XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – «Επίσημη πρώτη» για το 2023 συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου

Το έθιμο προστάζει κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο για μια καλή αυτοδιοικητική χρονιά. Μόνο, που φέτος, η δημοτική αρχή πρωτοτύπησε, καθώς η «επίσημη πρώτη» έγινε με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια κόπηκε μία βασιλόπιτα για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μία για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ, με τον Σεβασμιώτατο να εύχεται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου «καλή δύναμη σε όλους».

Αναφέρθηκε, όμως και στην καθαριότητα της πόλης, σχολιάζοντας ότι τα συνεργεία του δήμου κάνουν φιλότιμες προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα, χρειάζεται όμως κι εμείς να αποκτήσουμε παιδεία…

Επίσης, ευχήθηκε η προτομή του Δημοκρίτου να τοποθετηθεί σύντομα στην είσοδο της πόλης μας, ενώ κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει το τραπέζι Αγάπης της Μητρόπολης… «καμιά φορά», δίνοντας χρήματα για τον λογαριασμό του ρεύματος που φτάνει στο ύψος των 1300 ευρώ.

Τυχεροί αναδείχθηκαν από το Σώμα, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της δημοτικής παράταξης «Δήμος Πρότυπο» Σάκης Χατζηαντωνίου και από τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ της Ξάνθης, ο ιδιοκτήτης και δημοσιογράφος του xanthinews Σταύρος Καρυπίδης.

Ωστόσο, στην βασιλόπιτα που μοιράστηκε, το φλουρί βρήκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, με τα μέλη της δημοτικής ομάδας «Δύναμη για το Αύριο» να χειροκροτούν, κάνοντας λόγο για… «γούρι» και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων Μανώλη Φανουράκη να σχολιάζει με έμφαση πως το «δώρο» που αντιστοιχεί σε αυτήν την περίπτωση είναι η νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές…

Η Συνεδρίαση

Πέντε θέματα απασχόλησαν τους δημοτικούς συμβούλους στην πρώτη συνεδρίαση για το 2023.

Το πρώτο, ήταν η έγκριση για τη μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, με στόχο τη συμμετοχή του Δήμου στην προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση και ειδική εκπαίδευση ένστολων που θα στελεχώσουν τη δημοτική αστυνομία, η οποία στον Δήμο Ξάνθης έχει καταργηθεί από το 2013. Ωστόσο, με αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου υπάρχει τώρα δυνατότητα επανασύστασής της.

«Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσουμε στη σύσταση Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Ξάνθης με τη δημιουργία 19 θέσεων», τόνισε ο εισηγητής του θέματος και αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, επισήμανε ότι πρόκειται για έναν ικανό αριθμό που δίνει τη δυνατότητα για την εύρυθμη λειτουργία της στον Δήμο μας.

Όλοι, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν υπέρ της πρότασης. Ο κ. Βογιατζής επισήμανε ότι η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας απηχεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη», αλλά… στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το οποίο, όπως σημείωσε η παράταξη τάσσεται κάθετα αντίθετα…

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα επόμενα θέματα:

– Για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου, για την προσωρινή εγκατάσταση και λειτουργία ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, κατά την περίοδο των Θ.Λ.Ε.  με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 (Διενέργεια Δημοπρασίας) -κατά ψήφισαν τα δύο από τα τρία μέλη του συνδυασμού «Πολίτες για την Ξάνθη», Γιώργος Χατζηθεοδώρου και Αριάνα Παπαϊωάννου, με την τελευταία να υποστηρίζει ότι «τα θέματα που έρχονται από τις δημοτικές επιτροπές, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από ΣτΕ έχουμε αποφασίσει ότι θα τα καταψηφίζουμε».

-Για τη δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 215 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη, Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στο συγκεκριμένο θέμα προστέθηκε η αρνητική ψήφος και του Νίκου Ανταμπούφη, από τον συνδυασμό Πολίτες για την Ξάνθη, καθώς και η λευκή ψήφος του Σάββα Μελισσόπουλου.

Κατά πλειοψηφία και με την ίδια επιχειρηματολογία εγκρίθηκαν και τα άλλα δύο θέματα της ατζέντας: «Δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί των οδών Χίου και Άνδρου στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης» και «Αλλαγή χρήσης της θέσης Φορτοεκφόρτωσης που δημιουργήθηκε με την αριθ. 17/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να χρησιμοποιείται και σαν θέση στάθμευσης μοτοποδηλάτων εκτός ωραρίων Φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Π. Τσαλδάρη115».

Related posts

Γιορτάζει το αθέατο και συμπαθητικό Ξανθιώτικο εκκλησάκι της Υπαπαντής!

xanthipost

(video) – Παρελθόν πλέον αποτελεί η μεταλλική κατασκευή πάνω από το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

xanthipost

(video) – Σύσκεψη φορέων για το νοσοκομείο ..χωρίς να κληθεί η Διοίκηση του ΓΝΞ

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ