XanthiPost
HOT POST ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Μανώλης Φανουράκης : «Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» – Τα Τρίκαλα «ψωμοτύρι» και η μικροφωνική !

Λυπάμαι που σας το χαλάσαμε. Αλλά, (συναδελφικά το λέω) η επιχειρηματολογία απαιτείται να ανανεωθεί εκτός κι αν έχετε βαρεθεί, ήδη…

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και τη συζήτηση επί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ξάνθης,  ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης περιγράφει με τον δικό του «ιδιαίτερο» και μοναδικό τρόπο,  τι αποκόμισε από  την αντιπολιτευτική γραμμή που συνεχίζει να ακολουθεί ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους»  και παράλληλα δίνει τις διευκρινήσεις που θεωρεί ότι πρέπει να επισημανθούν. Με τρόπο γλαφυρό και πολλές φορές ειρωνικό, απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αλλά και σε όσα απλά εννοήθηκαν! 

Ακολουθεί η  ανάρτηση  

Θα γελούσαν και τα πλακάκια (αν διέθετε το φουμπού) με την… παρέμβαση του επικεφαλής ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και επικεφαλής της «ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ… ΜΠΡΟΣΤΑ» Σάββας Μελισσόπουλος , σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης, η οποία ακολούθησε της… «βαρυσήμαντης» ανακοίνωσης του,  για την μικροφωνική της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς, ο Σάββας Μελισσόπουλος από το ένα ατόπημα (για να μην πούμε κάτι πιο «ελαφρύ» και ταυτόχρονα, πολύ… βαρύ για τον ίδιο) στο άλλο πέφτει.

Και το χειρότερο είναι ότι το χαίρεται κιόλας. Και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Χαίρεται, γιατί είτε ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ είτε ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ…

Απτό παράδειγμα το… ρεσιτάλ περί μικροφωνικής. Που κανονικά, θα έπρεπε να μακαρίζει τον «θεό της ηλεκτρονικής» που δεν είχε κέφια εκείνη τη μέρα και τον… έσωσε.

Μια λαμπάδα ίσαμε τον μπόι… και των τριών μαζί έπρεπε να του ανάψει.

Και εξηγώ: Όταν κάποιος δεν έχει να προτείνει ούτε φύλλο στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και στρογγυλοκάθεται πάνω στη… «φωλιά του μηδενισμού και της απαξίωσης», ζεσταίνοντας, απλώς, τ’ άχυρα, καλό είναι να μη μιλάει.

Διότι και απροετοίμαστος και πρόχειρος και σου ’ρχεται νωρίτερα ο μποναμάς με «ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ» σώζοντας την αυτοδιοικητική τιμή και υπόληψή σου (τουλάχιστον), κι εσύ το κάνεις… βούκινο, ε, τότε, κάτι δεν πάει καλά.

Και σε προσωπικό επίπεδο δεν υπεισέρχομαι (θα ήταν αδιανόητο), όταν όμως αυτή η κατάσταση επηρεάζει τη δημόσια σφαίρα, ε, τότε, το πράγμα αλλάζει.

Κυρίως, όταν στο ίδιο μοτίβο είναι και η τελευταία του παρέμβαση…

«Έπιασε» την απορροφητικότητα στο πινακάκι του, για να κάνει εντύπωση. Έκανε; Σε όσους δεν μπορούν να χωρίσουν… δυο γαϊδάρων άχυρα.

Και λυπήθηκα που είδα και κάποιους ν’ ασχολούνται με το «θέμα»… Δεν το περίμενα να βρίσκονται σε αυτήν τη… συνομοταξία, πραγματικά!

Είπε κάτι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης , κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κάποιοι δεν κατάλαβαν, κάποιοι ποίησαν την πάπια, κάποιοι ήταν πολύ απασχολημένοι να σκέφτονται πώς θα πουν αυτά που είχαν να πουν.

Ας επαναλάβω εγώ, λοιπόν, από εδώ (που είναι και ο… φυσικός χώρος του εν λόγω επικεφαλής):

Η απορροφητικότητα πράγματι σε αυτό το χρονικό σημείο είναι χαμηλή.

Τι σημαίνει όμως «χαμηλή;»

Ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται, από την έναρξη ως την ολοκλήρωση ενός έργου, απαιτούν ΧΡΟΝΟ.

Fast truck και δημόσιο είναι έννοιες ασύμβατες -δυστυχώς.

Όποιος κάνει διοίκηση ή όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, τότε καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο επιχείρημα. Διαφορετικά, είναι ή άσχετος ή εμπαθής…

Τι έκανε ουσιαστικά ο Σάββας:

Μας εγκαλεί γιατί ακολουθούμε τη διαδικασία ή γιατί δεν είμαστε Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Γελοιότητες!

Στο ίδιο μοτίβο, (για να μη του χαλάσω και το χούι), μας εγκαλεί και για τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (άραγε ρώτησε όλους τους Ξανθιώτες επιχειρηματίες που αντιστοιχούν στο 90% + των αναδόχων ;;;)…. Δεν ήξερες, δε ρώταγες, αγαπητέ;…

Πολλές φορές συγκρίνει το έργο άλλων δήμων, για να «τα χώσει» στη δημοτική αρχή. Εκείνα τα Τρίκαλα, τα έχει κάνει «ψωμοτύρι»…

Και μιλά για ανικανότητα και ασχετοσύνη… Εκτός, ότι μάλλον όταν «εκφράζεται», κοιτάει στον… καθρέφτη του, συμπληρώνω και το εξής: τον προστατεύει η πολιτική (κατά το γνωστόν: «τον προστατεύει η φύση…»). Και γι’ αυτό μιλά. Εκ του ασφαλούς!

Ωστόσο κι επειδή η διοίκηση έχει συνέχεια, αυτό που θα πρέπει να επισημάνω είναι ότι για να κάνεις έργο πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός. Κι αν υπάρχει κι ένας ικανός αριθμός μελετών, ακόμα καλύτερα…

Εμείς βρήκαμε, πχ, μελέτες για τις παιδικές χαρές που χρειάστηκε να τις ξανακάνουμε επειδή οι συγκεκριμένες δεν πληρούσαν τα ευρωπαϊκά κριτήρια ασφάλειας.

Εμείς, ΔΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μέσα από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την Ξάνθη γιατί απλώς δεν εγκρίθηκε την περασμένη πενταετία.

Εμείς μέσα σε 15 μήνες κάναμε τόσες μελέτες, όσες θα χρειάζονταν άλλοι, σε δυόμισι θητείες.

Για να μην αναφερθώ στο τρέξιμο για το Δημοτικό Κολυμβητήριο και ξύνω την… πληγή όλων σας…

Επίσης, καλό είναι να υπενθυμίζουμε, όσο κι αν εσείς προτιμάτε να ζείτε τη… μέρα της μαρμότας ότι βγήκαμε από μια πανδημία.

Καταλαβαίνω ότι δε σας συμφέρει ή απλώς δεν έχετε ιδέα, αλλά δυστυχώς, η κρατική μηχανή ασχολήθηκε τόσο απαιτητικά με τη διαχείριση της covid19, ώστε όλα τα υπόλοιπα δεν είχαν και τόση μεγάλη σημασία. Για μας όμως, είχαν… εξ ου και η προσπάθεια εντάθηκε, μετά την άρση του λοκντάουν.

Διότι fast truck και Τσέπελης πάνε μαζί!

Λυπάμαι που σας το χαλάσαμε. Αλλά, (συναδελφικά το λέω) η επιχειρηματολογία απαιτείται να ανανεωθεί εκτός κι αν έχετε βαρεθεί, ήδη…

Ακολουθεί -και απευθύνομαι στους συνδημότες μας- ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που έγινε αυτό το διάστημα και τις συμβάσεις που υπογράψαμε ΜΟΝΟ μέσα στο 2022:

1) 4.500.000€ ΤΕΒΑ

2) 1.800.000€ ανανέωση δημοτικού στόλου οχημάτων

3) 950.000€ ελεγχόμενη στάθμευση

4) 1.000.000€ led

5) 750.000€ ταρτάν

6) 400.000€ πεζογέφυρα Κιμμέρια

7) 1.250.000€ έργα βατότητας στην ορεινή Σταυρούπολη

 2.500.000€ παιδικές χαρές

Κι αν προσθέσουμε τα 2 εκατομμύρια που μας… πίστωσε ο κ. Μελισσόπουλος τότε μιλάμε για 15+ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΟ της διοίκηση του Μανώλη Τσέπελη για το έτος 2022.

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Όλοι μαζί ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

Related posts

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023 – Θρακικές Λαογραφικές Εορτές -Αναλυτικά το πρόγραμμα

xanthipost

(video) – Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ξάνθη το απόγευμα της Πέμπτης

xanthipost

(video) – Σάτιρα – «…Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω…»

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ