XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Η ΡΟΔΟΠΗ  γιόρτασε τα 60 χρόνια της και τίμησε τους συνεργάτες της

Η ΡΟΔΟΠΗ  γιόρτασε τα 60 χρόνια της παρουσία της στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας,   με μια υπέροχη εκδήλωση, άψογα οργανωμένη,  στην αίθουσα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, το βράδυ της Τετάρτης  και τίμησε τους συνεργάτες της  κτηνοτρόφους αλλά και όλους τους εργαζόμενους,  βραβεύοντας, κληρώνοντας φλουριά και μοιράζοντας δώρα σε όλους.

Την εκδήλωση της κοπής της πίτας ευλόγησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης  κ.κ.Παντελεήμων, ενώ στην όμορφη βραδιά  παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ Σπύρου Τσιλιγγίρη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, ο συνεργάτης και προσωπικός φίλος των Αδελφών Σαράντη Στάμος Τριμίντζιος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα και πλήθος κόσμου.

Δημήτριος Σαράντης, Πρόεδρος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ : Η ΡΟΔΟΠΗ έχει αναπτύξει  μακροχρόνιες συνεργασίες  με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και αυτές τιμούμε απόψε, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γαλατάδες

Ο κ. Σαράντης αφού ευχαρίστησε τους επισήμους και παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και αφού έδωσε τις ευχές του για προκοπή και υγεία σε όλους, έκανε μία σύντομη αναδρομή,  παρουσιάζοντας την πορεία της  γαλακτοβιομηχανίες ΡΟΔΟΠΗ στον χρόνο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαράντης  «..Στις αρχές της δεκαετίας του 1960  η τότε ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε ένα μεγάλο πρόγραμμα της ελληνικής κτηνοτροφίας και γαλακτοκομίας, ιδρύοντας σε όλη την Ελλάδα εργοστάσια γάλακτος, και ένα από αυτά ήταν και η Ροδόπη. Εγώ προσωπικά συνάντησα την ΡΟΔΟΠΗ το 1980 όταν υπηρετώντας την στρατιωτική μου θητεία την επισκεπτόμουν για προμήθειες γαλακτοκομικών. Με όση γνώση είχα τότε από την επιχείρηση του πατέρα μου, η ΡΟΔΟΠΗ ήταν το καλύτερο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Είχα μείνει έκθαμβος από τον προηγμένο εξοπλισμό που είδα στους χώρους επεξεργασίας γάλακτος. Δυστυχώς τον ίδιο εξοπλισμό είδα όταν έγινε η εξαγορά από τον όμιλό μας το 2008…»

Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί με πολλή δουλειά και αγάπη για δημιουργία

Επεσήμανε παράλληλα στα πλαίσια της ομιλίας του,  ότι η επαφή της οικογένειας ΣΑΡΑΝΤΗ με την ΡΟΔΟΠΗ συνεχίστηκε και μετά το 1980 αφού είχε αναπτυχθεί μία συνεργασία. Έτσι φτάσαμε στο 2008 που έγινε η εξαγορά της από τον όμιλο ΣΑΡΑΝΤΗ. Από τότε έως σήμερα έχουν γίνει επενδύσεις της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ, πρόσθεσε.

Η ΡΟΔΟΠΗ έχει αναπτύξει  μακροχρόνιες συνεργασίες  με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και αυτές τιμούμε απόψε, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γαλατάδες    

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, εργαζόμενους και εξωτερικούς συνεργάτες που βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ο όμιλός μας , τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ, κατέληξε ο κ. Σαράντης.  

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των συνεργατών της ΡΟΔΟΠΗΣ   

Την σκυτάλη πήραν οι αδελφοί Τσαχουρίδη  Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος, που μαζί με την ορχήστρα τους,  μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και παρουσίασαν πραγματικά  ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διάφορα είδη μουσικής.

 Να σημειωθεί ότι μοιράστηκαν 60 φλουριά μέσα σε ατομικές βασιλόπιτες στους παρευρισκόμενους όσα και τα χρόνια παρουσίας της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗΣ στην περιοχή μας.

Ο  Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης,  η σύζυγος του Σταύρου Βλαχόπουλου (Φωνή της Ξάνθης)  Ντιανα Τσερβωνίδου και ο Κώστας Κανάτας του xanthipost.gr,  αναδείχθηκαν και αυτοί  τυχεροί της βραδιάς και παρέλαβαν από ένα πακέτο γεμάτο με προϊόντα ΡΟΔΟΠΗ.  Σε ένα τραπέζι τρία φλουριά .. δεν είναι τυχαίο!

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΟΔΟΠΗ :  Εκεί που η φύση συναντάει την παράδοση, στη Ροδόπη, με τέχνη και μεράκι φτιάχνονται μοναδικά παραδοσιακά κι αυθεντικά προϊόντα, κάτω από τις πιο αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές

Το 1963 μια ομάδα κτηνοτρόφων με αγάπη για τη δουλειά και πίστη στην παράδοση της Ροδόπης, ξεκίνησε, άτυπα στην αρχή, και πιο οργανωμένα στη συνέχεια τη δημιουργία του «Γαλακτοκομείου Ξάνθης ΡΟΔΟΠΗ».

Σήμερα το Γαλακτοκομείο διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας και υγιεινής, και συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες εξοπλισμού στο τομέα της συλλογής, της επεξεργασίας και συσκευασίας του γάλακτος. Παράλληλα είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων : ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001, BRC, IFS, Non GMO.

Γιατί εκεί που η φύση συναντάει την παράδοση, στη Ροδόπη, με τέχνη και μεράκι φτιάχνονται μοναδικά παραδοσιακά κι αυθεντικά προϊόντα, κάτω από τις πιο αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές.

Related posts

Γιορτάζει το αθέατο και συμπαθητικό Ξανθιώτικο εκκλησάκι της Υπαπαντής!

xanthipost

(video) – Παρελθόν πλέον αποτελεί η μεταλλική κατασκευή πάνω από το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

xanthipost

(video) – Σύσκεψη φορέων για το νοσοκομείο ..χωρίς να κληθεί η Διοίκηση του ΓΝΞ

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ