xanthipost.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Θάσος : Το πείραμα του Πρίνου –  Θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη

Δρ. Νικόλαος Κούκουζας : «..Θα έχουμε στη διάθεση μας τη μεγαλύτερη αποθήκη CO2 φέρνοντας τη χώρα μας σε θέση ισχύος, τόσο στις εξελίξεις και στην ανάπτυξη ανθρακικών σταθμών, όσο αλλά και στη αξιοποίηση του CO2 στην παραγωγή πρώτων υλών όπως στην ενέργεια, στην τσιμεντοβιομηχανία κλπ»

Η αποκάλυψη αφορά το κοίτασμα πετρελαίου του Πρίνου στη Θάσο

Όπως είπε ο Δρ. Νικόλαος Κούκουζας στο ethnos.gr ο Πρίνος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να γίνει η μεγαλύτερη φυσική αποθήκη στην Ευρώπη με πολλαπλά οφέλη και εξηγεί: «Ναι, επιβεβαιώνω πως η περίπτωση του Πρίνου έχει μπει στις προτεραιότητες των ερευνών μας. Και η κυβέρνηση το βλέπει το ζήτημα με μεγάλο ενδιαφέρον και το έχει θέσει σε προτεραιότητα. Εξετάζεται η πιθανότητα να μπει στις κοιλότητες του κοιτάσματος το CO2».

Αποθήκευση και πετρέλαιο

Σχετικά με τα οφέλη που θα έχει η αποθήκευση CO2 στην κοιλότητα του Πρίνου που κάποτε είχε πετρέλαιο τονίζει: «Τα οφέλη θα είναι τεράστια. Να τα πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Πρώτα απ΄όλα θα κλείσουμε το τεράστιο κενό του παλιού ταμιευτήρα που περιείχε κάποτε πετρέλαιο αλλά έχει πλέον αντληθεί και καταναλωθεί. Με την είσοδο του CO2 θα σπρώξουμε με φυσικό τρόπο το πετρέλαιο που βρίσκεται εντός του ταμιευτήρα και θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε. Θα έχουμε στη διάθεση μας τη μεγαλύτερη αποθήκη CO2 φέρνοντας τη χώρα μας σε θέση ισχύος, τόσο στις εξελίξεις και στην ανάπτυξη ανθρακικών σταθμών, όσο αλλά και στη αξιοποίηση του CO2 στην παραγωγή πρώτων υλών όπως στην ενέργεια, στην τσιμεντοβιομηχανία κλπ».

ethnos.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Σε αργία οι δυο βρεφονηπιοκόμοι που φέρονται να κλείδωναν για “συνετισμό” νήπια σε αποθηκάκι

xanthipost

(video) – Αλεξανδρούπολη: Απίστευτο τροχαίο! Η οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος

xanthipost

Συνάντηση Χριστόδουλου Τοψίδη με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ