xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video-Φωτο) – Κατάθεση γνώσης και εμπειρίας χρόνων από τον Αλέκο Κοντό –   Παρουσιάστηκε στην Ξάνθη το νέο βιβλίο του “Αγροτική πολιτική στην πράξη”

Αλέκος Κοντός, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕ & Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής : Στο βιβλίο μου ο αναγνώστης θα διαβάσει  τι σημαίνει αγροτική πολιτική στην πράξη , πώς μπορούμε να κάνουμε ανταγωνιστικό τον αγροτικό τομέα , πως μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες της πατρίδας μας!

Το απόγευμα της Παρασκευής σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Αλέκου Κοντού “Αγροτική πολιτική στην πράξη”, το οποίο πραγματεύεται  ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, ενός διαχρονικά επίκαιρου κεφαλαίου για τη χώρα μας, κυρίως για τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σχεδόν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες του τόπου, νυν και πρώην, σημαίνοντα στελέχη του αγροτικού χώρου, εκπρόσωποι φορέων της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο νέο του βιβλίο ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτει τη γνώση αλλά και την εμπειρία του τόσο από τον  πολιτικό στίβο, τον όποιο υπηρέτησε για αρκετά χρόνια,  όσο και ως τεχνοκράτης, άνθρωπος  της υπαίθρου και δυναμικό και επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα.  Ο Αλέκος Κοντός μέσα από την πορεία του στο χώρο της συνεταιριστικής οργάνωσης καπνού, άνοιξε νέους δρόμους στις  διεθνείς αγορές με νέα  προϊόντα σε άλλους τομείς.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησαν με πολύ θερμά λόγια όλοι οι ομιλητές

Ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίας του βιβλίου  ήταν οι:

  • Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης, πρώην υπουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής συνταγματικού δικαίου
  • Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ
  • Νίκος Κουτλιάμπας, Πρόεδρος Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Βελβεντού
  • Τάσος Κοντογιαννίδης, δημοσιογράφος,

Την εκδήλωση συντόνισε  η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Μητροπολίτης Ξάνθης : Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον  πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ο, τι προσέφερε στον αγροτικό πληθυσμό όλης της χώρας αλλά και για την προσφορά του εδώ στη δική μας περιοχή

Ο Σεβασμιώτατος  αφού συνεχάρη τον κ. Κοντό για την πολύτιμη προσφορά του στον αγροτικό πληθυσμό της Ελλάδας και της περιοχής μας, εξέφρασε και την πικρία του για  την καθυστέρηση του μεγάλου έργου του αρδευτικού.

Ερωτηθείς  ο κ. Κοντός για το νέο του βιβλίο δήλωσε πως  , “….Στο βιβλίο μου ο αναγνώστης θα διαβάσει το τι σημαίνει αγροτική πολιτική στην πράξη , πώς μπορούμε να κάνουμε ανταγωνιστικό τον αγροτικό τομέα , πως μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες της πατρίδας μας καθώς και τη μελέτη που συντάχθηκε στα πλαίσια της διακομματικής για τη Θράκη για την ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα..”.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης, πρώην υπουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής συνταγματικού δικαίου : “…Ο Αλέκος Κοντός μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αναδείξουμε το έργο του αλλά παράλληλα και το όραμά του, το οποίο είναι κοινό μας όραμα για την περιοχή..”

Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ : “…Με συνδέουν πολλά με την πόλη της  Ξάνθη και με τον Υπουργό  – Το μεγαλύτερο έργο της Ελλάδας στα ΣΔΙΤ είναι η υπόγεια άρδευση της πεδιάδας της Ξάνθης..”  

Να θυμίσουμε τέλος  ότι στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού  στα  Περιφερειακά ΜΜΕ, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη,  το xanthipost.gr ανακίνησε το θέμα του αρδευτικού και ο Κυριακός Μητσοτάκης  απαντώντας στην ερώτηση του Κώστα Κανάτα  δήλωσε πως είναι «.. ίσως το πιο μεγάλο αρδευτικό έργο το οποίο θα δρομολογηθεί στη χώρα για την επόμενη δεκαετία, εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα στην Ξάνθη…».

Related posts

(video) – Κυριάκος  Μητσοτάκης από Λέσβο: Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία

xanthipost

(video) – Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης στο Δημοτικό Ωδείο – Ακούστε το υπέροχο τραγούδι τους  «Δύναμη έχει το Μαζί»

xanthipost

Διασταύρωση Θαλασσιάς : Μετωπική σύγκρουση δυο οχημάτων ευτυχώς μόνο με τραυματισμούς

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ