XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Έλενα Ροφαέλα : Κινδυνολογία τα περί υποβάθμισης και κλεισίματος του ΓΝΞ – Χαίρομαι που έχει κινητοποιηθεί  ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής,  κύριο Φερεσιάδη και κυρία Μεταξά  – Είναι πάρα πολύ συγκινητικό και τιμητικό για το νοσοκομείο και την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί , το γεγονός ότι λαμβάνουμε συγχαρητήριες  επιστολές από τους πολίτες

Η Διοικήτρια του ΓΝΞ μίλησε στο xanthipost.gr και αναφερόμενη στην πρόσφατη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης  για την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝΞ, δήλωσε πως αν και συζητήθηκαν θέματα του νοσοκομείου χωρίς να είναι παρούσα η διοίκησή του , είναι ιδιαίτερα χαρούμενη  για την κινητοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης  και ελπίζει μέσα από αυτή την πρωτοβουλία  οι  ιδιώτες ιατροί να βοηθήσουν  το νοσοκομείο.

Όπως εξήγησε μετά από πολλές επαφές  και  με τοπικούς φορείς που δρομολογήθηκαν  εκ μέρους της διοίκησης του ΓΝΞ για τη στήριξη του νοσοκομείου, η απάντηση  που έλαβε ήταν ότι υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα ως προς κάποια διαδικαστικά θέματα.  

Το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίνεται άμεσα στις  θέσεις που αιτούμαστε  – Είμαστε από τα Περιφερειακά νοσοκομεία  που έχουμε συγκριτικά τις περισσότερες θέσεις που προκηρύσσονται

Το πρόβλημα για  το ότι δεν ανταποκρίνονται οι γιατροί στις προκηρύξεις  είναι ένα κεντρικό πρόβλημα και δυστυχώς ακόμη  και μεγάλα νοσοκομεία έχουν υποστελέχωση σε συγκριμένες ειδικότητες, επεσήμανε στις δηλώσεις της η κ. Ροφαέλα ενώ παράλληλα τόνισε πως  δεν υπάρχει κανένα πλάνο κλεισίματος ή υποβάθμισης του ΓΝΞ από το αρμόδιο Υπουργείο.  

Άλλωστε , όπως υπογράμμισε «… Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Ξάνθης  τρέχουν το  πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, η ενεργειακή αναβάθμιση προϋπολογισμού  3 εκατομμυρίων ευρώ και έχει γίνει αίτηση και προχωρά η αναβάθμιση των ΤΕΠ , μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης..»

Τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με  116 άτομα προσωπικό, μόνιμο και επικουρικό και αυτό δείχνει και την πρόθεση των αρμοδίων και διοικούντων για το ΓΝΞ.

Τέλος αναφερόμενη στην παθολογική κλινική που είναι και η αιχμή του δόρατος για τις όποιες κινητοποιήσεις,  η κ. Ροφαέλα υποστήριξε ότι  λειτουργεί κανονικά και έχει ενισχυθεί με γιατρούς από Κομοτηνή και Καβάλα ενώ παράλληλα δίνονται εφημερίες και σε  ιδιώτες γιατρούς και ένας από αυτούς είναι και ο κ. Παρτσαλίδης ο οποίος,  προς τιμήν του, και  ενώ έχει αποχωρήσει από την κλινική για να ιδιωτεύσει , προσφέρει την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά του.

Άμεση κινητοποίηση της 4ης ΥΠΕ όσον αφορά τις μετακινήσεις των γιατρών – Δεν είναι μόνιμη λύση,  το γνωρίζουμε αυτό – Η λύση είναι να έρθουν μόνιμοι γιατροί  και για αυτό θα γίνει άμεσα προκήρυξη

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής,  κ. Φερεσιάδη και κ. Μεταξά  και θέλω να τονίσω ότι ακόμη και σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει το τμήμα , είναι πάρα πολύ συγκινητικό και τιμητικό για το νοσοκομείο και την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί , το γεγονός ότι λαμβάνουμε συγχαρητήριες  επιστολές από τους πολίτες. Για να δώσουμε και το στίγμα ότι η παθολογική κλινική λειτουργεί στο νοσοκομείο και δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε και να βγάζουμε συμπεράσματα που δεν ισχύουν, κατέληξε η Διοικήτρια του ΓΝΞ.

Related posts

Άβδηρα Ξάνθης : Αύριο  Κυριακή μία σημαντική ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

xanthipost

(video) – “Έξυπνες στάσεις” στον Δήμο Μύκης

xanthipost

Ο «Αίολος» ετοιμάζεται να… «φυσήξει» στη Σιγκαπούρη για τον παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ