xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Ακόμα… «χαμένοι στη μετάφραση» του Κανονισμού οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Δύο φάουλ σημειώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι, όπως φαίνεται, δε γνωρίζουν ακόμα τον κανονισμό.

Κοντεύει να εκπνεύσει η θητεία και όμως με τη στάση τους, άλλοτε… πυροβολούν τα πόδια του και άλλοτε, με την ψήφο τους, μπορούν να τινάξουν στον αέρα, ακόμα και τη διοργάνωση του Καρναβαλιού!

Αίτημα να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το Νοσοκομείο Ξάνθης κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ξάνθη για Όλους» εκπροσωπώντας, ωστόσο, όλες τις «συνεργαζόμενες» παρατάξεις και… φυσικά πρόσωπα. Το έγγραφο κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως τελικά… επεστράφη.

Ο λόγος; Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, το αίτημα δεν μπορεί να συζητηθεί, καθώς δεν είναι… υπογεγραμμένο και άρα ένα… ανώνυμο χαρτί δεν έχει καμία ισχύ εντός του Οργάνου.

Η αμηχανία έκδηλη, τόσο από τον κ. Μελισσόπουλο, όσο και από τον κ. Λύρατζη (απουσίαζε ο κ. Χατζηθεοδώρου), οι οποίοι βεβαίως ζήτησαν… περιφραστικά να ακολουθηθεί η τακτική «κάνω τα στραβά μάτια», αλλά… Πρόεδρος Μπούτος είναι αυτός και δη… Σαρακατσάνος.

Η δεύτερη αστοχία σημειώθηκε στο θέμα για την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με αφορμή τις ημέρες του Καρναβαλιού. Η αντιπολίτευση ψήφισε «λευκό» με αποτέλεσμα το θέμα -δηλαδή οι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ- να μην περάσει, καθώς απαιτούνταν ενισχυμένη πλειοψηφία -κοινώς, 21 υπέρ- τα οποία όμως δε βρέθηκαν κατά την καταμέτρηση…

Το… «γιατί δε μας το είπατε» (ότι χρειάζεται 21) αποτελεί το τρίτο και ίσως το πιο «ζόρικο» φάουλ από πλευράς αντιπολίτευσης…

Διότι, αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση περισσότερο ασχολείται με τη «γραμμή» και λιγότερο με την πολιτική -δηλαδή, την κοινωνία.

Related posts

(video) – Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

xanthipost

Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

xanthipost

Ξάνθη : Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι  τρεις Ρομά που  είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή με πολλές ληστείες και απόπειρες κλοπών – Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή για τον καθένα !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ