιού Πανάγιου Τάφου. Όταν έγινε 22 ετών, υπηρέτησε διδάσκαλος στο Λίθι της Χίου.

Όλοι τον αγαπούσαν για την πραότητα και το ζήλο του να αναδείξει τους μαθητές του χρήσιμους πολίτες. Zούσε ήδη με άσκηση, προσευχή και νηστεία και μετά από 7 χρόνια έγινε δόκιμος μοναχός στη “Νέα Μονή” της Χίου.

Ως μοναχός ονομάστηκε Λάζαρος, ενώ αργότερα (15/1/1877) που χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος, μετονομάστηκε σε Νεκτάριο. Ήδη από τότε πολλοί τον θεωρούσαν Άγιο για την πνευματικότητά του.

Μανώλης Φανουράκης : O Άγιος Νεκτάριος που την μνήμη του εορτάζουμε στις 9 Νοεμβρίου μας διδάσκει το δρόμο προς το φως, στην υγεία, την ευτυχία.

Με ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης αναφέρεται στο βίο και το έργο του Αγίου

Τα πάντα για την πραγματική μας φύση και πως θα κερδίζουμε τον αιώνιο, αλλά και τον γήινο παράδεισο μας τα λέει ο Άγιος Νεκτάριος. Ο Άγιος Νεκτάριος που όπως όλοι οι Άγιοι μας  φανερώνει την αλήθεια για τα πάντα, για την πραγματική μας φύση, τα λόγια του

    Άνθρωπε μάθε ότι είσαι η εικόνα και ομοίωση του Θεού και ότι έχεις ψυχή αθάνατη  η οποία έχει προορισθεί  κατά χάρη να ζήσει αιώνια. Ο θάνατος επικρατεί μόνο στα σώματα του υλικού κόσμου, η ψυχή όμως επειδή δεν είναι από ύλη  αυτού του κόσμου, δεν πεθαίνει. Η συνείδηση σας μας κρίνει τις πράξεις μας σύμφωνα με τον ηθικό νόμο που υπάρχει στις καρδιές μας.  Την συνείδηση ο Θεός την έγραψε  στις καρδιές των ανθρώπων, για να τελειοποιήσουν την αθάνατη ψυχή τους.

Related posts

(video) – Ηλεκτρικά οχήματα αποκτά ο Δήμος Μύκης – Η πρώτη προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων στο Νομό Ξάνθης και από τις πρώτες στην Ελλάδα!

xanthipost

 Δήμαρχος Ξάνθης για (ΕΠ ΕΒΥΣ) ΤΕΒΑ: Εργαλείο ουσιαστικής παρέμβασης για την κοινωνική συνοχή !

xanthipost

Η JTI στηρίζει την Αστυνομία της Ξάνθης

xanthipost

Απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρέσει σε %d bloggers: