XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλούν σε συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη

Εργατικά Σωματεία , συλλογικότητες και κόμματα τιμούν την επέτειο της 17 Νοέμβρη και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου – Εκδηλώσεις και πορεία

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης : Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός – Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 6 μ.μ., στα ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνείου

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων συμμετέχουν μαζικά στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στου μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Καμία επιλογή στρατοπέδου ληστών!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει ο εργαζόμενος λαός.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Η Θράκη να μη γίνει ορμητήριο πολέμου!

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι κοινές ασκήσεις με τους Αμερικάνους στην Ξάνθη, δεν αποτελούν προστασία για την περιοχή, αλλά θέτουν τη Θράκη στόχο. Τα αφηγήματα περί προστασίας από το ΝΑΤΟ ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρέουν καθώς:

► Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που «γκρίζαρε» το Αιγαίο.

► Σήμερα απαντάει με το «βρείτε τα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

► Δεν προστάτευσε ποτέ τους λαούς (Κύπριους, Κούρδους, Ουκρανούς κ.ο.κ.) απέναντι στο μοίρασμα της γης για τα κέρδη των λίγων.

49 χρόνια στην εξέγερση των εργαζόμενων, των φοιτητών, των μαθητών απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε. Σήμερα μας καλούν να «προσαρμοστούμε» σε ένα δύσκολο χειμώνα γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε. Μας λένε πως πρέπει να κάνουμε θυσίες για τον πόλεμό τους, για να μοιράσουν τα κέρδη τους στην Ουκρανία, όπως κάποτε στην Συρία, τη πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ κ.α. την ίδια ώρα που οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν με τα πλοία τους αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε τριπλάσια τιμή από το φυσικό αέριο.

Η μαζική κινητοποίηση στην Ξάνθη με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και Συλλόγων, απέναντι στην ακρίβεια στις 20 Οκτώβρη, η μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Στις 17 Νοεμβρίου, τιμάμε τους αγώνες των εργαζόμενων με νέους αγώνες, για μια ζωή με δικαιώματα, απέναντι στην εξαθλίωση, τον πόλεμο, την ανασφάλεια.

ΚΚΕ(μ-λ) – Καλεί τους νέους και τους εργαζόμενους της πόλης, να συμμετέχουν μαζικά στην διαδήλωση

Αγωνιστικό κάλεσμα στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση 17 Νοέμβρη 2022

Με το φως της εξέγερσης ενάντια στα σκοτάδια των καιρών!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους νέους και τους εργαζόμενους της πόλης, να συμμετέχουν μαζικά στην αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση.

Πέμπτη 17 Νοέμβρη του 2022, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στις 5 μ.μ.

Στον δρόμο του Νοέμβρη! Με τη δύναμη των λαϊκών αγώνων! Για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας, του πολέμου και της καταστολής!

ΚΝΕ – ΚΚΕ Ξάνθης

49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού και της νέας γενιάς! Η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνει δύναμη ανατροπής της εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής, που υλοποιούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ενισχύοντας τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών.

Δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών – Η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών!

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία στην Αθήνα προς την Αμερικανική Πρεσβεία αποκτούν ξεχωριστή σημασία, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εκφράζονται με δολοφονική σφοδρότητα στον ρωσο – ΝΑΤΟϊκό πόλεμο στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που προστίθενται νέες εστίες έντασης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ) και το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό (Κίνα – Ρωσία) κέντρο. Αποκορύφωμα είναι οι εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ –Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, η προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών από τη Ρωσία, η ενίσχυση της πολύμορφης στρατιωτικής ενίσχυσης του ευρωΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου και της αντιδραστικής κυβέρνησης Ζελένσκι με ψηφίσματα – πολεμικά παραληρήματα στην Ευρωβουλή, που υπερψηφίζουν ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ,κ.α. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται επιτακτικό το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε  «ορμητήρια πολέμου» και πιθανούς «στόχους» σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

 Πολιτική Εκδήλωση των Τ.Ο. Ξάνθης ΚΚΕ και ΚΝΕ την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 7μ.μ. στις αίθουσα Α1 των ΠΡΟΚΑΤ με τίτλο: «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο ΛΑΟΣ – Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός!»

Θα γίνει ομιλία από τον Σταύρο Σταμούλη, μέλος του Γραφείου του Σ.Π. ΑΜΘ της ΚΝΕ

Προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αφιέρωμα στην αντιδικτατορική δράση της ΚΝΕ μέσα από ντοκούμεντα του παράνομου «Οδηγητή» της εποχής

Κατάθεση λουλουδιών από την Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και του Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών της 13ης Ιούνη του 1928 την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 11π.μ.

Καλούμε όλους κι όλες σε μαζική συμμετοχή

στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των φορέων την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ

Related posts

(video) – Ηλίας Ασκαρίδης : Με σύμμαχο τον καλό καιρό και χωρίς απρόβλεπτα πραγματοποιήθηκαν εύρυθμα όλες οι χριστουγεννιάτικες δράσεις !

xanthipost

(video-Φωτο) – Ξάνθη: Άναψε το δέντρο με κάλαντα και πυροτεχνήματα σε μία κατάμεστη από κόσμο πλατεία  – Τα Χριστούγεννα είναι εδώ!

xanthipost

Παραμένει  Πρόεδρος  του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης ο  Γιάννης Κατσούλης – Εκλογές και νέα σύσταση ΔΣ

xanthipost

Απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρέσει σε %d bloggers: