XanthiPost
ΚΟΥΖΙΝΑ

Λουκουμάδες που γίνονται τραγανοί εξωτερικά, αφράτοι μέσα και τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα!

Εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κούπες τσ.αλεύρι (γ.ο.χ)
  • 1 φακ.ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μέλι
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
  • Και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει ένας χυλός μέτριος ( ούτε πηχτός ούτε αραιός)
  • Ελαιόλαδο 2 κ.σ
  • Έξτρα μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα!

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπωλ δουλεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να γίνει ένας ομοιόμορφος ο χυλός . Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπωλ κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να βγάλει φουσκάλες Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο καλαμποκέλαιο και πάμε στην τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες

Ένας τρόπος ο πιο παλιός είναι αυτός που μου μάθε η μαμά μου παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε πιέζουμε να βγεί απ’ το επάνω μέρος λίγη ζύμη βγαίνει στρογγυλή.και ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι .  Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!

Δεύτερος τρόπος παίρνουμε με το κουτάλι ζύμη και γέρνουμε ρίχνουμε στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα με το δάχτυλο τη ζύμη. Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις κι απανωτές!

xrysessyntages.gr

Related posts

Η τέλεια σπιτική συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με μόλις 5 υλικά

xanthipost

Ωτία – Τα ποντιακά αυτιά που γίνονται γλύκισμα!

xanthipost

(video) – Κέικ λεμονιού αφράτο, δροσιστικό &αρωματικό με το λεμονάκι του – Χωρίς μίξερ μόνο μ’ ένα σύρμα!

xanthipost

Απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αρέσει σε %d bloggers: