xanthipost.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

(video) Αλεξανδρούπολη : Διεκδικεί την πατρότητα 8χρονου παιδιού ο πρώην Αρχιμανδρίτης!

Επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο το θέμα του καθαιρεμένου Αρχιμανδρίτη που απασχολεί περισσότερο από 9 χρόνια την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης

Ο πρώην αρχιμανδρίτης ο οποίος ήταν ιερέας σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης και ενώ η Εκκλησία τον καθαίρεσε αυτός αυτοτιτλοφορείται ως «Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης Ιωάννης» πέρασε σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου την πόρτα του δικαστηρίου καθώς πραγματοποιήθηκε η δίκη στην οποία ο πρώην ιερέας θέλει να αναγνωρίσει ως τέκνο του το παιδί μιας 44χρονης γυναίκας.

Και εδώ βρίσκεται το οξύμωρο της υπόθεσης. Για τον συγκεκριμένο ιερέα είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων μετά από καταγγελίες που ήρθαν στο φως για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ του ίδιου με γυναίκες οι οποίες ήταν “πνευματικά του παιδιά”.

Συγκεκριμένα στις 12η Νοεμβρίου 2013 συνεκλήθη στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα το Α’βάθμιο Δικαστήριο για κληρικούς και μοναχούς και εξέτασε τις κατηγορίες εναντίον του εν λόγω ιερομονάχου, που ήταν:

1. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».

2. «Κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».

3. «Παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας», και

4. «Δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών».

Τότε μάλιστα ο πρώην Αρχιμανδρίτης δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ουδέποτε και για κανένα αδίκημα αυτός ήταν και ο λόγος που η υπόθεση έφτασε στο συνοδικό δικαστήριο.

Πως λοιπόν ένας Αρχιμανδρίτης ο οποίος τότε επέμενε ότι ουδέποτε άγγιξε γυναίκα διεκδικεί σήμερα την πατρότητα ενός 8χρονου αγοριού;

Τι συμβαίνει τελικά με αυτόν τον “άνθρωπο του Θεού” ο οποίος έχει περάσει πολλάκις την πόρτα του Δικαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη;

Από πότε μπορούν οι Αρχιμανδρίτες έστω και οι Αυτοαποκαλούμενοι να έχουν δικά τους παιδιά;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την υπόθεση είναι πολλά, ευελπιστούμε όμως ότι σύντομα θα δοθούν οι απαντήσεις είτε από τον ίδιο είτε από την Εκκλησία.

Δήλωση της δικηγόρου της 44χρονης γυναίκας σχετικά με την σημερινή δίκη

Τι δήλωνε ο πρώην Αρχιμανδρίτης μετά την εκδίκαση της υπόθεσης το 2013

Όσον αφορά το ζήτημα, η Μητρόπολη δια εκπροσώπου της ανέφερε:

“Ενημερωθήκαμε από συμπολίτες ότι το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου στα δικαστήρια της πόλεώς μας δικάστηκαν υποθέσεις που αφορούν καθηρημένο πρώην κληρικό της Μητροπόλεώς μας που αυτοαποκαλείται καταχρηστικά και παράνομα ως «μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Έχει διεξαχθεί την τελευταία δεκαετία ένας μεγάλος αγώνας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο που στοχεύει στην ειρήνη της τοπικής μας Εκκλησίας και στη σωτηρία των οικογενειών και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής μας, τόσο σε πολιτικά δικαστήρια, όσο και σε εκκλησιαστικά. Δικαιωνόμαστε για άλλη μία φορά, όταν σήμερα στο δικαστήριο της πόλεώς μας ο πρώην κληρικός, ως ενάγων, ζητά να αναγνωρισθεί η επιμέλεια του παιδιού του δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι ο βιολογικός του πατέρας.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κινήθηκε ως γνήσιος Επίσκοπος που τιμά το σχήμα του και την Εκκλησία του. Έβαλε τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα για να σώσει τους χριστιανούς του.

Η δικαίωση άργησε, αλλά έφτασε. Σας παρακαλούμε πολύ: Προστατέψτε τις οικογένειές σας, τα παιδιά σας και τις περιουσίες σας, από παρόμοιους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εκκλησία και να έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.”

e-evros.gr

Related posts

Δράμα: Μαθητές του ΕΠΑΛ Δοξάτου παράγουν ενέργεια από σταφύλια

xanthipost

ΑΜΘ – Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

xanthipost

Φανάρι Ροδόπης  : Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ