XanthiPost
HOT POST ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Δήλωσαν  παρόντες μέσω…  της απουσίας τους και αναρτήσεων!

Γιατί είναι σημαντικό να δηλώνεις την παρουσία σου … μέσω της απουσίας σου

Όταν οι αναρτήσεις  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντικαθιστούν τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου (εκτός του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βογιατζή {Λαϊκή Συσπείρωση}  που έστειλε κανονικά ανακοίνωση μέσω e-mail  αιτιολογώντας την απουσία του από τη συνεδρίαση)

Η απουσία !  Μέσο πίεσης .. μέσο αντίδρασης ή προσπάθεια δήλωσης παρουσίας;

Με αφορμή το θέμα  του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης  για το έτος 2023, μεγάλη μερίδα της  αντιπολίτευσης  του Δήμου Ξάνθης διαμαρτυρήθηκε για το μικρό χρονικό διάστημα ενημέρωσης επί του θέματος , προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να μελετηθεί και να κατατεθούν προτάσεις.

Μετά την αναβολή της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας αναρτήθηκε ένα μακροσκελές κείμενο, από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου με τίτλο  «Όπως και να ‘χει τα ψέματα τελειώνουν,  κύριε Τσέπελη» οι οποίοι  αιτιολογούσαν σε μία παράγραφο τον λόγο της αποχής τους από τη συνεδρίαση (το Τεχνικό Πρόγραμμα και η έλλειψη χρόνου ενημέρωσης) και μετά απλά κατηγορούσαν τον νυν δήμαρχο για απραξία , αδυναμία, προχειρότητα, αστοχίες , κουτοπονηριά κ.λ.π.

Δηλώνουν μάλιστα πως «…συνεργοί και κομπάρσοι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου εμείς δηλώνουμε πως δεν θα γίνουμε. ..» Οπότε τι πιο λογικό; Απέχουμε από τις συνεδριάσεις που μας ψήφισαν για να είμαστε παρόντες. Απλά και κατανοητά!

Μανώλης Φανουράκης : Βιβλίο δεν άνοιξαν !

Για  αποχή που θύμιζε σχολική κοπάνα μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο την ανάρτηση- ανακοίνωση- δελτίο τύπου.. με δική του ανάρτηση.

«….Από τα λεγόμενά τους, τελικά αποδεικνύεται ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να κάνουν… κοπάνα. Βιβλίο (βλέπε Τεχνικό Πρόγραμμα) δεν άνοιξαν…!!!! Άντε καλό ξημέρωμα…. Υ.Γ Ίσως στα όνειρα σου, (σας) αποκτήσεις (αποκτήσετε) 29 συμβούλους!!!

Ακολουθεί το κείμενο που αναρτήθηκε από τους συμβούλους που απείχαν  :

Την Παρασκευή 11/11/2022 τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβαν πρόσκληση με την ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνει 35 θέματα και κάπου κρυμμένο στη 19η θέση ήταν το μείζον θέμα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας για το έτος 2023.

 Τη σχετική εισήγηση όμως τη λάβαμε τη Δευτέρα 14/11/22 στις 12:32. Οι επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν με ηλεκτρονικές τους επιστολές την αναβολή της συζήτησης για το κυρίαρχο αυτό ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να μελετηθεί και να κατατεθούν οι όποιες προτάσεις, αφού δεν προνόησαν ή δεν ήθελαν να το εισάγουν ως μοναδικό  θέμα συζήτησης.

Ο λόγος της  κουτοπόνηρης αυτή σκοπιμότητας είναι προφανής! Η έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και την κοινωνία της Ξάνθης, η έλλειψη σεβασμού προς το διάλογο και τη δημοκρατία και η προσπάθεια να κρύψουν μέσα στα πολλά θέματα την αντικειμενική αδυναμία τους έστω να ψελλίσουν κάτι για τα έργα που δεν έκαναν 3 χρόνια.

 Το απόλυτο τίποτα προσπάθησε να κρύψει ο κ. Τσέπελης και η παρέα του.

Βεβαίως δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον Δήμαρχο κ. Τσέπελη απ’ αυτό που πράττει 3 ολόκληρα χρόνια. Την απαξίωση και τον ευτελισμό του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων, την αγωνιώδη προσπάθειά του να αποφύγει τη λογοδοσία και την κριτική με την γνωστή τακτική “προφανώς” των μεγάλων λόγων και “προφανώς” των καθόλου έργων.

Συνεργοί και κομπάρσοι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου εμείς δηλώνουμε πως δεν θα γίνουμε.

Σήμερα ο κ. Τσέπελης έλαβε την ηχηρή απάντησή του από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων (29 στον αριθμό) που του γύρισαν την πλάτη, απαντώντας στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει και στο διακοσμητικό ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων που θέλει να επιβάλει, οι οποίοι όταν ψηφίζουν είναι καλοί και αρεστοί, αλλά όταν διαφωνούν είναι φωνάσκουσα αντιπολίτευση.

Τα έργα και οι ημέρες του Δημάρχου κ. Τσέπελη μιλούν από μόνα τους, απευθείας αναθέσεις, προχειρότητα , βολέματα, ίντριγκες, φανφάρες, αγκαλιές, υποσχέσεις, αστοχίες.

Το τέλος εποχής της Δημοτικής σας αρχής, κ. Τσέπελη, που βούλιαξε την Ξάνθη στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της φτάνει, χωρίς να κατορθώσετε να αφήσετε το παραμικρό αποτύπωμα και την παραμικρή παρακαταθήκη στην πόλη.

Στο  μόνο που συμφωνούμε μαζί σας είναι ότι  «Όπως και να ‘χει τα ψέματα τελείωσαν».

Related posts

(video-Φωτο) -Σταυροχώρι  Ξάνθης : Το καζάνι άναψε και  το παραδοσιακό γλέντι στήθηκε ενώ έρεε… το τσίπουρο !

xanthipost

(video) -Ηλίας Ασκαρίδης : Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει και επίσημα η εορταστική περίοδος στην Ξάνθη !

xanthipost

Μανώλης Φανουράκης : «Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» – Τα Τρίκαλα «ψωμοτύρι» και η μικροφωνική !

xanthipost

Απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρέσει σε %d bloggers: