xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος : 17χρονος επέστρεψε στη ζωή λίγο πριν σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη και δοθούν τα όργανά του για μεταμόσχευση

Θαύμα πραγματικό καθώς ο Ταξιάρχης ήταν εγκεφαλικά νεκρός και ο εγκέφαλος του «ξύπνησε» – Ο «προστάτης» του 17χρονου

O 17χρονος Ταξιάρχης νοσηλευόταν χωρίς ελπίδα επιβίωσης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Λίγο πριν σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη και δοθούν τα όργανά του για μεταμόσχευση, έγινε το θαύμα!!

Το απόλυτο θάυμα σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μικρές και μεγάλες μάχες για τη ζωή, ακόμη κι όταν κάποιες φορές αυτές φαίνονται απέλπιδες.

Η μάχη του Ταξιάρχη Κάϊτατζη από τη Μήθυμνα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν έγινε οι πρώτες δύσκολες επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Και εκεί που οι επιστήμονες είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά κι μητέρα του Ταξιάρχη είχε αποδεχθεί το επερχόμενο μοιραίο δίνοντας τα όργανα του μικρού για να σωθούν ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που δοκιμάζονται… έγινε το θαύμα.

Θαύμα πραγματικό καθώς ο Ταξιάρχης ήταν εγκεφαλικά νεκρός και ο εγκέφαλος του «ξύπνησε»

Ο Ταξιάρχης επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Τέσσερις μήνες μετά ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Μυτιλήνη από κέντρο αποκατάστασης στο Λουτράκι για να συνεχίσει εδώ φυσικοθεραπείες που θα του επιτρέψουν να ζήσει την υπόλοιπη του ζωή κανονικά.

Το σοβαρό τροχαίο και ο… «προστάτης του»

Όπως σημειώνεται στο stonisi.gr, όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη.

Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μπαίνει στο χειρουργείο όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα δείχνουν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.

Με τις εγκεφαλικές λειτουργίες του μηδενισμένες, εξετάζεται πλέον σοβαρά να σταματήσει η μηχανική του υποστήριξη. Και η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα δίνει την έγκριση της να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν.

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι προσεύχονται για το επερχόμενο τέλος ενός 17χρονου παιδιού, ο εγκέφαλος το Ταξιάρχη αρχίζει να αντιδρά. Όλοι μιλάνε για θαύμα.

Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου που όλοι, με πρώτους τον ίδιο τον Ταξιάρχη και τη μητέρα του, λένε πως οφείλει τη ζωή του, μεταφέρεται, μετά από ενάμιση μήνα στην Εντατική, σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα εγκεφαλικά ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα.

 «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

dikaiologitika.gr

Related posts

Υπουργείο Παιδείας για Γυμνάσια και Λύκεια: Πότε κλείνουν και αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις

xanthipost

Σύμη: Συναγερμός στο λιμενικό – Ξεβράστηκαν χιλιάδες ευρώ στη θάλασσα

xanthipost

Σοκ στην Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε χέρι υπαλλήλου σε σούπερ μάρκετ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ