XanthiPost
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Τάσος Κωνσταντινίδης :  Ένας ..Πατέρας .. Σύζυγος.. Πυροσβέστης.. Συγγραφέας .. Δάσκαλος !  

Θα γράφω πάντα για έναν ομορφότερο κόσμο που θα έχει σπίτια με ανοιχτά παράθυρα και διάπλατους δρόμους –  Παιδιά να παίζουν ανέμελα και ανθρώπους να τραγουδούν παρέα!

Παρουσιάστηκε το  3ο βιβλίο του Ξανθιώτη Τάσου Κωνσταντινίδη με τίτλο «Σεισμός –  Ο χορός της γης», το απόγευμα της Δευτέρας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης. Την εκδήλωση συντόνισε  η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° Ξάνθης κ.Εμίν Γκιουλτζάν.

Την παρουσίαση του βιβλίου  τίμησαν με την παρουσία  τους  ο Πρωτοσύγκελος  της Μητρόπολης Ξάνθης πατέρας  Σωφρόνιος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Χάρης Διαφωνίδης, ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης μετά τη συγγραφή των δυο βιβλίων του  «Δυο διαφορετικές μέρες» και «Δύο διαφορετικές μέρες ΙΙ, Σεβασμός στη διαφορετικότητα», έρχεται με το νέο του βιβλίο «Σεισμός –  Ο χορός της γης» να δώσει με απλό και κατανοητό τρόπο,  τις κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος ενός σεισμού. Με θέρμη η κοινωνία της Ξάνθης αγκάλιασε την προσπάθεια του Τάσου Κωνσταντινίδη  και την ύπαρξη ενός απλού, κατανοητού βιβλίου που απαντά στις απορίες των μαθητών για τον σεισμό μέσα στην καθημερινότητα του σχολείου.

Σήμερα στα 48 μου χρόνια πιστεύω ότι μεγαλύτερο δημιούργημα και επίτευγμα στη ζωή μου είναι η οικογένειά μου

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης αγαπά ιδιαίτερα την οικογένειά του και είναι περήφανος για αυτήν. Γράφει βιβλία για μικρά παιδιά, μοιράζεται τις σκέψεις του μαζί μας, με στόχο μία ομορφότερη και πιο ασφαλή κοινωνία.    Ιδιαίτερα συγκινημένος  στα πλαίσια της ομιλίας του ευχαρίστησε φορείς, εκπροσώπους φορέων αλλά και τους ανθρώπους που τον στήριξαν σε όλη τη διαδρομή του για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του.

«….Δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως όσο μπορώ να κάνω όνειρα, τόσο αυτά θα τα αραδιάζω σαν  σκέψεις στο χαρτί. Θα γράφω πάντα για έναν ομορφότερο κόσμο που θα έχει σπίτια με ανοιχτά παράθυρα και διάπλατους δρόμους. Παιδιά να παίζουν ανέμελα και ανθρώπους χαρούμενους να τραγουδούν παρέα…»  τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τάσος Κωνσταντινίδης.

Με ιδιαίτερη θέρμη και με λόγια εκτίμησης και σεβασμού  προς το πρόσωπο του συγγραφέα για την προσφορά του και τη συνεχή του δράση σε πολλούς τομείς της τοπικής μας κοινωνίας,    προλόγισαν το βιβλίο του οι Θανάσης Μουσόπουλος Συγγραφέας – Φιλόλογος, Γιώργος Ξανθόπουλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Εξοχής και Δημήτρης Χαϊτίδης, Πολιτικός Μηχανικός – Σκηνοθέτης.  

Ο μικρός του θαυμαστής Κωνσταντίνος έχοντας ως πρότυπο τον Τάσο Κωνσταντινίδη έδειξε πως για τα μικρά παιδιά οι ήρωες βρίσκονται ανάμεσά μας  και μπορούν να δώσουν παραδείγματα που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Αξίζει να τονιστεί ότι μετά το πέρας της παρουσίασης οι  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Στραγαλλάκη Μαρίας – Μαρτίνας, παρουσίασαν ένα δρώμενο βγαλμένο από το βιβλίο του Τάσου Κωνσταντινίδη!!

Σεισμός – Ο χορός της γης” – Λίγα λόγια για το βιβλίο

Απευθύνεται κυρίως  στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρεται στην επίσκεψη του σεισμού που πάντα είναι αγενής και απρόσκλητος και μέσα από τις σελίδες του με απλό και κατανοητό τρόπο δίνει κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος ενός σεισμού. Μέσα από τα μάτια των ηρώων των παραμυθιών (Κοκκινοσκουπίτσα, Νικολύκος, Μάικ Χελωνονιτζάκης, Λάκης Λαγουδάκης) τονίζεται η αναγκαιότητα της επένδυσης στην πρόληψη, την προετοιμασία και την ενημέρωση.

Related posts

Του… «μεσσία», ο Σωτήρ…

xanthipost

(video) –  Συγκινημένος ο Δήμαρχος Ξάνθης από την άμεση και έμπρακτη στήριξη των πολιτών στους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας

xanthipost

«Κυνήγι Μαγισσών» με… αυτοδιοικητική βούλα!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ